Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 521-540 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Event na antynaterie
Post12:07 - także jeszcze działa event.
-
Event na antynaterie
PostMoim zdaniem leci tak samo często. "Nadużyciem" jest jedynie banerek gdzie napisano, że znajdujesz częściej i więcej. Szansa jest taka sama, tylko leci x9 - i tyle. Co do przedłużenia eventu - Wynik ekspedycji [7:17:16]05.08.2020 08:53:41 Od: dowódca floty W małym statku znaleźliśmy osobliwego obcego, który dał nam skrzynię z antymaterią w zamian za proste obliczenia matematyczne. Zrabowano: 5.886 Antymateria.
-
Ankieta - % z obrony
PostCytat od cokolwiek: „Przecież włączenie % z obrony spowoduje jedynie szybsze wymieranie uni. Bunkrownicy, co obecnie klikają raz dziennie wrzucą wieczny urlop. I tyle. Więc albo patrzycie tylko przez pryzmat małego zysku dla topki, co nie potrafi nic, to chociaż bunkry rozwali albo nie macie pojęcia co znaczy % z obrony dla szybkości wymierania uni. Przecież ci bunkrownicy nie zaczną nagle magicznie przestawiać się na flotę Ale jasne, topka uni zrobi jeden czy dwa ST na bunkrze i będzie się chwa…
-
Cytat od Art: „Czy budowa odbyła się za pomocą Anty? Z pomocą samych surowców, po krótkich testach, nie jestem w stanie podnieść poziomu w trakcie trwającego badania. ” Na Rosalindzie w sobotę się nie dało (robiąc to samo - czyli najpierw lab, potem próba wrzucenia badania). Dziś - nie ma z tym problemu. Zgaduję - wymagane jest posiadanie drugiej planety. Nawet bez labu - ale wystarczy druga. I wtedy skrypt się gubi. Tak więc jak sprawdzasz - sprawdz na koncie z jedną planetą i bedziesz wiedział…
-
@Mirmir O limicie wielkości złomów z piratów (który notabene był na serwerach testowch - Bermuda) - ludzie pisali już kilka miesięcy temu. Zero reakcji. Więc nie spodziewaj się, że coś się w tej kwestii zmieni, dopóki ci przetapiający zasoby kupują anty na przyspieszenia. Nie po to blokowali zakupy detroidów oraz handel przedmiotami na rynku, aby teraz jeszcze ludziom surke zabierać. Z surki nic nie zrobisz - szczególnie jak po fuzji zabiorą rynek z uni (albo jeszcze wcześniej - zabronią handlu …
-
@Ojczyznoslaw To działa w obie strony. Masz na planecie 590k lmów, wysyłasz po 150k na expy (jak widać - ostatnia 140k). Jak robisz to w miarę szybko to po trzeciej fali będzie widoczne 290k lmów, na podglądzie - 3 expy lecące. Jak klikniesz w owe 290k lmów - to się "wstawi" 140k (czyli prawidłowa wartość) - a więc masz efekt pokazywania wyższej wartości niż w rzeczywistości pozostało. Na moje - w ramach poprawy wydajności nie odświeżają widoku live (tylko np przy odświeżeniu całej zakładki). Na…
-
Bociek klekot zapił czy się nie dogadał z jakimś zasiadaczem?
-
Start
PostZgadza się, bardzo słabo póki co. I tylko teraz jedziemy z pytaniem - czy to wina parametrów uni (dość wolne, do tego prawie jak Octans - ale z drugiej strony 80% pz zachęca) - czy może ludzie mają dość zachowania GF Brak dużych inwestycji w anty wskazuje chyba na tą drugą opcję.
-
Cytat od wampek: „Cytat od Ojczyznoslaw: „A szkoda, bo przez to mniej anty na detroidy idzie dla GFu ” W sumie racja... GF jak zwykle nie myśli kompleksowo. Co z tego, że zablokowali możliwość skupowania dopałek, jak nadal można kupować gotowe statki. Owszem, nieco to komplikuje sprawę, ale dla chcącego nic trudnego. ” Jeszcze można. Zdziwi was, jak po fuzji na wszystkich uni zostanie odebrany Handlarz oraz rynek? Bo brak handlarza - moim zdaniem tak będzie. Z rynkiem pewności nie mam - ale widz…
-
@Ojczyznoslaw Oczywiście, że o takich przypadkach - bo nawiązuje do postu @ZDOBYWCA1 z poprzedniej strony. Swoich stoczni to każdy raczej upilnuje i bez bunkra, więc mogą 24h pracować. Jak raz na miesiąc ktoś wleci - to nie jest duży problem. A w "stoczniówkach" właśnie jakiś rozsądny bunkier także pomaga. Wbrew temu, co pisze Muniek - co widać po rynku na starych uni Handel lmami idzie jak złoto
-
Cytat od Ojczyznoslaw: „Ja to tylko tu zostawię: UJkzriW.png A tak serio to @Muniek ma na myśli, że gracze z poza topki nie mogą sobie LMów budować bo topka im to zaora czy to GSami czy czymkolwiek innym ” Przestawiłeś się na lmy? Nie za mało tam mt/dt? Patrząc po stosunku metal/kr - to praktycznie same lmy. Popraw sie Ja wiem co muniek chciał napisać - tyle, że jednak gracze spoza topki na każdym uni jednak te lmy robią (i nie robią dla siebie - tylko na handel). Magia I myślę, że 50% sukcesu j…
-
Cytat od Muniek: „Chłopie u mnie latają ludzie na 500 dt + 1000 pełzaczy a Ty myslisz ze 30 tys LM postoi ? Bunkry to aluzja ” Jak będziesz sprawdzać co leci to postoi. I nie wiem czy znasz znaczenie słowa "aluzja" .... jak widać wyżej nie znasz albo nie znasz. sjp.pwn.pl/sjp/aluzja;2549668.html PS> Skoro ludzie wystawiają lmy także na Q - to albo pilnują, albo twoje wyobrażenie o uni jest mylne. Ludzie produkują lmy w "stoczniówkach" na masową skalę. To jest fakt. Jak to robią - poskanuj, sprób…
-
Start
PostCytat od Kretos: „I co tak co 2 miesiące będzie nowe uni to nie ma sensu w sumie grac zal ” Jakie dwa miesiące. Dokładnie co 6 tygodni, 42 dni. I za 4 tyg będzie ankieta na nowe uni - a 11.09 - nowe uni na S.
-
@Ergon Jak widać GF boi się przedmiotów 31.07 - dezaktywacja przedmiotów na rynku W sumie napisałeś wszstko dobrze, ale mam wrażenie, że przyczyna jest inna. Ty zakładasz, że wszystko to jest starannie zaplanowane przez GF. A moim zdaniem w GF nie panują nad tym. Oni zrobili klasy i wg nich jest balans - bo goście totalnie nie ogarniają, że istnieje push, że gracze potrafią być sprytniejsi od nich. Dlatego potem GF próbuje to naprawiać takimi nerwowymi ruchami - bo sami nie wiedzą co zrobić. Naj…
-
Cytat od Muniek: „wbitka bez strat mocniejsza flota i 14 bunkrow od nowa ” 1. Bunkry ciągle są, tylko trochę mniejsze. 2. Koszt paliwa na taki lot. 3. Serio bez strat? Serio? 4. A potem władca tego konta, czyli główny flociarz, tak zupełnie przypadkiem poleci na ciebie ... Na jakim świecie ty żyjesz, myśląc, że ktoś będzie specjalnie pilnował i szukał zwady, do tego wychodząc na tym na minus. Szczególnie, że sam może w tym czasie wysłać expy i zarobić. Widocznie przegapiłeś jak się gra zmieniła …