Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 61.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Info dodatkowe i ogłoszenie: kto robił ze sztabem zadania od samego początku? Widząc wpisy mam wrażenie że mieliście strasznie pod górkę z zadaniami, ja najtrudniejsze to miałem zniszczyć 100ss innego gracza bez pomocy by się nie obyło. i jak mniemam robiliście bez sztabu? znaczy się nie robiliście tego prawilnie jak GF przewidział? I teraz mam takie wrażenie że ci ze sztabem co robili to prawilnie mieli łatwiejsze zadania albo mi się wydaje. Ktoś ze sztabem potwierdzi?
-
Cytat od ackra: „Cytat od Apofis: „Przecież nie trzeba było kupować sztabu bo był w nagrodach. ” Był ale w I rundzie nie byłoby dodatkowych nagród za aktywny sztrab, w ogóle nie wystarczyłoby na wszystkie rundy aktywnego sztabu wię w ostatniej też by się nie otrzymało dodatkowych nagród. ” według graczy z testowych uni można było zebrać najpierw tryt i dopiero odpalić wszystkie nagrody więc w ten sposób przepadały ci tylko te pierwsze nagrody. Jak chcesz dostać dodatkowe nagrody z pierwszej rang…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od UKM-2: „o i ewent zakończony sztab 42,500 anty ” Przecież nie trzeba było kupować sztabu bo był w nagrodach. ” Tak ale ja brałem wszystkie dodatkowe nagrody te z 1 rangi też akurat mnie nie zbawi te 42,5k anty kwestia wyboru. no i mi event pod pasował nie miałem dziwnych zadań prócz falangi i niszczenia 100ss gdzie na falange można było złapać nawet własną flotę ale trzeba było wysłać na planetę innego gracza nawet nie aktywnego no i mieć go w zasięgu fali a tak to pra…
-
No i ewent zakończony sztab 42,500 anty oraz skracanie budynku 2625 Tak więc wydana anty to 45,125 a zdobyta 50000 więc nawet jak ktoś kupił 1 sztab to spokojnie wyjdzie na + z anty co do nagród bardziej bym preferował +1lv nanitów albo EF zamiast robotów czy też tych dodatkowych slotów na jakiś tyg nie latam na eksy więc jest mi to zbędne
-
Problem dotyczy statków posiadających ładowność z wartością od 1 do 99 na szczęście nie ma ich wiele są to lekki myśliwiec, pancernik oraz sonda szpiegowska by błąd wystąpił trzeba też posiadać badanie technologi nadprzestrzennej w nieparzystym poziomie. W przypadku sond szpiegowskich badanie musi być nie tylko parzyste ale także wielokrotnością cyfry 4 by błąd nie występował
-
Zadanie Falanga
UKM-2 - - Błędy w grze
PostZadanie falanga nie akceptuje każdej floty. Złapanie gracza co robi Ekspedycję nie rozwiązało zadania. flota-falanga.png dopiero złapanie floty z planety na planetę pomogło
-
Ale czemu zaraz takie nastawienie? My mówimy tu o Mechaniku a nie o zbieraczu. Coś nie do końca sam przemyślałeś. Do mechanika każdy ma dostęp i każdy mógł by z tego skorzystać więc w czym problem. I jaki upgrade satelit słonecznych w % jak na 15poz planety dają 1 energi z 1 szt słonecznego. Najwięcej chyba 6 o ile jest to -130°C / -90°C skuteczny satelita zaczyna się przy 20 jednostkach energii na 1 szt gdzie i tak znajdą się flociarze co będą lecieć by zezłomować 100 szt I napisałeś że by fawo…
-
Sztab jako nagroda
UKM-2 - - Zadawanie pytań
PostCytat od Radim: „Sorki, ale dalej nie za bardzo rozumiem Zadania nie mają poziomów, tylko są resetowane o 14. Nagrody mają poziomy (rangi) ale tryt nie. Czy tutaj chodzi o to, że jeśli wybiorę sztab jako nagrodę, to 20% bonus będzie mi się liczył dopiero od kolejnych zadań - czyli kolejnego dnia ” Od kolejnych zadań ale już na nowej randze (poziomie) czyli od 5 tys trytu bo jak odbierzesz nagrodę to nadal jesteś w połowie do 2 rangi więc najlepiej to będzie uruchomić przy 4500 trytu albo jakoś t…
-
Jak w temacie ja bym zaproponował podkręcenie mechanika dla tych co mają planety na 15 poz tam nie da się efektownie korzystać z satelit słonecznych. Tak więc do rzeczy. Dla mechanika +2lv do tech energetycznej tak jak technokrata przy szpiegu EF by były wydajniejsze i posiadanie mechanika było by już do przemyślanie bo na razie z całej ekipy to tylko on ssie.
-
Sztab jako nagroda
PostNie z precyzowałeś pytania ale chyba wiem o co ci chodzi. Gdy masz oficerów (komplet) dostajesz dodatkowe nagrody i tryt. Tu chodzi o to że jeżeli podstawową nagrodą są oficerowie na jednej z rang to nawet jak ich wykupisz oczywiście za tryt to bonus czyli 20% trytu oraz dodatkowe nagrody będą dostępne od następnego poziomu w zadaniach. Co do pytań to jeżeli masz aktywny sztab to zostanie on przedłużony pytanie tylko co jeśli masz 1 dzień ważności przedłużysz o te 3 dni i nie zmienisz rangi w mi…
-
Bonusy - Pozycja
Post@cokolwiek Ja to liczyłem i im bardziej to liczyłem tym bardziej chciałem rozbić drinka o ścianę na poz 8 bez odkrywcy ma max 252 polo więc może tak długo kolonizować aż znajdzie jak najzimniejszą -10°C i przy uwzględnieniu różnicy na każdej planecie jak piszesz 4 lv między metalem a deuterem to różnica jest na 0 na 40 lv przy eko x7 może mieć jakieś 980k metalu na 1h a dexu na 36lv no to tak jak dodałem jakieś 261k przy -164°C gdzie przy -10°C będzie miał 173,5k Po przeliczeniu wydobycia metalu…
-
ekspy po updt
PostWłaśnie z odpowiednim eko zbieracze mogą za 120k kupić dzienne wydobycie więc to nie problem zrobić na moment 100% + do dexu i się obkupić wyłączasz zbędne kopalnie tylko sam dex by peuzaki miały dość energii na 150% do tego geolog i dopki na 40% na tyg i już mamy wydobycie x2 jak nie lepiej dzięki czemu za 120k anty można kupić surowce taniej niż na Alledroo przy odpowiednim już eko co dla tych którzy mają je wysoko to już wogóle banan za ten przelicznik pewnie z twarzy nie znika od momentu wpr…
-
Bonusy - Pozycja
PostNa 8 poz to dobre rozwiązanie jak nie chcesz pakować PLN (znaczy się anty kupować w dużych ilościach) ja mam 12 planet na 15 poz najmniejsza 252 pola największa 317 i mam teraz tyle dexu że zaraz metal dogonię. Dobra bo uciekam od tego co chciałem ci napisać. co do 15 poz to radzę ci i tak zacznij od 8 poz i dopiero przy 10 planetach lub nawet 12 zastanów się czy chcesz zmieniać na 15 poz z dexem bo teraz jak masz mieć więcej metalu o 35% to nie jestem pewien czy ci warto wydawać kasę na zmianę …
-
UNI Sombrero czasy budowy
UKM-2 - - Błędy w grze
Postto czas budowy budynków nie jest stały jak przy badaniach? że każdy lv x2 koszta = x2 czas budowy ?
-
UKM-2 - - Błędy w grze
PostA co ma Antigame do czasu budynków przecież zmiana czasu budowy programami zewnętrznymi jest nie legalna. Jeśli masz jakieś pomysły o co chodzi to to rozwiń swoją myśl, bo kompletne nie rozumiem tego co napisałeś
-
UKM-2 - - Błędy w grze
PostPrzelicznik 1k surowca określa inny czas przy prawie każdym budynku: lab badawcze na 1lv robi się 6 sek na 2lv 12 sek gdzie na 3lv dostajemy 34 sek dalej na 4lv robi się jakieś 1min i 40 sek przy 5lv już mamy 3min i 34 sek bardzo łatwo to dostrzec przy magazynie metalu i deuteru bo pomimo tego że kosztują tak samo (łącznie metalu i kryształu) to czas budowy jest inny ba nawet zbiornik deuteru na 5lv niby ma się robić krócej niż 5lv magazyn metalu ale to tylko do momentu budowy bo wystarczy zbudo…
-
@Qnick Pomysł dobry ale zbyt ogólny. Jak już to powinno być tak że "biała dziura" da maxa np: fioletowy dopalacz na 30 dni flotę losową która można znaleźć ale 2x większą (w przeliczeniu na pkt) niż jest to teraz anty między 2400-4800 (bo więcej i tak nie dadzą) teraz max normalnie to chyba 1200 ? oczywiście jedno z tych