Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-160 z 274.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

Mirmir - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od KissOfTheDragoon: „a tak serio. nikt jeszcze nie wie do konca jak bedzie wygladac finalna wersja, poki co GF sam pewnie jeszcze do konca nie wie co dodac a co nie jednoczesnie badajac opinie publiczna w tym watku. poczekamy zobaczymy ” Na jakieś wielkie zmiany to ja bym nie liczył,myślę że raczej sprawdzają czy wszystko działa sprawnie a nie co wprowadzić z co usunąć.Jakiekolwiek zmiany będą tylko kosmetyczne. Dla mnie mogą już wprowadzać nową wersję bo trochę się ośmieszyli wpisami: Cy…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Chris Matters: „I to jest dla mnie irytujące bo w obecnym przedstawieniu klas górnik bije pozostałe dwie na głowę. ” a ja uważam że górnik dostaje najmniej +25 do bazowego wydobycia to tyle co nic +25 szybsze transportowce co mi to da parę minutek +25 większa pojemność transportowców wielkie mi halo ,dzięki tech. nadprzestrzennej wybadam sobie dosyć +2 wolne sloty,wielkie mi coś sam sobie wybadam tyle ile mi trzeba crawlery może se kupić każdy i dodać +50% ,a poza tym tylko zwiększą zag…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Starrk: „co za głąb kazał wykluczyć GS z tego bonusu ” I słusznie ,że tak wymyślił jestem w 100% za.Ten głąb jest od teraz moim najlepsiejszym koliegą. Cytat od FlyMeToTheMoon: „Pogubiłem się juz. To już najlepiej zrobcie tak, że inne klasy nie mogą miec statkow od innych klas i będzie prosto i zrozumiale, a nie że ten moze miec 2 a ten jeden a ten wcale... ” Jaja sobie robicie to jest własnie fajny pomysł ,że każdy może sobie mieszać robić różne warianty.To ,że ktoś nie może wypakować …

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od @Piciu: „Żeby to zbalansować generał powinien generować jakieś dodatkowe PZ chyba. Boost dla górników jest OP. ” 90% starć flociarzy to starcia na górnikach(trudno trafić flociarza siedzącego na urlopie) Upakowany górnik to upakowany zysk złomiarza i kółko się zamyka . Na takiej librze aktywny złomiarz wpada raz na tydzień i zezłomuje dwa razy tyle co najlepszy górnik w tym czasie wykopie . Może to ruszy trochę flociarzy i będą częściej i aktywniej grać ,a to może też zaowocować i starc…

• Wersja 7.x - dyskusja

TRAGEDIA Nie da się nic zrobić, 250 graczy i rozwaliło im Bermudę Nic tylko pogratulować ,długotrwałych przygotowań:)

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Strzelec84: „a po co się logować na 2 serwery na bermudzie masz 10baniek anty to powinno wystarczyć żeby przejść między klasami zakładając że zmianę się robi za anty ” Może i racja,ale nie mam zamiaru budować tam jakiegoś wielkiego konta,więc nie widzę problemu ,parę dni i mam przetestowane i to i to.Na bieżąco będę widział wady i zalety ,a zmianę klasy sprawdzę przechodząc na którymś koncie na klasę flociarską.

• Wersja 7.x - dyskusja

Mam nadzieję ,że testy pójdą sprawnie bez poważnych błędów i nowa wersja szybko trafi graczy. Na Bermudzie przetestuję opcję górniczą ,a na Orgin poszukiwacza

• Wersja 7.x - dyskusja

Bardziej mnie interesują informacje na temat pełzacza,jest środa to mam nadzieję jutro poznamy więcej informacji na temat pełzacza ,w piątek na temat pioniera a w sobotę poznamy termin uruchomienia nowej wielkiej aktualizacji. Niewidoczność ,proponuję też niewidoczność dla powracającej floty górników ,w ogóle jej nie widać ,aż do zalogowanie i pojawienia się właściciela konta. Pozdrawiam ja:)

• Wersja 7.x - dyskusja

[ciach] Co do informacji to myślę ,że sporo osób liczyło ,że w piątek będzie podana jakaś nowa informacja a tu nic. Rozumiem ,że Art chwilowo nie ma żadnych nowych wiadomości ,ale ponarzekać sobie trochę mogę w końcu taka nasza narodowa tradycja. Fajnie ,że coś robią nowego,rozbudzili chęci graczy a tu teraz czekaj i czekaj,nawet żadnego info nie ma.No ale cóż poczekamy,ponarzekamy ,pomarudzimy i grać będziemy dalej.Jakby ta gra nam nie odpowiadała,nie bawiła to nie byłoby tu nas . Wyluzujta ,pa…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od ciap: „To tylko moje gdybanie. W założeniu że tych surowców nie będzie można atakować. ” No widzisz i wymyśliłaś kolejną opcję bez opodatkowania.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od ciap: „Mam 10 planet i na każdej 1k DT. Zrzucam surowce na pierwszą planetę z reszty i klik rynek. Za 3 dni ponownie robię zwózkę na pierwszą planetę i klik rynek. Znowu zwózka, dobieram surowce i klik kopalnie. Za 2 dni robię zwózkę na planetę 2 z wszystkich planet. ITD. Nie potrzebuję FS żeby wozić surowce? ” No to kijowo GF to obmyślało i pewnie takich smaczków będzie więcej,jak pomyślisz to sama wymyślisz parę opcji które uniemożliwią ,albo mocno ograniczą chomikowanie towaru na ryn…

• Wersja 7.x - dyskusja

Tak jak wcześniej napisałem na starszych uniach nie ma szans żeby upłynnić całe ilości deuteru. Kiedyś nie było handlarza i nie było problemu ze sprzedażą ,owszem ale wtedy grało po 14tyś osób. Chcecie Państwo grać bez handlarza ,proszę bardzo ale na nowych uniach i bawcie się dobrze. Owszem było przegięcie i dziwny handel po minimalu jak nie było widełek ,ale to już wina GF ,a gracze to wykorzystali.Obawiam się ,że po wprowadzeniu Targu będziemy mieli nowy proceder,handel stateczkami poniżej ko…

• Wersja 7.x - dyskusja

Kasacja handlarza Absolutnie nie ,zwłaszcza na starszych uniach.Wprawdzie nie do końca wiemy na jakiej zasadzie działałby rynek ,ale moim zdaniem nie ma szans na upłynnienie nadwyżki deuteru jaka pojawiłaby się na rynku.Druga sprawa to rację ma Zefir w tym co opisał ,czasami pilna jest potrzeba dużej wymiany towaru .Trzecia sprawa jak mam się pilnować kiedy wysłać ,kiedy odebrać a to nie pasuje ,a to się spóźniłem ,a to klientowi wypadła pilna sprawa to wolę na spokojnie wymienić u handlarza.Czw…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od f4ust: „1. Bombowce mają wszyscy. ” 1.obronę mają wszyscy 2.porównaj fs-y flociarzy do fs-ów górników to daje odpowiedź dlaczego górnicy chcieliby mieć mocną obronę

• Wersja 7.x - dyskusja

Każdy gracz ma jedną szansę wyboru,wracający idlak nie wykorzystał tej szansy więc nadal ma ten wybór.Po powrocie jak nie odpowiada mu status zbieracza ma czas paru dni na zmianę , brak zmiany powoduje ,że zostaje przy statusie zbieracza.Proste,sensowne,logiczne. Nadanie idlakom statusu odkrywcy czy generała mija się z celem , natomiast z nadania statusu zbieracza skorzystają wszyscy ,a zwłaszcza ja więc chyba rozumiecie ,że dalsza dyskusja na ten temat nie ma żadnego sensu.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Art: „Zbieracz: większa produkcja surowców, szybsze statki handlowe Odkrywca: szybsze badania, lepsze rezultaty z ekspedycji Generał: szybsze statki wojenne, szybsze recyklery. ” Ta informacja sugeruje ,że zbieracz vel górnik będzie miał z góry przydzielone większe wydobycia i dlatego Starrk sugerował wszystkim idlakom przydzielenie statusu górników.Dalsze informacje sugerują,że stateczki to osobna sprawa. Kermit jeżeli idlak będzie częściej odwiedzany to dobrze ,starczy dla większej il…

• Art1 królu złoty popatrz z perspektywy większej ilości graczy,ja też mam masę GS-ów i cieszę się ,że ich nie przyśpieszą. Połowa graczy to górnicy dla nich brak przyspieszenia GS-ów to plus , wiadomo dla flociarzy minus To że grasz od 2002 roku ,nie ma dla mnie znaczenia,znam ludzi którzy żyją dwa razy dłużej ode mnie a nie zawsze są dwa razy mądrzejsi. Przeczytaj post Das140 bardzo ładnie opisał dlaczego ograniczenie crawler-ów to dobry pomysł, nie trzeba grać od 2002 wystarczy mieć wyobraźnie.

• Art1 widzę ,że nie bardzo wiesz co piszesz,jak nie wiesz czemu GS-y zostały wykluczone z przyśpieszenia to nie bardzo masz pojęcie o tej grze. Nowości powinny zachęcać do gry ,a nie odstraszać. Cytat od Art1: „a to wabik na flociarzy dla obu plus ” Fakt górnicy będą się cieszyć jak dzieci ,że są wabikiem dla złomiarzy.

• Cytat od Art1: „limitowanie boosta z crawlera to glupota ” Wszystko zależy od szczegółów , ile crawler będzie zwiększać wydobycie ,jaki limit wprowadzą ,czy limit będzie dotyczył całego konta czy poszczególnych ilości na planetach. Wcale się nie dziwię ,że wprowadzają limit ,jak konto górnicze dostanie +25 % wydobycia (choć nie wiem skąd ta informacja) plus dodatkowe z crawler-ów to podniosę wydobycie o 100% albo i więcej. Niby fajnie ,ale lekka przesada. Podoba mi się też ,wyłączenie GS-ów z pr…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Elkanen: „Flociarz stawia flote z tego co wylata. Malo ktory flociarz ma dobre eko. A po co ma tracic czas na skanowanie i szukanie celu skoro moze kupic flote za surowce? Blagam, zacznijcie myslec wg zasad fair play. ” FLociarze grają na zasadzie atak i urlop,towaru kupa a brak czasu na budowę .Stracę 10% ale mam dodatkowe stateczki. Pomysły ,że wprowadzą możliwość sprzedaży statków poniżej ich wartości uważam wręcz za absurdalne.Dla mnie to jest logiczne i mam nadzieję ,że dla GAMEFOR…