Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-27 z 27.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Wiele pozycji się tu powtarza i niewątpliwie jest to dobry wybór. Z mojej strony chciałbym zwrócić uwagę jeśli chodzi o pozycje S-F na twórczość Janusza Zajdela . Limes inferior i Paradyzja to chyba obowiazkowe powinny być. Z zagranicznych chyba u nikogo w wypowiedział nie pojawił Arthur C. Clarke czy Jonathan Carroll z nowszych autorów 12 jastrzębi . no i Autor którego książki rozbawiły mnie do łez... aksonsoft.republika.pl/CiziaZyke/CiziaZyke.html
-
Cytat od Fenrir: „Mroczna rzeka była całkiem niezła, ale w kilku momentach spore zgrzyty dojrzałem Co do autorów fantasy, to oczywiście Weber, można też pokusić się o Dennisa L. McKiernan Aczkolwiek jego Smoczy Kamień to tak zionął tandetą i amatorszczyzną, że aż strach :/” A co powiesz na cykl Jonathan Carroll - Kraina Chichów.... Moje pierwsze spotkanie odbyło się jeszcze na łamach miesięcznika "fantastyki" gdzie powieści się składało i wycinało.. Kraina-Chichow_Jonathan-Carroll,images_product…
-
Siergieja Łukjanienki tworzy faktyczne proste łatwe czytadła... ekranizacja patroli była słaba. Ja polecam cykl książek o Travelersach, to na dobry kawałek roboty. autor: John Twelve Hawks "Traveler" i następne r,id,d14yMTQ7dV5odHRwOi8vZ2V0LTIud3BhcGkud3AucGwvP2E9NjU0OTU2OTMmZj0wMC8wMC8xQy8wMDAwMUMxOV9vcmlnaW5hbF9GNzlBRUJFMkRBOUNGQkRFLmpwZztxXjAuOTttXmZhbHNlO2NeZmFsc2U7c15rc2lhemtp.jpg Mroczna-rzeka_John-Twelve-Hawks,images_product,29,978-83-7508-056-8.jpg Zlote-miasto_John-Twelve-Hawks,images_p…
-
Nowe Filmy
IRBIS33 - - Muzyka i Film
PostAUTOR WIDMO Dobry film. Sprawnie poprowadzona historia bez fajerwerków amerykańskich. Ujęcia świetne, widać w nich europejska duszę. Anglikom moze się nie spodobać...
-
Nowe Filmy
PostCytat od Bad Religion: „Księga ocalenia, czyli jak z kiepskiego scenariusza i jeszcze gorszej realizacji zrobić cholernie nudy i bezwartościowy film. Na króla Jakuba, o co chodziło w tym filmie wie chyba tylko sam scenarzysta. Mniejszy absurd goni absurd większy, by na samym końcu przyłożyć nam po łbie ciężkim, ołowianym absurdem. Daremne jest szukanie sensu lub spójności w tym filmie. Nie znajdziemy w nim również klimatu, który jest równie jałowy co ziemia po której dzielnie kroczy Eli. Brak te…
-
Nowe Filmy
PostCytat od Thorgoth: „Obejrzałem dziś Dystrykt 9, i niestety się rozczarowałem. Sam pomysł na fabułę był genialny, zdjęcia były boskie, formuła quasi-reportażu świeża i interesująca, ale poza tym to już czarna rozpacz. Motyw ze złymi rządowymi agencjami pełnymi arcy-złych, smutnych sukinsynów w garniturach jest sam w sobie banałem, do tego został narysowany tak grubą kreską że wyszła z tego parodia. Wcześniej super-hiper zła ekipa wręcza nakazy eksmisji, bez powodu bije i upokarza obcych. Potem su…
-
Liverpool F.C.
IRBIS33 - - Piłka Nożna
PostA tu się wpisze bo to moja ulubiona drużyna z wysp ...od jakieś 20 lat.. jeszcze jak w Totalizatorze była liga Angielska ... to prawie zawsze był pewniakiem... i tak raz w 13 trafiłem... czerwoni na mistrza...