Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 941-960 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Historyczny

buleon - - Nauka

Tak, Twoja kolej.

• Historyczny

buleon - - Nauka

Kolejny raz spytam o surowiec, który był przyczyną wojny, a nawet serii trzech wojen prowadzonych w II połowie XX wieku pomiędzy dwoma europejskimi państwami. Nikt nie zginął, ale: - zerwano stosunki dyplomatyczne między państwami; - interweniował Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości w Hadze - przynajmniej po stronie jednego z krajów przesuwały się siły zbrojne (drugi kraj nie mógł tego zrobić, bo ich nie posiada). O co tak zaciekle walczyli Europejczycy pod koniec XX wieku?

• Gra o Tron

buleon - - Rozrywka i hobby

Pierwsza kobieta Theona Greyjoya?

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Prawidłowo, Twoja kolej pl.wikipedia.org/wiki/Kraje_po…%C5%9Br%C3%B3dl%C4%85dowe

• Gra o Tron

Ona wyszła za Freya, miała na imię... Gemma?

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Proszę o podanie drugiego państwa, które nie ma dostępu do morza i żaden z krajów sąsiedzkich również go nie ma.

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Są dwa takie państwa, jednym z nich jest graniczący z Austrią i Szwajcarią Lichtenstein.

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Też myślałem o Nepalu i Bhutanie, później sięgnąłem po mapę @Yossar mi zabrał pytanie o Andorę Więc niech zadaje

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Według wikipedii najniższy to 840 m.n.p.m.

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Ktokolwiek szuka tego w Himalajach, nie znajdzie Góry Smocze są odpowiedzią i oczywiście Lesotho

• Historyczny

buleon - - Nauka

Od biedy pasuje Yoritomo Minamoto.

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

"Po wyzwoleniu spod panowania hiszpańskiego Nowej Granady 1819, Panama, jako jej prowincja, weszła w skład Wielkiej Kolumbii." Nie była niepodległym państwem.

• Historyczny

buleon - - Nauka

Mam nadzieję, że się miło szukało Twoja kolej

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Jest kilka takich państw, Honduras, Meksyk, dalej nie szukałem. W Hondurasie jest pewnie większy odsetek ludności indiańskiej. Edit: @Qnick Panama to akurat nie 1921.

• Wiedźmiński

@Yossar poprawnie, Twoja kolej.

• Biologiczny

buleon - - Nauka

Aktualnie do rodzaju należą m.in. gatunki: wyspowy, norweski i amurski. O jaki rodzaj chodzi?

• Historyczny

buleon - - Nauka

Szukajcie w Ameryce Południowej.

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

pl.wikipedia.org/wiki/Dunaj "Dunaj przepływa przez 10 krajów europejskich: Niemcy, Austrię, Słowację, Węgry, Chorwację, Serbię, Bułgarię, Rumunię, Mołdawię i Ukrainę (Chorwacja, Bułgaria, Mołdawia i Ukraina mają dostęp tylko do jednego brzegu), aby w Rumunii rozbudowaną deltą ujść do Morza Czarnego." @Toadie zadawaj.

• Wiedźmiński

Jestem za, ale tym razem jeszcze zadam, ale tym razem coś prostego: - kogo zabito dwoma ostrzami?

• Cytat od Jim Bean: „@buleon sam prowadziłeś bardzo mądre i kulturalne rozmowy nt przeliczników w handlu ze Shadem, więc zapewne wiesz, że chłop ma głowę na karku i ogromną wiedzę na temat tej gry.. naprawdę uważasz, że tak by chciał zachwiać swoją reputację?? ” Głowę na karku ma, wiedzę też ma, niezaprzeczalnie. Podobnie SoS, khz, Gargamel, all, Zielu, można długo wymieniać. Powiem więcej, za to starcie nie będzie blokady Cytat od Jim Bean: „Mam na to dowody, i doskonale wiem, że ta sytuacja zep…