Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-160 z 168.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ja to mam zgoła inną zachciankę W kolejnej wersji chciałbym zniesienia limitu pracujących pełzaczy dla klasy zbieracz. Działajmy ewangelicznie, czyli dodajmy tym, co już mają. Wiadomo, że Ruskowi nikt tych pełzaczy nie zezłomuje.

• Dzięki za wyjaśnienie. Paru graczy po prostu zasiało wątpliwości. Gratuluję kolejnego owocnego starcia, które potwierdza, że Megan i sojusz TO mają duże umiejętności i co ważniejsze skutecznie je wykorzystują.

• Pytanie do gracza kiloherc (kHz): Za co konta poszły na ban, jeśli nie za lewe starcie? Pytanie do Marzeny: Dlaczego usunęłaś z opisu, że flota wyliczona z pola zniszczeń? Nie ma co się tego wstydzić.

• Przyznaję otwarcie: ale piękne starcie! Kurt powraca formie, znów trafia wybornie. Flota choć nieduża, groźna jest jak burza. Bakly dziś na tarczy surowców dostarczy.

• Nie tak prędko z tym oscylatorem. Wyburzanie jest wyjściowo dwa razy tańsze od konstrukcji. Każdy poziom jonowej obniża ten wyjściowy koszt o kolejne 4%. Zatem nie 51, a 76 poziom jonowej jest potrzebny. Samo zbadanie jonowej na ten poziom da ponad sto tysięcy trylionów punktów.

• @zefir Gdy zbadasz jonową na 26 poziom, to okaże się czy można odzyskać część surowców z wyburzania budowli, także kontynuuj badania

• Dawno, dawno temu w odległej galaktyce, Słynna królowa Megan siedziała w lektyce. Z urzędu zdjęła prokuratora Ferreta, Zaś poddani czekali na komentarz Kreta. Wtenczas na podboje wypłynął groźny Stumbras. Obrał kurs na Twierdzę i naciągnął każdy bras. Z potężnych dział burtowych poszły celne strzały. Dosięgnęły Bobby'ego. W odmęt go zabrały. Korzystając z zamieszania pokradłem owce, Tradycyjnie wodząc Hamera na manowce. Starszyzna Jedi na Coruscant się zebrała. Wnet następne intrygi zaaranżowała…

• Dzięki za odpowiedź. Zatem topienie floty przez konfrontowanie się z piratami daje średnio lepsze wyniki niż inne metody. Wadą tego rozwiązania jest czasochłonność.

• Cytat od cokolwiek: „I te właśnie statystyki obecnie (po 7.5) mówą wprost - latanie militarnie generuje straty. ” Pytanie jak duże straty? Jeśli stanowią mały procent wartości wysłanej floty, to można wykorzystać ekspy militarne do konwersji floty w eko. Taka alternatywa dla sprzedaży statków przez rynek czy złomowania u handlarza złomu.

• @BonDziorno Nie trzeba bawić się w wyliczanki. Stosowny arkusz umieściłem w dziale z narzędziami. Obstawienie % prędkości to bardziej gra psychologiczna z przeciwnikiem niż ścisłe rozumowanie.

• Cytat od cokolwiek: „Cytat od Apofis: „Tak faktycznie temat jest ale raportów brak to to faktycznie są ta jasne raporty z piratów bez raportów hehe ” A jaki sens ma wrzucanie raportów? Przecież wystarczy obserwować przez kilka godzin i po złomie z piratów wiesz czym gość lata i jaki ma zysk. Choć wrzucanie raportów z piratów na drabinie chwały jest i tak szczebel wyżej niż wrzucanie ST na swoich pushówkach - więc dobrze, że temat jest. . ” Sprawiasz wrażenie gracza, który zna wszystkie aspekty o…

• Gratuluję udanego debiutu! Obrońcy życzę odwrócenia niepomyślnej passy. [ciach] Administrator Forum Toadie:Offtop, takie sprawy proszę załatwiać w prywatnym gronie

• Cześć! Przedstawiam arkusz, który wyznacza czas lotu, zużycie deuteru i ładowność floty. Dzięki arkuszowi obliczymy między innymi niezbędną ilość deuteru na wysłanie ekspedycji czy fsa. Znajdziemy też godzinę powrotu kontrowanej floty lub zawróconej misji stacjonuj. Uwzględnione zostały takie elementy jak podział kont na klasy i różnorodność konfiguracji uniwersów. Arkusz wymaga Excela 97 lub nowszego. Korzystajcie! Jeśli są błędy, to w tym temacie można je zgłaszać. Oto odnośnik do strony, z kt…

• W rzeczy samej. To już moje trzecie ST z Hamerem. Dla Hamera to czwarta wizyta w tym dziale, bo w maju zezłomował go Tadzior0. Kolega Hamer płaci gapowe za umieszczenie prawie wszystkich planet w jednym układzie

• Udało się wstrzelić między odświeżeniami podglądu. Obrońca dostał na pocieszenie tytuł Władcy Układu. Pozdrowienia dla bywalców działu ST. Dnia 30-08-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor Kaper 585 [KAPA] ________________________________________________ Lekki myśliwiec 114.437 Krążownik 14.795 Duży transporter 40.246 _________________________________________ Obrońca Hamer [SzIW] ________________________________________________ Duży transporter 5.000 Okręt wojenny 2.310 St…

• W niektórych szczególnych przypadkach jest możliwa sytuacja, w której flota przywozi z ataku więcej surowców niż pozwala na to jej ładowność. W przypadku floty złożonej z lekkich myśliwców różnica między maksymalnym łupem a ładownością opisana jest poniższym wzorem: 1.png

• Gratuluję udanego polowania i pięknego opisu . Być może fs na atakuj uratowałby obrońcę? Można taki fs opóźnić i dać sobie czas na zorganizowanie obrony lub po prostu poczekać, aż myśliwych zajmą sprawy inne niż polowanie.

• Brawo! Widać, że trzeba liczyć się z sojuszem Totalna Obojętność, a nazwa sojuszu jest dla zmylenia przeciwnika.

• Kolejna odsłona rywalizacji z graczem Hamer. Zeskanowałem falangą planety Hamera. Okazało się, że jego flota wykonuje misję atakuj skierowaną w pobliskiego idlera. Poczekałem, aż Hamer doleci i wypełni łupami ładownie swoich statków. Następnie wydałem niezwłocznie rozkaz zniszczenia powracającej floty mojego oponenta. Jakież musiało być jego zdziwienie, kiedy zobaczył niechybnie zbliżającą się kosmiczną katastrofę! Dnia 08-08-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor Kaper 58…