Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 274.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od Drakean: „zyj sobie dalej w swoim swiecie. W prawdziwym to niestety nie wyglada tak kolorowo ” wysłałem około 300 ekspedycji ,ani razu nie trafiłem na zniknięcie floty natomiast na piratów i obcych ze 20 do 30 razy ,niestety nie mam flotki żeby wysyłać na ekspo,tak jak posiadają niektórzy flociaże po 900kk LM O jakim prawdziwym świecie Ty opowiadasz ,obudź się to tylko gra.

• Oj nie będzie ,coraz więcej ludziów będzie przechodzić na odkrywcę ,gra zamieni się w wysyłanie flot na ekspedycje i nic więcej. Zanim ktoś trafi na czarną dziurę to zyski zwiększy 10-cio krotnie Kwestia czasu ,gdy ślepy team i samo GF zobaczą ,że coś jest nie tak. ale najpierw zgarną kasę za zmiany na odkrywcę:) wszystko mają obcykane

• Też bez sensu z tym złomem na ekspedycjach Kwestia czasu jak tylko to zmienią i słusznie Powinno być jakieś ograniczenie co do wielkości floty wysyłanej na ekspedycje,albo zwiększone ryzyko straty floty im większa wysłana tym prawdopodobieństwo zniknięcia floty większe. Wiem zaraz podniesie się krzyk ,ale tak nie może być. Cytat od Drakean: „RNG RNG. Raz masz farta raz nie, podsumowując- zespawałem 2kk lm- poszły w czarną dziurę przy pierwszym locie. Więc zespawałem jeszcze 800k żeby sobie po 10…

• Pierścienie minerałów wokół nieznanej planety zawierają niezliczone ilości surowców. Statki wracają z pełnymi ładowniami. Zrabowano: 68.250.000 Metal. moment temu wpadło a wcześniej też ładnie sypało

• Wersja 7.x - dyskusja

Mirmir - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Apofis: „Ale to nie jest dla każdego 35% bo to zależy kto jakie ma kopalnie. Więc rozrzut może być różny. ” Wiesz rozważam plusy i minusy odkrywcy i zbieracza ,więc zakładam te różnice np u siebie i tu przechodząc z klasy zbieracza na odkrywce tracę nie 25% tylko 35% podstawowego wydobycia

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Wzór na ilość pełzaczy jest dla każdego taki sam. Suma kopalń * 8 = ilość pełzaczy. Natomiast procent dla zbieracza jest wyniesie 0,02 *1,5 czyli 0,03 a dla innych klas tylko *0,02. Czyli jest 1,5 większy niż u innych klas. ” a nie do końca jednak skumałem, ilość pełzaczy faktycznie jest taka sama dajmy na to 126 x 8=1008 dla wszytkich klas ja jednak pisałem o różnicy procentowej jaką dają pełzacze dla róznych klas i tu 1008 x 0,03=30,24 % dla zbieracza 1008 x 0,02=20,16% dla p…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Starrk: „Chodzi mi o to, że 1056 pełzaczy to sumarycznie 132 poziomy kopalń, co jest raczej niemożliwe do zrobienia dla graczy spoza ścisłej topki ogame world ” łał brakuje mi 4 poziomów:)

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Wzór na ilość pełzaczy jest dla każdego taki sam. Suma kopalń * 8 = ilość pełzaczy. Natomiast procent dla zbieracza jest wyniesie 0,02 *1,5 czyli 0,03 a dla innych klas tylko *0,02. Czyli jest 1,5 większy niż u innych klas. ” Kumam dokładnie nie wiem jak wygląda wzór ,dokopać się do czegoś to straszna mordęga,a powinno to być dokładnie pokazane a nie zgaduj zgadula.

• Wersja 7.x - dyskusja

Nie wiem nie jestem pewien ale inny jest wzór na pełzacze dla zbieracza i inny jest dla innych klas,różni się końcówką x1,5 dla zbieracza x1 dla innych klas.Skutkuje to tym że zbieracz ma około 10% więcej wydobycia z pełzaczy 126x8x0,002x1,5=30,24 zbieracz 126x8x0,02x1=20,16 inne klasy Nie wiem czy ten wzór się zachował czy się zmienił,jeśli się zachował to zbieracz ma 35% więcej wydobycia od reszty,wiadomo w zależności od poziomu kopalń

• Cytat od Apofis: „Każdy kto nie może robić takiego statku kupi go za tą cenę ” Powiem delikatnie Chyba na głowę upadłeś i jeszcze Ci nie przeszło.

• Wersja 7.x - dyskusja

227.000 X 300=68.100.000 A sprzedawane jest po 130.000.000 130mln-68mln=62 mln minus podatek I to jest według Ciebie dobra cena dla kupującego .Naprawdę wierzysz ,że normalny gracz kupuje w takiej cenie.

• Wersja 7.x - dyskusja

300 rozpruwaczy za 130.000.000 metalu i to znika ,jaja Graty GF ,BRAWO ART siedź dalej cicho ,jest wszystko ok .

• Cytat od Muniek: „Dla górnika farmera - x5 jest zbawieniem no ale to moja opinia ” Kto tu zgubił wątek ,to nie jest czasami Twoja wypowiedź

• Cytat od Das140: „@Muniek, To nie tak prosto się liczy. Na quantum masz od zarąbiania farm. Żeby porównać zyski z farmy na x1 i x5 trzebaby było skopiować takie identyczne quantum, ale z flotą x1. ” Nie chodzi o to czy zyski są większe na x1 czy x5 tylko o fakt kompleksowej gry górnika na takich uniach. Wiadomo że na x5 zyski są większe ,ale czy gra się komfortowo ,dla mnie nie Gram głównie na x2 i tu dla mnie flociarze latają za szybko ,a na x5 to tragedia. Rozumiem komuś to odpowiada jego spra…

• A wklej swoje Top ,wytłumaczę Ci czemu mam wyższe ,to bardzo proste. Mogę wyjaśnić Dobra kończę bo nie ma sensu ta dyskusja i tak widzę nie zrozumiesz ,że chwilowe większe zyski nie zawsze przekładają się na efektywność konta.

• Cytat od Muniek: „Pozostaje mi życzyć udanych farmingów na x1. Tak nie za wielu, tak nie za dużo ” Może i grasz od dawna ,ale jakiejś topki to Ty się chyba nie dochrapałeś .

• Cytat od Muniek: „Moja opinia poparta jest doświadczeniem. Speed x5 dla gornika farmera przynosi wieksze zyski niz x1. Różnica zdań bierze sie z faktu czy ktoś sobie radzi czy nie ” A moja opinia jest na podstawie fusów z herbaty:) Różnica zdań bierze się z faktu czy ktoś potrafi zrozumieć innych czy nie.

• Cytat od Muniek: „Dla górnika farmera - x5 jest zbawieniem no ale to moja opinia. Zysk dla mnie sie liczy. ” Zgadza się to Twoja opinia błędna moim zdaniem ,ale Twoja. Teoria o szkodliwości używania czy nie slotów , zabawna ,rozśmieszyłeś mnie:)

• Cytat od Muniek: „Natomiast jak ktoś pisze że zyski z farmienia na x1 i x5 są te same to sorry - nie grał na x5, grał tylko na x1, brak doswiadczenia. ” Grałem i na x1 i na x5 a także x2 x2 jest jeszcze do przyjęcia dla górnika x5 flot nie i w nosie z zyskami . No ale tak jak pisałem wcześniej każdy gra jak lubi i nikt nikomu nie będzie dyktował jak ma grać.

• Cytat od Muniek: „Po pierwsze moim zdaniem. Mają czas, latam 5x szybciej na farmy. Gadasz głupoty. ” Każdy gra jak lubi i jak mu pasuje ,ja skłaniam się raczej do opcji przedstawianej przez Maniaka ,a zwłaszcza na starszych uniach.Zresztą żywotność uni68 świadczy sama za siebie ,mamy tam x1 i najwięcej ST wśród starszych unii ,jedynie świeżo założone uniwersa są lepsze. Kiedyś większość unii była x1 i grała masa człowieków,a teraz szybkie unii szybko zacząć ,szybko skończyć i następne unii.