Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 721-740 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
[ciach] Cytat od nowynick: „Czyli zgadzasz się, że osoby inwestujące w obronę mają od jakiegoś czasu coraz trudniej? ” Od wielu lat mają coraz trudniej. Obrona była przewartościowana na początku, teraz jest odrobinę niedowartościowana, zwłaszcza spalanie i PZ szkodzą bunkrom. Trzeba po prostu wyliczyć, jaka flota jest potrzebna do zniszczenia mojego bunkra i sprawdzić ile ona spali. I według tego liczyć, ile możemy trzymać bezpiecznie pod osłoną obrony. Super Moderator Ruda:offtop
-
Cytat od Munio_Uni 1: „buleon - floty mają ACS, bunker jest jeden, a ta zmiana jeszcze da w kość temu samotnemu bunkrowi. Fakt że SD nie wiele dadzą od pewnego momentu. Trochę patrze też przez pryzmat Quantum gdzie stwierdzenie "bunkry są już za duze" nie istnieje tam floty są za duze. Solowi gracze składają wszystko co chcą. ” Dla wielkich bunkrów to zmiana kosmetyczna. Ich i tak nie zaatakują samotne bombowce. W etapie wczesnej gry natomiast ta zmiana będzie bardziej odczuwalna. Ale tam przyda…
-
Uni Cosmos - konfiguracja?
buleon - - DiD Cosmos
PostNo to 7x i prędkość ekonomii poszło. Jeśli ktoś chce badania szybsze, to 6x i 12 x. Tak czy tak, lekki lub mocny kop do przodu. Według mnie i tak większość osób będzie skracać najważniejsze badania, w tym astrofizykę, więc bardziej opłaca się poprawić mnożnik ekonomii
-
Po to są bunkry, żeby nie dało się ich ruszyć bez większych strat. Płaci się za to sporą cenę, bo one kosztują, a surowce wydane na bunkier, mogłyby posłużyć do rozwoju eko albo floty. Bunkry to jedyna forma gry, która się nie amortyzuje (poza może niektórymi badaniami i budynkami), więc osłabienie ich nie ma sensu. Podtrzymuję jednak zdanie, że wzmocnienie bombowców w ten sposób da raczej czwartą alternatywę do składu na bunkry niż sprawi, że staną się one wiodącą jednostką.
-
Cytat od Munio_Uni 1: „Musisz zrozumieć że jak zwsiększa sie siła floty tomoim zdaniem uczciwe jest że zwiększa się siła obrony. ” Ale bunkry już w tym momencie są za mocne. SD na plazmy i gaussy da niewiele, jako że szansa początkowa na trafienie strzałem plazmy i WR jest taka sama, a standardowo buduje się przynajmniej 100 WR na 1 plazmę. Aktualnie dobry skład na bunkry to odpowiednia ilość LM + tyle krążków/OW, żeby ustrzelić plazmy + MT do sfarmienia, jeśli to konieczne. Alternatywnie można …
-
Uni Cosmos - konfiguracja?
buleon - - DiD Cosmos
PostCytat od Art: „Co do konfiguracji Universum, nie załapiemy się już na turę sierpniową, więc zmiany o ile przejdą nastąpią we wrześniu. ” I mamy wrzesień Zrobicie jakąś ankietę?
-
Cytat od Elkanen: „ale tegie niby glowy co zazwyczaj maja mase do powiedzenia teraz nagle ucichly i nie potrafia nic sensownego napisac ” Pewnie czekają na komplet danych. Na czym polegał ten dom handlowy w Diablo? Mówiąc szczerze, jedyna giełda towarowa, jaką na ten moment kojarzę z gier online, to ta z Pokelife (i coś mi jeszcze świta ta z eRepublik). Można było nieźle zarobić, zwłaszcza na zmiennej cenie okruchów
-
Cytat od skup deuter: „Powiedzmy chcę sprzedać 100kk dex - przesyłam do handlarza w rynku. ” Przesyłasz w znaczeniu "teleportujesz" surowce czy wysyłasz misję na nowe konto? Jeśli to pierwsze, to wyobraź sobie sytuację, w której jesteś po złomie a przed dofarmem. Nie masz jak wywieźć surowców, nie masz stoczni na moonie. Do tej pory można było wsadzić wszystko w licytatora, ale musiała trwać akurat aukcja. No i przy większej ilości surowców jest to zabezpieczenie. Powiedzmy mam 2 kkk deuteru, ni…
-
No tak, przy sprzedawaniu floty za surowce przy jakimkolwiek odchyle w jedną lub drugą stronę, pojawia się możliwość manipulacji i to takiej, gdzie nie będzie potrzebna antymateria. Czyli albo to będzie kompletnie nieopłacalne, albo do wykorzystania tylko w określonym momencie (możliwość ataku, podstawka albo coś w tym stylu), albo będzie to tworzyć możliwości do zarabiania spekulacyjnego tak jak obecnie handel. Pierwsza opcja nic nam nie da, będzie czymś w rodzaju depozytu sojuszniczego, druga …
-
Cytat od Hermes: „A tak całkiem poważnie (bo też o tym myślę - chyba jak każdy tutaj), nawet jeśli różnica tych prędkości miałaby wynieść te 20%, to i tak każdy by się przyzwyczaił, i z biegiem czasu nie byłaby ona jakoś specjalnie odczuwalna. Będzie dobrze, zobaczysz :))) ” Chodzi o to, żeby przy prawidłowej grze móc funkcjonować. Czyli spać chociaż te 6 godzin, teraz lot z układu do układu wynosi nieco więcej (piszę o gwiazdach), więc gracze mający duże floty niebojowe mogą grać i jeśli nie po…
-
Cytat od ciap: „W sumie to kij z nazwami ” Nie zgodzę się, nazwy mocno wpływają na to jak się gra w grę. Gdybyś miała kopalnię surowca 1, kopalnię surowca 2 i kopalnię surowca 3, nie byłoby tak przyjemnie jak obecnie Cytat od Art: „W jaki sposób dojdziemy do porozumienia? Ankietą w wątku? Czy może lajkami na postach? ” Ankietą i to z podziałem na poszczególne klasy. Mi np. nazwa Pionier się podoba bardziej niż Zwiadowca, za to Pełzacz i Rozpruwacz w ogóle (Łazik i Żniwiarz bardziej, choć trochę …
-
9 uniwersów pofuzyjnych: 68, Nekkar, Taurus, Xanthus - speed floty x1 Libra, Yildun - speed floty x2 Wezn - speed floty x3 Quantum - speed floty x5 Virgo - speed floty x6 Gracze aktywni: x1 - 2055 x2 - 659 x3 - 172 x5 - 280 x6 - 185 speedy razem - 1296 Na dłuższą metę gracze wolą chyba raczej x1 floty Ostatnio zdaje się Taurus miał propozycję stania się x2 i opcja przepadła w ankiecie.
-
Cytat od gardze wami: „Lusto to rzeczywiście jest finezyjne złomowanie, ale w gruncie rzeczy jest to podstawka na moonie. Jeśli chcemy rozpatrywać to w innej kategorii to musimy się zastanowić nad ogólnymi okolicznościami w jakich może dojść do podstawki na moonie. ” 1. Agresor leci, obrońca się teleportuje. 2. Agresor leci, obrońca się stacjonuje. 3. Agresor leci, obrońca zawraca dowolną misję. 4. Agresor leci, sojusznik obrońcy się zatrzymuje. 5. Sojusznik obrońcy się zatrzymuje, agresor leci,…
-
Rekordy Uniwersum Xanthus
buleon - - DiD Xanthus
Postbuleon [-] Budynki stacji: Laboratorium badawcze: 20 Budynki stacji sumarycznie: Laboratorium badawcze: 224
-
Do kategorii zaproponowałbym lustro, bo to coś więcej niż pułapka na moonie - do tej ostatniej można zaliczyć choćby teleport z lotki przy małej nieuwadze agresora lub nawet normalnie z moona przy większej nieuwadze/zlekceważeniu. Kolejna propozycja - kontra na recki, nie na f-s, ale na zbieranie po jakimś starciu, przy założeniu, że recyklery nie mogą należeć do właściciela planety, przy której leży PZ. 20 - to w tym momencie w ogóle realne jest? Zakładając ducha fair play?