Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 501-520 z 560.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od Starrk: „CM+DT - na ten moment sram kryształem i nie mam co z nim zrobić ” Na uni bez handlarza? max 3 dni latania i się skończy paliwo na całym uni Niestety czy stety - najkorzystniej wychodzi latanie lm+dt - więc jak jest rynek - to farmy lmów. Bez rynku - standardowa droga, czyli trzeba samemu produkować, a jedynie deuter czerpać z farm. Ale ciągle to lm+dt (ew. lm+mt, jak uni powolne). I 50 pln ofiary na mszę, aby czarnych dziur nie było

• Cytat od Starrk: „@piciu PC nie są nawet w pierwszej piątce najlepszych składów na expy Póki nie masz floty wielkości ojca, puty PC się nie opłacają. Ich główną wadą, która je dyskwalifikuje przy slotach poniżej 100mln wartości punktowej, to fakt, że RW na PC ma 16% rzeczywistego pz zamiast 20%, ponieważ dex nie wchodzi w skład złomu. W ten sposób jedyną zaletą PC pozostaje szybkość odbudowy. ” Pance na uni bez handlarza dają także potrzebny kryształ. Latasz 4-6 slotów (n-1) lm+mt/dt - a jeden s…

• Był pierwszy solo, niech i ACS będzie jakiś ... skoro nikt nie wrzuca. Słaby, ale się liczy. Mały acs z sąsiadem - jak zwykle na początku floty każdemu z nas wystarczało, recków - już nie. Więc poszedł ACS, aby do rana wyzbierać. Obrończy SZO Dnia 07-08-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor Koneser [Rosa] ________________________________________________ Krążownik 180 Okręt wojenny 148 Pancernik 71 _________________________________________ Agresor Viceregent Remus ________…

• Cytat od szturman: „Od kilku dni szukam szukam i nic nie ma, to już wiem kto czyści wszystko Graty ” To źle szukasz ja wiem gdzie flota 10kkk stoi i od 72h lata z jednego miejsca na expy - bez fsa. I dopiero dziś pierwsze skany. A w tym samym miejscu (+/- 10 układów) w sumie stoi od dwóch miesięcy - tylko wcześniej z fsami. Na moona z flotą może raz na tydzień idzie jakiś skan. Na pewno nie częściej. A Yodzie gratki trafienia - szczególnie w tak nietypowych okolicznościach przyrody

• Ja bym nie przesadzał - jeden atak dziennie się wykonuje A tak serio - chore się to, że trzeciego dnia uni jesteś w stanie na jednej exp trafić tyle (pojedyncze, a nie fala), co połowa wartości twojego konta. Jak masz szczęście to jedną falą robisz z konta top100 - konto top40. Przez pierwsze dwa tygodnie pojedyncze expy są wartościowo większe niż całodzienne wydobycie konta. Dlatego też eko robisz głównie pod deuter - a o metalu w sumie możesz zapomnieć (poza pierwszym dniem). Sam metal od trze…

• Cytat od Pan Krecik: „Ja zauważyłem że są osoby co puszczają po 25 gwiazd i więcej z pionkiem i mtkami ” Przynajmniej zero problemów ze spalaniem

• Gratulacje ST - w obecnych czasach (piraci, boty) coraz rzadziej widuje się podstawki czy kontry - więc każda liczy się podwójnie na nowych uni na palcach jednej ręki można policzyć takie akcje. A czego nie gratuluję - stylu opisu. Ale jeszcze mniej gratuluję przeciwnikowi za jego post (już skasowany) - ale zachęcam jednak do mniejszej dawki prowokacji. PS. Jakoś wcześniej nie zwróciłem uwagi na nazwę sojuszu No tak, szczególnie gdy uznamy boty za śmietnik ogame

• Cytat od Muniek: „Jezeli uwazasz że zapchanie stoczni (bezmyslnie MT), wieksze koszty, wieksze spalanie - jest ok to ciezko mi bedzie cie wyprowadzic z tego błędu. Jasne mozesz grac jak chcesz ale doradzanie tego innym jest złym pomysłem. Nie szkodź innym graczom jak nie do konca wiesz co piszesz ” To są koszty. Po drugiej stronie masz zyski (jedynym zyskiem jest potencjalnie jedna fala więcej). Jeżeli z takiego działania (porównanie zysków i kosztów) wyjdzie ci zysk - to jest to działanie opłac…

• Cytat od Muniek: „Znowu te obrażania - jeśli nie dorosłej do normalnej dyskusji to może daruj sobie Ludzie tutaj chcą wejść poczytać i pogadać na poziomie a Ty potrafisz tylko rzucać mięsem. No ale z tym ci juz nie pomoge, natomiast moze w grze coś doradzę. Nie musisz mi nic tłumaczyć bo Twoje założenie jest błędne ale nie zależy mni na tym zeby Ci tłumaczyc grę. Nabierzesz doświadczenia to sam zobaczysz co i jak w razie czego pytaj. ” Inteligentni ludzie dyskutują na argumenty i fakty. Fakty i …

• Cytat od Muniek: „Cytat od cokolwiek: „Oczywiście wszystko warto policzyć - jeżeli wyjdzie ci jedna fala expów więcej (średnio - bo wiadomo, opóźnienia itp) dziennie - to latasz z mt. Trochę więcej paliwa, trochę większe straty w bitwie (szczególnie z obcymi). Ale jedna fala więcej bez problemu to zrekompensuje. ” Masz tutaj biało na czarnym Nie możesz w ten sposób liczzyć expów. To błąd. Latanie dla uzyskania 3 minut ale za to budowanie MT zamiast DT......serio ? zapchanie stoczni, spalanie, st…

• Gram na uni - jak się postarasz to nawet dowiesz gdzie. A nawet na dwóch uni. Nie trzeba puszczać natychmiast. Wielokrotnie odpuszcza się wysyłanie ostatniej fali, aby pójść spać o określonej godzinie - a lot krótszy o 10-15 min (na x1 tyle wynosi różnica, zależnie od napędów) już może dawać jedną falę więcej. Czasem spóźnisz się z zalogowaniem wieczorem - i znów - rezygnujesz, bo za mało czasu. Chcesz wysłać expy zanim wyjdziesz do pracy (bo np w drodze przez 1h nie możesz się logować) - ma zna…

• @Muniek Skoro nie rozumiesz to wytłumaczę jak krowie na miedzy - może dotrze do ciebie, jak nie - to trudno, widocznie się nie da. Został zgłoszony problem - jak najbardziej dotyczący tematu (wysyłanie expów z lmów i dt): Cytat od @Piciu: „Wadą DT jest czas lotu. Może na speeduni tak tego nie czuć, ale na x1 owszem. W skali całego dnia to jedna fala mniej. ” Ja w swoim poście wskazałem częściowe rozwiazanie problemu, wraz z argumentem. FAKT. Nikomu nie nakazuje się stosować do tego rozwiązania. …

• Cytat od Muniek: „Zakładajac że jestes typem człowieka który od przebudzenia patrzy na zegarek, otwiera ogame i do wieczora cały dzien w z zegarkiem puszcza ekspy. To juz 1 fala w ta czy tamta Cie nie uratuje... ” Skoro wysyłasz tylko kilka fal dziennie i nie pilnujesz to nie jest to dla ciebie wada dt - więc ciebie to nie dotyczy. Komentarz równie sensowny jak "ja nie mam problemu z paliwem na loty, bo nie mam floty. Więc nie rozumiem dlaczego ludzie uznają spalanie 1.0 za wadę uni i chcą to zm…

• Cytat od @Piciu: „Wadą DT jest czas lotu. Może na speeduni tak tego nie czuć, ale na x1 owszem. W skali całego dnia to jedna fala mniej. ” Na uni x1-x2 lata się mt 1 lm + 1.75 mt Na uni x3-x6 lata się dt (na szybkich uni różnica czasu lotu mt-dt to 1-2 min - więc za mało, aby się opłacało dopładać paliwo) 1lm + 0.5dt Oczywiście wszystko warto policzyć - jeżeli wyjdzie ci jedna fala expów więcej (średnio - bo wiadomo, opóźnienia itp) dziennie - to latasz z mt. Trochę więcej paliwa, trochę większe…

• Cytat od edes: „Ja nawet nie latałem takim stosunkiem 2:1 a miałem bardzo dużo remisów to jestem ciekaw jak to tu wychodzi ” remis jest ok - i tak zerujesz prawie całych piratów wtedy. Ogólnie jak masz wyzej bojową niz ochronna ./ opancerzenia to remisów nie powinno być - ale wtedy straty wieksze. @Muniek I już wiesz teraz dlaczego się DT dodaje? Oraz dlaczego liczenie 70% pz było takie wiarygodne jak Wiadomości TVP? Dt czy mt mocno ograniczają straty własne, a jednocześnie praktycznie nie zmien…

• Cytat od Starrk: „Z matematycznego punktu widzenia, mając dwie floty za 1kkk każda oraz pz70% to przy zamianie obu flot w pył, powstaje 140% pz, czyli 1,4kkk. W takim wariancie choćbyś miał stracić całe 1kk floty, to będziesz o te 0,4 kkk do przodu. Jeśli natomiast masz pz 20%, to w przypadku zniszczenia obu flot, pozostaje równowartość 40% Twojej floty. Na ekspach jest dokładnie ta zasada: nie idzie o to, żeby rozwalić jak najwięcej floty piratów i obcych, ale żeby samemu stracić jak najmniej. …

• Wg Munka jak lecisz na gsy i masz 10 gsów = 10kk wartości, 90kk pktów strukturalnych i polecisz tak, że padnie ci 80kk (np masz małą flotę) to nie ma znaczenia czy na uni jest 80% pz (90kk + 80kk = 170kk * 0.8 = 136kk złomu) czy na uni jest 50% (90kk + 80kk = 170kk * 0.5 = 75kk złomu) to nic nie zmienia - jedynie zmniejsza zysk. A już przy 50% pz jedziesz na stracie. Przy 20% jest to mega widoczne - i znaczenie ma nie to ile przeciwników pokonałeś, tylko z jak dużymi stratami własnymi. PS. Zanim…

• Cytat od Muniek: „Debris 70% bo u mnie na uni jest 70% złomu ze zniszczonej floty (no zakładam że z piratów też...) ” Ja mam założenia, że co miesiąc przychodzi mi przelew 1 mln pln na konto. Gorzej, że moje założenia nie mają nic wspólnego z rzeczywistościa Debris z piratów zależy od klasy - jednakowy na kazdym uni Klasa odkrycy = 20% Klasa generał / zbieracz = 10% (i od razu dodam - latanie flotą bojową generałem czy zbieraczem to balansowanie ok zerowego zysku - więc nawet nie licz tego). Pol…

• "Debris 70% w kalkulatorze." Zacznij od tego. Same lmy masz dużo większy przemiał jednostek (dużo ginie) niż w układzie z dt (przy lm+dt mało dt ginie, a biorą na siebie część obrażeń - więc i mniej lmów obrywa). Jak masz debris 70% - to tego nie widać (ustaw 100% i w ogóle będziesz miał cudo zyski Przy debrisie 20% - już zobaczysz o co chodzi Nagle się okaże, że dla średniego obcego masz minus (a z dt - lekki plus). A duży obcy także da różnicę.

• Event na antynaterie

cokolwiek - - Zadawanie pytań

Cytat od roermond: „No miał być do 12 a znalazłem przed chwilą 13,31 ” GF nawet wyłączyć eventu nie umie. BTW jeden z poprzednich eventów na anty, mimo ogloszenia do 3:00 (a nawet do 00:00 chyba) - działał także do mniej więcej południa. Nie było wtedy info o przedłużeniu. Wiec pewnie to przedłużenie eventu to nie jest dobra wola GF tylko błąd techniczny albo tylko jeden człowiek w GF umie wyłączyć event - i czekają aż wróci od dentysty