Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 61-80 z 112.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Gra o Tron

El abogado del diablo - - Rozrywka i hobby

co do drugiej części pytania Harren Czarny król Żelaznych Wysp, spalony w Harrenhal, Mern Gardener - Reach, zdradzony przez Tyrrelów, Argilac ostatni Król Burzy, zginął w bitwie, kończyli królewskie rody w czasie inwazji co do pierwszej Lannisterowie byli królowie Skały, pokonani, zmuszeni do hołdu Starkowie, królowie Północy, sami się zrzekli tytułu, klekając przed Aegonem Arrynowie, pokonani przez Tergaryenów,

• Cytat od LoDGaR: „Casterly Rock i Gibraltar?” Brawo, a ściślej +Lannisport, bo sam zamek wzorowany na górze Gibraltarskiej

• Gra o Tron

Cytat od Thorgoth: „falklandy?” to Argentyńczykom a nam Polakom ?

• Gra o Tron

Cytat od buleon: „Brytyjskie Wyspy Dziewicze - Letnie Wyspy?” nie, pozostaje jeszcze dwanaście, ale chodzi o to, które nam się najbardziej kojarzy

• Gra o Tron

nie, miejsce doskonale znane, choć w sadze nie ma tam zawiązanej żadnej akcji, ani szczegółowych opisów,

• W jednym z pierwszych pytań pojawiła się zagadka o powiązania świata Martina z europejskim krajem. Pewne miejsce w Westeros jest odwzorowaniem jednego z zamorskich terytoriów tego kraju. Jak nazywają się te miejsca, w wymyślonym świecie i w rzeczywistości?

• Gra o Tron

no to najlepszym przykładem wysoko urodzonego będzie Viserys Targaryen - Żebraczy Król,

• Gra o Tron

ja bym postawił na Theona Greyjoy'a i Dontosa Hollarda,

• Gra o Tron

no to chyba tak jak Thorgoth wspomniał, ojcowie uzurpatorów, samozwańców czyli nie dziedziczą po swoich ojcach, którzy królami nie byli, w przypadku Joffrey'a, biologiczny ojciec też nie był królem

• Gra o Tron

fajnie by było, gdyby więcej osób brało udział w quizie może ktoś chętny do następnej zagadki? prawdę mówiąc, nie mam nic "pod ręką", a będę dopiero jutro, późnym wieczorem, śmiało, zapraszam -dzika karta ważna 24h

• Gra o Tron

o taką przewrotność chodzi? : Ród na czele którego stoi Nestor jest młodym/nowym odłamem głównego ]:-D

• Gra o Tron

Chodzi Ci o to, że Nestor jest zarządcą Księżycowych Bram, a siedziba rodowa to Runeston ? tylko, że jeśli Karstarkowie, po założeniu rodu pozostają pod Starkami, rodzina Nestora podlega Arrynom. edit: jeszcze nie jestem w tym miejscu, ale w necie znalazłem wzmiankę, że Baelish wyniósł Nestora z kasztelana na właściciela Księżycowych Bram, czyli powstaje ród Royce'ów z Księżycowych Bram, obok rodu Royce'ów z Runeston. Jeśli jest miedzy nimi jakaś zależność, nie znam jej, a może w ogóle nie chodz…

• Gra o Tron

Nestor Royce? są wasalami Arrynów?

• o to chodziło, Twoja kolej e. dodam jeszcze, że historia zwie się pieśnią o zimowej róży.

• Cytat od ZaxHunter: „Nie chodzi przypadkiem o fortel użyty przez Brana Budowniczego?” szczerze, nie wiem o czym piszesz tak czy siak, fortel został użyty na Starkach, a nie przez nich, historia na wydźwięk ballady, dlatego zapewne jest traktowana mało poważnie, jak i dlatego, że śpiewana jest wśród tych, dla których reszta to południowcy, miejsce to Winterfell i jego krypty, które służą dokładnie jak w przypadku Brana i Rickona za kryjówkę

• historia opowiedziana podczas pierwszego spotkania pewnej pary kochanków ...

• nie, historia związana ściśle z Północą

• miałem na myśli rycerze lata, zasugerowałem się Rycerzem Kwiatów i tak pojawiła sie wiosna Wszyscy wiemy, jak najmłodsi Starkowie z przyjaciółmi wywiedli w pole Theona, podobny fortel również został opisany, przez kogo? jak został nazwany? jakiej sytuacji dotyczył? odpowiedź na jedno z pytań, uznam za rozwiązanie zagadki;)

• jest scena, gdzie Catelyn Stark określa młodych rycerzy Renly'ego - rycerzami wiosny, jest przy tym Brienne, po śmierci młodego króla, większość "przygarnia" Stannis, ona tam raczej użala się nad nimi, niż szydzi

• 6 kolejka w LT piątek, 06 września 2013 20:45 Włochy - Ukraina - de facto: 20:45 Włochy v Bułgaria, 20:00 Ukraina v San Marino