Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 381-400 z 498.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• O jakim państwie mowa?

krecik10 - - Nauka

pierwsze skojarzenie to Albert Park i GP Australii, więc miasto Melbourne i Australia

• Żużel (Liga polska + SGP)

krecik10 - - Sport

3 kolejki do końca rundy zasadniczej, pary w play-off'ach zapowiadają się ciekawie, nie wydaje mi się, żeby Włókniarz wskoczył do szóstki choć kto wie Ciekawa byłaby para Caelum z Unią obaj pretendenci do finału, a mogą spotkać się już na początku. Liczę, że Falubaz wygra rundę zasadniczą i bez większych problemów awansuje dalej, a i okaże się jak na torze po kontuzji czuje się Zengota.

• O jakim państwie mowa?

krecik10 - - Nauka

Pif paf! Wyspy Salomona?

• Historyczny

krecik10 - - Nauka

Rosja - Europa?

• Historyczny

krecik10 - - Nauka

Anglia - Afryka

• Znani i lubiani ludzie

krecik10 - - Nauka

Kolumb

• Historyczny

krecik10 - - Nauka

Prawidłowo

• Historyczny

krecik10 - - Nauka

W sumie racja, ale niewiele dynastii władało Polską, a obecnych monarchii nie ma już za dużo. Dodam, że na początku XX wieku zmieniono zostało nazwisko tej rodziny królewskiej

• Historyczny

krecik10 - - Nauka

prościutkie Która z obecnych monarchii na świecie wywodzi się z tej samej dynastii co dawni królowie Polscy?

• Historyczny

krecik10 - - Nauka

Wineta, a zamku nie mogę skojarzyć za nic

• Miło, że wyczułeś moja ironię i odpowiedziałeś na większość moich pytań. Choć odpowiedź, że produkcja żywności przynosi szkodliwości jest wymijająca. Polska EA ma zacząć działać w 2020r. i wydaje mi się, że będzie długo długo przed ES na orbicie, na które jak sam przyznałeś nasz kraj na to nie stać. Do paneli naziemnych to fajnie, że powstają na całym świecie, ale ile powstało ich w Polsce i ile naprawdę może powstać taki efektywnych ES. Co do niewiedzy na temat elektrowni na orbicie to m.in. ce…

• Legia Warszawa

krecik10 - - Piłka Nożna

no i ponoć ma największy kontrakt w Ekstraklasie, ale jak o nim czytałem to różnie z nim może być. Traore coś przebąkiwał o chęci gry w Legii. Chinyama nie przedłużył kontraktu.

• Dobra super pokrywamy 8,8% terenu USA cudownymi panelami. Mam parę pytań: Czy nas na to stać? Ile potrzeba energii, żeby wytworzyć te panele? Ile zanieczyszczeń powstanie w wyniku produkcji paneli? Rozumiem, że "ok. 20 TW energii" produkowana jest w optymalnych czysto teoretycznych warunkach? PS Nie rozumiem Twojej odpowiedzi na pytanie Aecjusza, pytanie bardzo poważne i sam chciałbym wiedzieć skąd bierzesz te wszystkie dane. Ciągle nie mogę sobie wyobrazić tych elektrowni orbitalnych ciekawi mn…

• zwracam honor, miałem na myśli globalne ocieplenie i to powinno być w tym cytacie

• Cytat od Emperor: „Cytat od krecik10: „samego węgla starczy na jakieś 50 lat, dolicz sobie do tego gaz ziemny, którego wydobycie ma wzrosnąć, EA ma zmienić strukturę produkcji energii. ES dla gospodarstw domowych to dla mnie brzmi jak abstrakcja, bo nie wyobrażam sobie, żeby każdy miał w domku zamontowane ogniwa, nie każdego będzie stać na zakup i konserwacje. Efekt cieplarniany coś czym wszyscy straszą, a czego tak naprawdę istnienia nic nie jest w stanie udowodnić. Każdy wolałby pozyskiwać ene…

• samego węgla starczy na jakieś 50 lat, dolicz sobie do tego gaz ziemny, którego wydobycie ma wzrosnąć, EA ma zmienić strukturę produkcji energii. ES dla gospodarstw domowych to dla mnie brzmi jak abstrakcja, bo nie wyobrażam sobie, żeby każdy miał w domku zamontowane ogniwa, nie każdego będzie stać na zakup i konserwacje. Efekt cieplarniany coś czym wszyscy straszą, a czego tak naprawdę istnienia nic nie jest w stanie udowodnić. Każdy wolałby pozyskiwać energię z odnawialnych źródeł, niestety ni…

• Geograficzny!

krecik10 - - Nauka

Podlaskie?

• Arsenal Londyn

krecik10 - - Piłka Nożna

Niech ściągną Gervinho to i w Lille się miejsce na skrzydle zrobi a na Emirates na pewno przyda się doświadczony zawodnik

• Cytat: „wiedzę to ja mam większą od ciebie w tym temacie akurat, czytaj ze zrozumieniem o co mi chodzi, nie boję się energii atomowej tylko czy nas stać na to ?? ” nie wątpię ale czytać to Ty nie potrafisz, nie zadałem pytań do Twojej opinii tylko ludzi przeciwnych EA. Cytat od hiper333: „Obecne elektrownie atomowe te najnowsze wersje mają mnóstwo zabezpieczeń nowe technologie, które z pewnością w Polsce zagwarantują bezpieczeństwo. ” Starsze też mają mnóstwo zabezpieczeń. Nie wiem czy zdajesz s…

• Cytat od hiper333: „Cytat: „płacąc gruby szmal Szwedom zamiast te pieniądze zostawić na inwestycje krajowe ” tak powtarzam jeśli będzie to miało jakiś oddźwięk dla obywateli to dobrze, a jeśli nie to dla nas nie wiele to zmienia jeśli to zmniejszy koszty za energie to owszem lub zapobiegnie dalszym jego podwyżką to wtedy tak nie odczuwając tego jet to obojętne” czyli wg Ciebie zły rząd chce wybudować elektrownie atomową na pokaz? Skąd w ludziach taki głęboki strach przed energią atomową? Zgaduję…