Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 801-820 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Ładowność sond
PostCytat od Mirmir: „Po pierwsze-tobie nikt nie broni grać MT uświadom sobie ,że ja nie chce grać na unii z ładownością sond powody patrz punkty niżej ” No właśnie, ja Tobie nie bronię grać MT, nie bronię grać sondami, graj jak sobie chcesz i pozwól innym też grać jak chcą Cytat od Mirmir: „Po drugie- jasne nie muszę zmieniać swoich przyzwyczajeń mogę nadal latać MT i zamiast tego co zbieram teraz będę zbierał mniej niż połowę ” Jeśli będziesz grał z głową, będziesz zbierał tyle, co teraz, tylko bę…
-
Ładowność sond
PostCytat od Truck driver: „Jesli jest zawziety to sie odbuduje i bedzie gral dalej. Ladownosc sond to nie jest zloty srodek zachecajacy do gry. ” Chodzi właśnie o to, by nie było jednego złotego środka, żeby było więcej opcji na zwycięstwo. Parę lat temu złotym środkiem było kupowanie kont i przemiał. Później kontrą do tego stał się hurtowy handel deuterem ze spekulacją, który przerodził się w handel sieciowy. Aktualnie handel jest opcją i kupowanie kont jest opcją, przyda się dodać coś jeszcze, fa…
-
Ładowność sond
PostCytat od Mirmir: „Wprowadzenie ładowności sond nie będzie miało wpływu na grę górnika -farmera,no tu to masz 100% rację .Faktycznie ta zmiana nie zaboli nikogo i urozmaici rozgrywkę,a z kim tu się kłócisz od dwóch dni .Podpowiem Ci z osobami które ta zmiana zaboli i ani nie urozmaici rozgrywki ani nie przyspieszy.Z kogo Ty robisz balona ,będziesz wstawał o piątej rano farmił wszystko dookoła ,a reszta będzie mogła sobie pozamiatać .Tak to urozmaici rozgrywkę ,że przyspieszy wymieranie unii. ” Po…
-
Ładowność sond
PostCytat od Starrk: „@buleon plus ładowność statku (w tym przypadku ss) była pomniejszona o spalanie ” O tym zdążyłem już zapomnieć Cytat od buleon: „Suma: 13 514 865 ” @Das140 mała errata, sojusznicy przypomnieli mi o sondach zniszczonych przez sojusznika, gdy przysnąłem i o genialnym transporcie do innego sojusznika metodą na szpieguj, co zaowocowało najdokładniejszym chyba skanem w historii OGame, gdy skanowało na raz jakieś 1,2 kk sond. W obu przypadkach sojusznicy zwrócili kryształ z PZ, niemn…
-
Ładowność sond
PostCytat od justvroum: „ma to swoje plusy i minusy. moim zdaniem wieeelkim minusem jest fakt, iż usuwa to strategiczne podejście do problemu, braki w dexie na danym moonie można obejść i zabiera to nieco fun ale z drugiej strony mając 14 kulek z dexem i zrobić godzinnego fsa na pzta? masakracja ” Nie tak do końca, wielkie floty na niewielkim w sumie Xanthusie potrafią przepalić więcej niż 50 kk deuteru na jeden lot, co opóźnia start, bo mało kto ma na zawołanie 5 kk sond. Więc tak czy owak strategi…
-
Ładowność sond
PostA mieliście na u68 jakąkolwiek ankietę z ładownością, która przepadła w wyniku głosowania?
-
Przejmowanie planet
PostCytat od Das140: „Cały pomysł opiera się na tym, żeby wzmocnić (i to znacznie) sojusze. Bardzo łatwo puścić kontrę na taką flotę, odbić planetę 1s po tym, jak wróg ją przejmie itp. ” No właśnie nie łatwo, bo tak, jak łatwo jest zrobić kontrę na ten statek, tak samo łatwo jest zrobić pod tą kontrę podstawkę. Cytat od Das140: „Tutaj otwiera się gigantyczne pole manewru dla flociarzy! ” Ludzie generalnie nie lubią tracić i sojusze górnicze, gdzie grają ludzie, którzy lubią po prostu sobie budować d…
-
Przejmowanie planet
PostFajne. Na Q i V się ucieszą ze statku, którym można robić fs-y w układzie Co do przejmowania planet, mało atrakcyjne, jako że: a) trudne b) astrofizyka Cię ogranicza nadal Z drugiej strony całkiem zabawnie byłoby przejąć ciapce parę planet kosztem kilku swoich Na poważnie jest tu jeden mankament - górnicy zostaliby zmuszeni do aktywniejszej gry, bo to o ich planety toczyłyby się walki. A że nie lubią być zmuszani, to widać po uniach z PZ z obrony - pustynie jakich mało, gdzie moje konta grające …
-
Ładowność sond
PostCytat od Starrk: „@ciap bo przydałaby się ankieta dla starych uniwersów: dokładnie tak jak to miało miejsce z zakrzywieniem. Zdecyduje wola ludu i debata się zakończy ” Cytat od Mirmir: „twoja wypowiedź:Zawsze jest tak, że piszą osoby, którym coś przeszkadza. Liczą się ankiety i to, czego naprawdę chcą gracze. i co mam Ci powtarzać parę postów wyżej w których pisałem ,że były ankiety i pomysł przepadł ” @Starrk możesz odnieść się do postu Mirmira? To w końcu te ankiety były na docelowych czy nie…
-
Ładowność sond
PostCytat od Truck driver: „Bez znajomosci w teamie ciezko grac na multi i "na legalu" pushowac sie. Dobrze obaj o tym wiemy wiec przestan sie usprawiedliwiac jak malolat. ” Ja o tym nie wiem, bo nigdy się nie pushowałem. Ba, na inne konto na Xanthus wszedłem raz, z kodem zasiadania i włączyłem na nim urlop, także o multi też za wiele nie wiem. Jeśli masz znajomości w Teamie i się pushujesz, to nie krępuj się, napisz coś więcej
-
Ładowność sond
PostCytat od Truck driver: „I znowu haha ja pierdziele co za typ z Ciebie mnie sie czepiales a sam teraz piszesz dokladnie to samo o co miales do mnie jakies aluzje ” Tylko Ty pisałeś o znajomych w Teamie, ja o multikontach i o pushu, z istnienia którego zdaję sobie sprawę. Cytat od Ingolf: „Też miałem okres w swojej grze, że przez około tydzień czasu eksperymentowałem z idlakami - i stwierdzam, że jeśli nie masz czasu to nie masz się po co w to bawić. ” To jest prawda, czy dzieląc ten czas na kilku…
-
Ładowność sond
PostCytat od Munio_Uni 1: „Na nowe mogą dawać i klikać cały dzień...ale jak dotąd widać że gracze tego nie chcą. ” Nie będę ściemniał, że od Cosmosa sprawdzałem wszystkie ankiety pod tym kątem, ale wydaje mi się, że na Indus i najprawdopodobniej na Himalii nie było w ogóle możliwości wyboru ładownych sond. Cytat od Truck driver: „Przed 18:00 zaczne ponownie skanowac. Teraz rozumiesz? ” Tak. Będziesz miał komplet slotów minus 5. Masz znacznie większy rozrzut czasowy pomiędzy atakami, a krótszy o poło…
-
ciap
buleon - - Archiwum CT
PostCytat od ciap: „Nigdy na zasiadaniu nie robiłam niczego co jest niedozwolone. ” Nie pisałem, że było to niedozwolone. Pisałem, że zniszczyłaś obronę na koncie, które zasiadałaś. Jaki był tego cel? Cytat od ciap: „Dziwnie wygląda jak koleś który przyznaje się do prowadzenia 18 kont na wszystkich serwerach żeby kupować deuter na głównym koncie wypomina coś komuś innemu. Patrz na swoją grę. ” Parafrazując George'a W. Busha you forgot Indus Poza tym zaprosiłaś mnie do tematu o Tobie, więc rozmawiajm…
-
Rekordy Uniwersum Xanthus
buleon - - DiD Xanthus
Posthalucek [SMURFS] Obrona planeta: Wyrzutnia rakiet: 7 233 921 Obrona planeta sumarycznie: Wyrzutnia rakiet: 7 459 687
-
Ładowność sond
PostCytat od Truck driver: „Skoro on zadaje mi takie pytania jak cytuje ponizej to widac jakie ma pojecie o mechanice gry. Dlatego z koniem nie bede sie kopal ” Mam pojęcie na tyle, że wiem, że gdy lecą ataki, to nie mam możliwości skanowania, bo brakuje mi slotów. I dlatego skanowanie przed powrotem ataków, które opisujesz, jest czasem zmarnowanym. Przyjmijmy, że wraca Ci 20 slotów z fali farmingów, masz 4 sloty luźne. 10-15 minut przed powrotem ostatniego ataku ile slotów zdążyło Ci wrócić? 10? 12…
-
Ładowność sond
PostCytat od Truck driver: „Bo to czas trzeba miec by przysiasc i klikac. Tak samo jakby flota gral i zlomowal. Jak nie przysiadziesz i nie skanujesz jak nakrecony to nie zarobisz. ” Co 1,5 h siadasz i skanujesz (jak sam pisałeś) 20-30 minut. Pisałeś, że od rana do wieczora, jeśli chcesz mieć spory zysk. 8 takich serii i masz 160-240 minut, czyli do 4 godzin. I Ty twierdzisz, że na sondach schodzi więcej czasu? Cytat od Truck driver: „Skanuje co 1-1,5h kiedy mt lataja 1h30 minut to zaczynam skanowac…
-
ciap
buleon - - Archiwum CT
PostCytat od ciap: „Nigdy jakoś specjalnie nie zależało mi na top. ” Handlowałaś sama ze sobą deuterem po 1:1, używając do tego konta, które zasiadałaś i niszczyłaś obronę na zasiadanym koncie, topiąc ją na deuter. Z jakiego powodu? Cytat od ciap: „Każdy idzie do teamu i poświęca swój prywatny czas na obsługę gry. I to od niego zależy co zrobi z swoimi kuponami. Nikomu nic do tego. Jeżeli chce oddać, odda. Jeżeli chce wydać na grę, wyda. ” Nie mam pretensji, stwierdzam fakt. Bez tych kuponów nie mog…
-
Ładowność sond
PostPorównujesz Quantum (8,2 k graczy, 7,5 k idlaków i 280 aktywnych graczy + prędkość flot x 5 i eko, które było x 5 tuż po redesignie, jakieś hmm 8-9 lat temu) i Xanthus (2,5 k graczy, 2,1 k idlaków, 337 aktywnych graczy + prędkość flot x1, uni istnieje od grudnia 2016 r., przynajmniej Rhea), więc dość logiczne, że macie lepsze farmy. Wyobraź sobie dynamikę Quantuma przy ładownych sondach Byłaby realna możliwość łapania topki, a topka mogłaby się bronić albo uciekając do przodu (farmiąc sondami) a…
-
Ładowność sond
PostCytat od Mirmir: „Twarde dane na to wskazują. ” Tylko Ty żadnych danych nie podajesz Nie punktujesz, tylko sobie piszesz, że to bzdura. Na argumenty odpowiadam Cytat od Mirmir: „Nie zrozumiesz jednego prostego faktu ,Tobie może i pasuje takie granie ,ale większości graczy nie. ” Tą większość ustali dopiero ankieta. Nie wykluczam, że masz rację co do większości, dlatego staram się przekonać nieprzekonanych Poza tym większość nadal może grać tak jak grała