Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 41-60 z 116.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Ruda: „Ja wgl mam takie pytanie, kto ma zeszyt z passami do multi? Bo widzę Panowie że sobie nie radzicie i znów wtopa. Graty starcia... @Starrk rozmówimy się potem. ” IMG-20201105-152119.jpg Wybacz znalazłem tylko ostatnią stronę
-
Cmentarze zamknięte to Wintery hajs zamiast na chryzantemy i znicze przepuściły na konta Mam taką serdeczną prośbę do was. Jak już będzie to unifusion to napiszcie jakie uni docelowe wybieracie. Ja pójdę w drugą stronę - coby waszych wrednych gęb więcej nie oglądać. Pozdrawiam serdecznie gratulacje obrazeczków - tych zezłomowanych, wklejanych i posiadanych - zazdrość mnie zżera
-
Cytat od AmstelL: „@El Baaboollo mi się to wydaje oczywiste. Odkrywca przed znerfieniem, był oczywiście dla ludzi posiadających lmy, dtki i pance. Nie wszystkich nazwałbym flociarzami. Wielu górników specjalnie budowało te statki i słało je na expy, bo w 90% przypadków dawały zysk. Jeżeli górnik chciał grać aktywnie, to wybierał odkrywce. Musiał mieć czas, żeby te expy słać i jaja, żeby utrzymać flotę. Połowa celów w moim kajeciku to właśnie takie górnicze lmowe floty, powstałe tylko w jednym ce…
-
Cytat od AmstelL: „1) Nikt nigdy nie powiedział, że macie to odrobić. Generał, czy odkrywca, którzy promują aktywną grę, powinny dawać wielokrotnie więcej korzyści niż zbieracz, który daje bonusy do samego stawiania domków. Swoją drogą uważam, że daje stanowczo za dużo. ” Tutaj się nie zgodzę. Aktywna gra to dla mnie latanie, złomowanie i ogólne coś innego niż przychody z eko. Ok. Mniej aktywna gra to klepanie kopalni, zwózki surowców i ciułanie sury na kolejne poziomy. Wersja demo jak to niektó…
-
Przez 100 stron w tym temacie była dyskusja: - jak wysyłać ekspedycje - kiedy wysyłać i jakie - lepiej wysyłać siedząc w kuchni czy na balkonie - w swetrze czy w samych gaciach Nikt nie napisał ani jednego pomysłu jak to naprawić, gdy mleko się już rozlało. To jest dopiero śmieszne Zgadzam się z Tobą AmstelL że to nie był wcale zły pomysł - wprowadzenie klas nowych statków itd. Dobrze to urozmaiciło grę bo wcześniej nic się nie działo - te same taktyki, te same obrazki, stateczki i budowle. Nuda…
-
Cytat od Ruda: „Owszem, ale nie zgodzę się że mam być za to piętnowana skoro zostało to umożliwione w grze. ” Zostało to umożliwione w grze bo ktoś tego nie dopilnował. Najpierw jakiś programista, potem jego szef, jego dyrektor itd. A na końcu jest ktoś kto przez 9 miesięcy nic z tym nie zrobił. To nie jest tak, że TOP 2 urósł w statach bo lepiej grał ode mnie czy więcej latał, więcej złomował itd. Wykorzystał nadarząjącą się okazję. To nie jest zarzut bezpośrednio do Ciebie tylko ogólnie chodzi…
-
Cytat od Damaon: „Trochę zeszliśmy z tematu ” Najlepsze w tej w wersji 7 jest to że ludzie przez te ekspedycje tak poszli w górę że się w głowie nie mieści. U nas na Librze obecny top 2 urósł od stycznia 2020 do października o miliard punktów. Napiszę słownie i matematycznie. Miliard = tysiąc milionów = 1 000 000 000 czyli 10^9 A wiadomo, że jeden punkt to 1000 surowca. Czyli wydał 1 000 miliardów surowca. BILION Czyli 10^12. Nasz Rudy administrator tego forum zrobił z konta 50 mln punktów konto…
-
Cytat od cokolwiek: „Tak przecież działa już od dawna. I tak powinno działać. Przecież urlop jest na dwa dni, oferta na siedem. Wystawiasz ofertę, wrzucasz urlop - chciałbyś, aby wszystkie oferty gracza były wycofywane? I pewnie jeszcze prowizja 15% potrącana. ... Ciekawiej jest, że wystawiasz ofertę, dostajesz bana - i ktoś może taką ofertę zrealizować (choć wydaje mi się, że mieli to poprawiać ... może już nieaktualny zarzut). Więc ty się nie czepiaj urlopowiczów. ” Nie czepiam się. Po prostu …
-
Odświeżając temat, W tym tygodniu dłubałem w rynku i chciałem wystawić na sprzedaż paliwo. Oczywiście pomyliłem ofertę z zapytaniem i rynek od razu sparował moje paliwo za kryształ z kimś tam kimś tam. Wkurzony, że kupił nie ten co trzeba, patrzę od kogo to leci. A tam leci flota bezpośrednio od gracza, który jest na urlopie. To tak ma działać, że można wystawić ofertę zapiąć urlop a surowce i tak zostaną wymienione ?
-
Myłem gary po niedzielnym obiedzie, paczę a tam cuś leci .. Leci leci leci i pac : data-verified= "> Pozdrawiam wszystkich korsarzy z WINTER [ciach] Dnia 11-10-2020 15:00:40 następujące floty spotkały się w walce: Agresor Kamil ________________________________________________ Krążownik 20.000 _________________________________________ Obrońca markus ________________________________________________ Duży transporter 21.000 Statek kolonizacyjny 1 Sonda szpiegowska 3.011 Pathfinder 47.700 ___________…
-
Cytat od Leonidas: „Może jakiś mały BackUp do Grudnia 2019 ? Ta gra to żart ” Jaki tam żart. Przez 9 miesięcy dzięki ekspedycjom floty i punkty rosły na wykresach w tempie wykładniczym. Ludzie na prawie pustych uni nie postawiliby takiej ilości statków razem ze swoim multi pushami etc. A teraz GF pisze, że wszystko jest w porządku bo zbalansujemy klasy tamtemu zabierzemy to a temu obetniemy o 50%. Grajcie dzieci, grajcie teraz wszystko już jest w porządku. Wasz Team Ogame Tu się ... Marie-Curie-…
-
Zyski z ekspedycji to jeden problem ale moim zdaniem jest drugi ważniejszy i powiązany z ekspedycjami. Piraci wypaczyli w ogóle sens grania w tę grę. Zamiast latać po innych to wszyscy klepią ekspedycje a kto tego nie robi to ma to gdzieś albo mu się nie chce. Największą popisówkę w ekspach mają te wszystkie łajzy multikonciarze, pusherzy od wymian handlowych na surowce i statki. Paradoksalnie GF i ta cała pseudo administracja tego bagna wie kto i jak oszukuje. Oszuści też wiedzą jak oszukiwać i…
-
Cytat od roermond: „Nie zdziwię się jak po zdjęciu dopalaczy z rynku, pójdą za ciosem i zablokują handel statkami. ” Myślisz że wreszcie to zauważą ? Po co liczyć na złotówki za anty za skrócenie budowy np. 100 tys. lmów jak można wprowadzić rynek i kupić te same LMy od swojego multikonta z VPNem z Bangladeszu, gdzie w bunkrze będą się spokojnie robić kilka dni ? Sami sobie strzelili w stopę. Dobrze ktoś wyżej pisał - miała być wielka rewolucja, nowe klasy a teraz łatanie swoich błędów. A może t…
-
Dalej biadolicie o tych miliardach z ekspedycji ? Przecież to świetny sposób na push. Wystarczy że top 100 z układu obok da cynk że o 22:05 może być pz na 16 pozycji w wyniku piratów a top 5 poczeka, poczeka aż się pojawi i cyk swoje pioniery na zbieraj. Plusy: 1 Nie ma napisane że takie pz należy do tego kto wziął udział w rw z piratami 2 Nie ryzykuje straty floty 3 Zawsze można powiedzieć że akurat tam zaglądałem 4 Te ślepe konie z administracji którzy nie potrafią sprawdzić multikonta z 1 IP …
-
Cytat od Guderian es numero uno: „Zdecydowanie za trudne było spojrzenie w logi żeby sprawdzić co leci z jaką ilością surowca... A teraz chcą liczyć punkty razem z surowcami, które znajdują się na kontach... Da się skomentować to tylko w jeden sposób - hehe ” Dokładnie. Też kiedyś myślałem że te wszystkie GO to siedzą i pilnują sytuacji na uni. Że raz na 2 tygodnie całe top 100 jest skanowane pod względem mutli, pushów itd. A okazało się że administracja pierdzi w fotel i czeka tylko na zgłoszen…