Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 221-240 z 498.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Nie, nie byli oni wyznawcami judaizmu.
-
W tym państwie masowa emigracja pewnej grupy etnicznej w XX w. mocno namieszała w strukturze etnicznej kraju. Ta grupa zawitała na tamtych terenach już w XII w. Kraj z dostępem do morza. Co to za kraj i grupa etniczna?
-
Al-Dżazira Buz-dogh Tak Tak Kair -> Irak pierwsze państwo o którym pomyślałem, ale odrzuciłem bez sprawdzania^^
-
Izrael
-
Rumunia
-
może Surinam
-
Geograficzny!
Postdokładnie Toadie zadajesz
-
Legia Warszawa
krecik10 - - Piłka Nożna
PostZespół buduje się od bramki..
-
Legia Warszawa
krecik10 - - Piłka Nożna
PostNiejaki Marko Suler został zawodnikiem Legii na najbliższe trzy lata..
-
Geograficzny!
PostJedna z dwóch epok pewnego okresu geologicznego, kojarzyła się z Polską, ICS zastąpiła te dwie nazwy w tabeli stratygraficznej na nazwy kojarzące się z jednym krajem. Proszę o dawne nazwy i obecne.
-
Geograficzny!
PostSpory kraj to Argentyna, a niemałą wyspą jest Tajwan.
-
Geograficzny!
Postchodziło mi o największe lodowce himalajskie na Alasce, ale Twoja odpowiedź też kurczę pasuje uznaję i zadajesz
-
Może Pakistan? Podpowiedź jakaś by się przydała
-
Geograficzny!
PostNazwa tego o co pytam pochodzi od pewnego pasma gór, mimo, że największe na świecie przykłady tego znajdziemy na innym kontynencie
-
Geograficzny!
PostOrinoko?
-
Wg mnie spaliła się obrona z bramkarzem na czele, niby najpewniejszy punkt drużyny, a po jego błędzie padł gol i po następnym dał szansę Grekom na kolejny. Boenisch najsłabsze ogniwo z całej drużyny, próbował w końcówce coś dać w ataku, ale jako lewy obrońca spisywał się bardzo słabo. Tytoń obronił szansę na awans z grupy. Z graczy ofensywnych Rybus najmniej widoczny, brakowało indywidualnych prób z przeciwnikami. Trójka z Borussii na plus choć można było liczyć od nich na więcej. Największym za…
-
Cytat od Mati: „Benin :D” prawidłowo
-
W 1999 roku podwoiła się liczba departamentów tego kraju, większość mieszkańców jest wyznawcami animizmu
-
Jeśli chodzi o państwa leżące na kontynencie, czyli odrzucamy Wielką Brytanię, zostaje Dania i Portugalia, przy czym większa jest ta druga Stawiam na Portugalię
-
Guillaume François Antoine, markiz de l'Hospital , oddaję