Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 681-700 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Ładowność sond oznacza jedno - aktywna gra daje więcej niż na porównywalnym uni bez ładowności. Daje dość szybki zwrot zainwestowanych surowców i nie trzeba nie-wiadomo-ile grać, żeby móc wejść na wysoki poziom. 2 kkk kryształu wystarcza, żeby wchodzić z przyrostami do top 10. Na uni bez ładowności gracze z niższym top mogą nadrobić znacznie mniej, tyle, ile wyfarmią MT/DT. Na ten moment widzę możliwość realnej walki o top 1 dla gracza, który zarejestruje się na Xanthus. W ciągu pół roku jest w …
-
Chciałem zrobić ładny wykres, ale nie miałem czasu, skoro jednak wywołujesz do tablicy, to napiszę, na czym się opierałem. Piszesz, że 68 jest specyficzne. Jest, bo zbiera graczy z bardzo wielu uni, uni cyferkowych. Nekkar i Libra, które wspomniałaś, są podobne, Quantum również. Są to uniwersa, które przeszły więcej niż jedną fuzję. Porównywałem uniwersa podobne - Yildun, Wezn i Taurus. Są w podobnym wieku, co Xanthus, a graczy aktywnych mają mniej. Porównując Xanthus do Libry i Nekkara, porównu…
-
Cytat od Art: „Gotowi na dalsze informacje? Aby rynek nie stał się jednym wielkim magazynem surowców, będą na nim obowiązywały opłaty. Rynek pobierze 15% opłaty od wartości każdego dokonanego handlu. Opłata zostanie pobrana z otrzymanych surowców po zrealizowaniu własnej oferty. Oferta zostanie automatycznie usunięta z rynku po 3 dniach, jeśli nie dojdzie do skutku jej realizacja. Takie działanie nałoży 25% opłatę od oferty i zostanie ona pobrana w momencie zdjęcia jej z rynku. Powyższe wartości…
-
Cytat od Elkanen: „@buleon, handluje po przeliczniku 2,8/1,8/1. Mam rzadka oferte wymiany bo ktos chce sprzedac 1,5kkk mety w zamian za kris. I szczerze, mialbym problem by policzyc ile krisu musze odeslac. Moglbys lopatologicznie wyjasnic ten przyklad, tylko bez zadnych ulamkow czy innych matematycznych zagadek? W szkole niestety z matmy kulawo mi szlo ” Przede wszystkim nie handlujesz po przeliczniku 2,8/1,8/1, tylko: 1) kupujesz deuter za kryształ po 1:1,8 2) kupujesz deuter za metal po 1:2,8…
-
Cytat od ciap: „Piszesz tak jakby 1,5 jabka było coś nienaturalnego... ” Widziałaś kiedyś na pastwisku pół krowy? Albo minus dwie krowy? Nie, i dlatego 1,5 to nie jest liczba naturalna. Proporcje i brak zrozumienia to jedno, ale zapis złożony z trzech elementów podczas gdy każdy handel wykorzystuje dwa, to coś zupełnie innego.
-
Cytat od Shade: „Ogólnie to było moje drugie podejście do Buliego tej nocy. Za pierwszym razem uciekł flotą, tak więc spróbowałem szczęścia na innym księżycu ” Bo zaspany byłem i myślałem, że to Gargamel, bo mnie skanował, to podniosłem. Sorry Shade [url]https://www.youtube.com/watch?v=3vQtICSxosg[/url]
-
Harry Potter
PostOddaję.
-
Cytat od @Piciu: „Ta druga grupa za to - zniechęcona - łatwiej podejmuje decyzję o porzuceniu gry i na moje oko takie uniwersa szybciej się wyludniają. Pytanie jest więc takie czy jest to w ogólnym interesie. ” Nie zgodzę się. Gracze, którzy grze poświęcają mniej czasu nie zniechęcają się tym, że ktoś im odskakuje, bo sami też mogą od czasu do czasu użyć sond. Zresztą na każdym uniwersum proporcjonalnie gracze, którzy poświęcają więcej czasu, odskakują. Jeśli nie sondami, to kupią parę kont, zro…
-
Harry Potter
PostSklątka tylnowybuchowa
-
W całych przeliczeniach chodzi o to, żeby nie używać ułamków, zwłaszcza mniejszych od 1, bo to generuje błędy. Przy liczbach naturalnych mnożenie zazwyczaj sprawia, że iloczyn jest większy niż czynniki, natomiast pomnożenie przez 0,5 daje iloczyn mniejszy niż czynniki. Nie lubię się męczyć i mylić, więc operuję na liczbach naturalnych. Oczywiście również z kalkulatorem, gdy mam coś niestandardowego. Standardowo używam arkusza kalkulacyjnego, w który wpisuję ilość kupionego deuteru i jeden z trze…
-
Cytat od ciap: „Ogólnie zasada jest taka że surowiec względem którego robimy roszady powinien mieć w podstawie 1. ” Nie wiem skąd wzięłaś tą zasadę, z pewnością nie z Zasad Gry. Poza tym piszesz coś takiego, a poniżej tą jedynkę ucinasz i robisz proporcję na metal/kryształ bez niej... Jeśli ktoś nie chce liczyć ułamków, może sobie dowolnie rozwinąć wzór. Widełki 1:1.5:2,5 - 1:2:3 są dla wszystkich surowców, ale zapisane są w sposób umożliwiający odczytanie tego bez przekształceń jedynie dla deut…
-
Cytat od Starrk: „Obecnie strumień dla krisu jest jeden: za kris kupuje się dex. ” Lub metal. Kupowanie kryształu ma sens tylko w dwóch przypadkach: 1) nie mamy antymaterii lub mamy jej niewiele 2) gramy na uniwersum z ładownymi sondami Cytat od Śpiochowaty: „To jak dzialaja widly,jesli ktos nastawil sie na produkcje krysztalu? 3;2;1 3,1,5;1 ” Masz błąd. Druga linijka to 2,5:1,5:1 3:2:1 2,5:1,5:1 Przeliczniki dla deuteru jako podstawy - za 1 jednostkę deuteru możesz mieć od 1,5 do 2 jednostek kr…
-
Cytat od Starrk: „@nowynick takie niestety są suche fakty: fuzja przynosi więcej złego niż dobrego. Mam na Ciebie nasłać @ciap, żeby po raz kolejny powklejała cyferki z bazy danych, żeby pokazać, że te martwe uniwersa wolniej umierały przed fuzją, niż jedno duże uni po fuzji? ” "Złe" i "dobre" to kwestie w tym przypadku definiowalne. Jeśli liczba graczy to jedyne kryterium, to masz oczywiście rację. Fuzje są potrzebne głównie lotnikom, reszta i tak gra solo, ewentualnie z idlakami + handel Gra w…
-
Przy prawie zerowym zapotrzebowaniu ekonomów na deuter (loty DT, niektóre badania i niektóre budynki, ale w ilościach raczej niewielkich) i przy ekonomii dającej więcej deuteru niż kryształu uważam, że zniesienie handlarza wypaczy rynek. Będzie potworny niedobór kryształu i nadmiar deuteru. Warto to jednak przetestować na jakimś nowym uni, bo tam po prostu ekstraktory deuteru nie będą budowane i serwer się dostosuje do warunków.