Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 481-498 z 498.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
ja sądzę, że niezależnie od wyniku EURO i tak wszyscy będą niezadowoleni[ chyba, że wygrają.. ] a co do przygotowań.. ciężko oceniać ale na pewno nie przesadzałbym, że reprezentacja potrzebuje nie wiadomo ile czasu, żeby się zgrać. Ludzie przecież to są profesjonaliści, miesiąc zgrupowania+3/4 spotkania towarzyskie i jedenastka powinna być zgrana na tyle, żeby prezentować pewien poziom. Z tego co pamiętam to selekcjoner dał sobie czas do 2011 z wyborem 11 na ME, więc ma jeszcze czas Zastanawia m…
-
Historyczny
PostFireredsky racja
-
Historyczny
PostProste bo nie mam pomysłu Poległ w krucjacie przeciwko Turkom, jego ciała nigdy nie odnaleziono, ponoć jego głowę zatrzymał sułtan zatopioną w miodzie... Dzisiaj w miejscu bitwy znajduje się jego mauzoleum. kto to?
-
Historyczny
PostW 1870 r papież Pius IX ogłosił się więźniem Watykanu nie zgadzając się na włączenie Państwa Kościelnego do Królestwa Włoch
-
Geograficzny!
Postdokładniej ;p i druga część pytania jest jeszcze E: mogę uznać odpowiedź wyżej mimo, że nie dostałem pełnej odpowiedzi na moje pytanie a jeśli Wujakrzysiu nie zada pytania to niech zada kto pierwszy
-
Geograficzny!
PostCo to za miejsce?? I dlaczego akurat tam jest - nazwa tłumaczona z pewnego języka jako "olbrzymi" lub "miejsce gdzie nic nie ma" - eksploatuje się tam diamenty - znajduje się wiele unikalnych i endemicznych gatunków roślin i zwierząt
-
Geograficzny!
Post1 698 106
-
Marcin Cytat: „Opis: imię pochodzenia łacińskiego. Oznacza: "należący do Marsa", "poświęcony Marsowi" (mitologiczny bóg wojny). Zdrobnienia: Marcinek, Marcyś Charakterystyka: twórczy i sympatyczny. W młodości dość rozrywkowy oraz niestały, wraz z wiekiem poważnieje, wyrastając na odpowiedzialnego, zaradnego człowieka. Swoje największe szczęście znajduje w życiu rodzinnym. Patroni i święta: 13 IV (św. Marcin I, papież), 3 XI (św. Marcin de Porres), 11 X (św. Marcin, biskup Tours) oraz inni Szczęś…
-
Może gra nie wyglądała tak źle ale do optymalnej selekcji daleko. Mam nadzieję, że "11" zacznie już grać rok przed imprezą i postawi na przygotowanie fizyczne i zgranie bo nie widzę innej możliwości. Co do stylu ofensywnego nie miałbym nic przeciwko, gdyby była bardziej efektywna lub obrona była bardziej szczelna bo trochę za dużo bramek ostatnimi czasy wpada Cytat od dragonartur: „Quoted Przy konsekwentnej grze, dobrej skuteczności i sporym kawałku szczęście trafią do 1/8. Nie więcej. I właśnie…
-
TS Wisła Kraków.
krecik10 - - Piłka Nożna
Postspokojnie jest honorowy
-
pewnie nie zrozumialem ale moze chcodzi o role namiestnika w Krolestwie Kongresowym Józef Zajączek?? pewnie nie ten trop ale co szkodzi sprobowac
-
Indiana Jones Thomas Edward Lawrence studiował archeologie, podczas I wojny światowej zaciągnął się do brytyjskiej armii, napisał książkę Siedem filarów mądrości, która była inspiracją do filmu Lawrence z Arabii i zginął w wypadku motocyklowym mając 47lat. z góry mówię, że oddaje
-
Oczywiaście dawaj coś fajnego :p
-
jedna z postaci włoskiego odrodzenia.. jego dzieła znalazły się na liście ksiąg zakazanych.. znany ze swoich traktatów politycznych... jest autorem słynnej maksymy.. [ nie zdradzę jej bo to już będzie za łatwe ] powinno starczyć
-
moze Temistokles ???
-
oddaje nie mam pomysłu na razie na żadną ciekawą zagadkę
-
Jak nic mowa tu o William'ie Bligh'u kapitanie Bounty James Cook wybrał go jako członka swojej załogi, później służył u niejakiego admirała Nelsona , któremu jako jedynemu udało zatrzymać się Napoleona na morzu, a jeśli chodzi o żeglarskie szaleństwo to dotarcie, po buncie na Bounty, w szalupie wraz z 18 członkami załogi do wyspy Timor mam nadzieje, że się nie mylę