Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 621-640 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

buleon - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Art: „2) Temat możesz założyć sam, nie widzę potrzeby, abym to ja musiał go założyć. Wszelkie rzeczowe wątpliwości i argumenty będziemy brać pod uwagę. ” Ja mogę założyć temat, przy czym nie będzie on miał żadnej rangi, nie będzie to temat zbiorczy, a Team nie będzie miał obowiązku udzielenia odpowiedzi. Ale założę, pozbieram trochę pytań, zobaczymy jak to pójdzie. Cytat od Art: „4) Rynek z założenia ma się regulować sam. Napisałem już wcześniej, że nie mogę narzucać na niego dodatkowyc…

• Wersja 7.x - dyskusja

Podobnie jak ja. Przy czym do minimum zredukowałem rynek, większość handlarzy nadal wysyła transporty. Zbieram tylko jakieś oferty randomowych graczy, które mieszczą się w widełkach. Ale nie podoba mi się ta sytuacja.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Elkanen: „Najlepiej by bylo gdyby prawo zadzialalo wstecz i posypaly sie bany jak po handlowej niedzieli. ” No, jasne. Najlepszy jest chaos w zasadach, bo może jakiś gracz się złapie i będziesz oczko wyżej... Nie, do ciężkiej cholery. Chcę grać w grę o jasnych zasadach. Cytat od Elkanen: „Team nie bardzo chce o tym pisac wiec cos w tym musi byc skoro posty GO @ackra o legalnym handlu na rynku byly kasowane. ” No właśnie o to chodzi. Żeby osoby odpowiedzialne za pilnowanie, żeby zasady b…

• Cytat od Art: „Pozostaje kwestia ile dostał Shade z tej oferty. Czy 1.3kk czy 1.5kk ” b2b634716f36aa436d0377a4a65e38fe.png ShadeDziś o 02:07 Dostawa:Deuter: 1.241.333 Czyli to, co mu wysłałem minus podatek. Tutaj wszystko działa poprawnie, tylko ja nie powinienem móc kupić taniej niż on sprzedawał, przy ofercie zwykłej. Cytat od dexPL: „Jeżeli 1.5 to masz generowanie nieskonczonych zasobów. Jezeli 1.3 to masz generowanie przeliczników niższych niż minimalne - czyli legalny push większy niż push …

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od GramBoLubie: „Nikt nie chce napisać wprost , że to legalne , ponieważ skala pushów powiększyła by się trzykrotnie. ” Ale gracze powinni wiedzieć, co mogą, a czego nie mogą. Aktualizacja została wypuszczona na oficjalne serwery. Skoro mogę na nich kupić antymaterię, to i zasady powinny być znane i jasne. Cytat od GramBoLubie: „Teraz jest duża , ale są ludzie i obawy , którzy bez oficjalnego stanowiska w tej sprawie , nadal będą się wstrzymywać z korzystania z rynku. Tylko w taki sposób c…

• Źle mnie zrozumiałeś Art albo ja czegoś nie rozumiem. Autoofert przecież nie widzę na rynku. Sprawdzałem to z Shadem. On wystawił zwykłą ofertę na 1k LM za 1,5 kk deuteru. Zwykłe oferty są bez tolerancji. Ja to zdjąłem z rynku autozapytaniem "kupię 1k LM za 1,3 kk deuteru". Ostatecznie wyszło tak: Przybył statek handlowy. Możesz odebrać następujący towar na planecie Novocastro [4:270:15] 1.000 Lekki myśliwiec. Zapłacona cena: 1.306.666 Deuter Myślę, że ważna jest tutaj kolejność wstawiania ofert…

• Nie jestem pewny czy to błąd, czy koncepcja. Oferta 1k LM za 1,5 kk deuteru. Kupiłem używając autozapytania na 25 % za 1,3 kk, czyli gra ma gdzieś cenę ustaloną przez oferenta, a wydaje się, że to sprzedawca powinien decydować o cenie przy zwykłej (nie-auto) ofercie. Wersja 7.1.0-rc16, brak etykiety do niej.

• Cytat od ciap: „Staram się odpowiadać zgodnie z stanem który został mi przedstawiony. ” Nie zarzucam Ci kłamstwa, a wprowadzenie w błąd. Umyślnie czy nie, to już niech każdy sobie rozważy. Dodam tylko, że ciap to największy handlarz uni 68. Cytat od ciap: „Art również pisał o globalnych zasadach: ” Tak, pisał. A następnie dopowiedział to: board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8629867#post8629867 Na tym polega pisanie z Tobą. Podajesz półprawdy, wyrywasz z kontekstu itd.

• @cerm3r uważaj z ciap, czepiaj się każdego słówka. Ona napisała m.in. to: Cytat od ciap: „@buleon Jako ex członek powinieneś to wiedzieć Zasady są międzynarodowe więc żeby je zmienić trzeba napisać posta na forum board.origin.ogame.gameforge.com/index.php/BoardList/ ” Tylko nie dodała, że zasady może tak, ale ich interpretacja, która zmieniła przeliczniki, zlikwidowała słupy i zasilacze, już nie jest międzynarodowa. Gdybym wiedział to wcześniej, to pierwsze, co bym zrobił, to zaczął kopać po zag…

• Dzięki za pozdro. Muszę Cię jeszcze nauczyć raporty wstawiać Top na więcej P, na weekendzie deu poleci. Albo puścimy ryneczkiem po taniości

• Cytat od Art: „Po pierwsze, błąd powodujący tworzenie surowców został opisany w sposób czytelny przez buleona w piątek. Szkoda, że dopiero teraz a nie 15-go grudnia. Jeśli faktycznie wykorzystywał go na masową skalę, to tak należałby się za to ban. Nie znalazłem wcześniejszego, czytelnego opisu błędu tolerancji ani na forum, ani w zgłoszeniu. Jak tu niektórzy donosili, błąd także nie został dostrzeżony na forach innych krajów, na Discord także był zgłaszany, ale za jego długie istnienie w grze o…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Koloc: „To ja wam jeszcze coś powiem apropo falangi...Ataki rakietowe widać na fali ” To by akurat mogło zostać Zresztą w 2008/9 było widać

• Wersja 7.x - dyskusja

Omg, przecież to było jasne, że tu będzie ban. Nie wiem czy komukolwiek osiągnięcie top 1 w ten sposób dałoby satysfakcję. Sądzę, że nie. Ale z drugiej strony jak chłopaki mieli grać, widząc, że mielone po cichu są miliardy surowców i nikt nie zwraca na to uwagi? Zresztą, wskutek bezsensownych przeliczników (lub sensownych, tego na dobrą sprawę nikt nie wie), nadal są mielone. Życzyłbym sobie, żeby albo wszyscy mogli mielić, albo żeby nikt nie mógł mielić. Wtedy będzie pewna równowaga. Najlepiej…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Leonidas: „Jak kupujesz samochód który ma 500 koni i może rozwijać prędkości 300km/h to Ci nikt nie powie że w Polsce takiej prędkości nie rozwiniesz bo nie ma takiej drogi proszę jeździć przepisowo i bezpiecznie i albo Cię policja złapie albo nie ” Ale na każdej drodze wiem, jak szybko mogę jechać. Są zasady, do których mam dostęp. Tu ich nie ma. Gdyby były, nie miałbym z tym problemu, że rynek pozwala mi na więcej, a zasady mnie ograniczają. Cytat od Void: „Czytając kilkanaście stron …

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Das140: „Tyle że sami mogli tą flotę w kilka miesięcy dorobić, bo każdy dostał boost. Zaś nie każdy oszukuje i nie każdy posiada multikonta (zaliczam tam kolegów z innych uni). ” Sieci są na ten moment legalne. Chcesz, to grasz na kilku/kilkunastu uniach, nie chcesz, to nie grasz. Twój wybór. Za darmo nikt dla Ciebie grał nie będzie. Równie dobrze można powiedzieć: "nie każdy gra z anty", "nie każdy ma czas tyle grać" itd. W tym momencie multikonto to złamanie zasad, sieć nie.

• Cytat od Leonidas: „Natomiast Buleon wydaje mi się że oczekujesz że ktoś z administracji odpowie Ci wprost: "TAK MOŻESZ SIĘ PUSHOWAĆ". Nikt Ci nie powie. ” Nie, równie mocno oczekuję odpowiedzi: NIE WOLNO SIĘ PUSHOWAĆ. ZAGRANIE A, B i C TO PUSH, NIE MOŻESZ TAK ROBIĆ. Chcę po prostu wiedzieć jak mogę grać, a jak nie mogę. To zwykłe pytanie od klienta do producenta. Jak mogę wykorzystać towar. Cytat od cerm3r: „Zatem moze teamie podpowiecie nam graczom jak mamy sie skontaktowac bezposrednio z gf S…

• Całkiem możliwe, jednak na Twoim zdaniu opierać się nie chcę. Chciałbym zobaczyć to w ZG, IZG lub mieć potwierdzenie od kogoś, kto w moim przekonaniu o tym decyduje. Taką osobą może być CoMa, może być GA - samoistnie. W takim temacie wymienione osoby mogłyby też wyznaczyć jakąś inną osobę, np. GO, SGO, moderatora, SMOD-a, FA etc. Taka osoba byłaby wtedy uprawniona do odpowiadania na pytania graczy. Gracze w takim temacie odpowiadać by nie mogli, mogliby wyłącznie zadawać pytania. Aha, co do mydl…

• Tickety niejednokrotnie mają sens, generalnie wtedy, gdy mam wątpliwości co do faktu lub chcę na dany fakt zwrócić uwagę GO. Natomiast tutaj chodzi o rozstrzygnięcie, co w grze jest dozwolone, a co nie jest dozwolone. Do tego dostęp powinien mieć każdy gracz, a nie tylko ten, który wysłał ticket, ponieważ: 1) na cudzy ticket nie można się powołać; 2) wiedza odnośnie Zasad Gry powinna być powszechnie dostępna. Teraz ewidentnie mamy do czynienia z sytuacją, w której Zasady Gry (lub też ich interpr…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Ruda: „Nie wiem co rozumiesz przez słowa "ogarnąć temat". Art nie jest programistą by naprawiać od ręki błędy. ” Tu nie chodzi o błędy, błędy są naprawiane przez programistów i to, że to musi potrwać, jest jasne. Problem tkwi w chowaniu głowy w piasek, zamydlaniu stanu faktycznego i wprowadzaniu w błąd. Prosiliście o podawanie przykładów, więc proszę: 1. Sytuacja z niedzieli handlowej. Team przed niedzielą handlową, zarówno poprzez tickety, jak i poprzez irc-owy system support podaje in…

• Scofield - pożegnanie

buleon - - DiD Xanthus

W sumie się nie dziwię, bo na co miałeś polować teraz? Grę napędza rywalizacja, a tej nie ma w momencie, w którym masz pakt ze wszystkimi większymi flotami na uni. Zobaczymy, co pokaże Twój następca. Powodzenia gdzieś tam w świecie realnym.