Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 241-260 z 274.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wiem ,że jeden pomysł dużo tu nie da , tu jest potrzebny cały pakiet zmian a skrócenie czasu badań poprzez zmiany w strukturze msbn to jeden z pomysłów dodany do Twoich .Największe zmiany potrzebne są we flocie, gro graczy odchodzi po zezłomowaniu, doki to dobry pomysł ,ale na uniach z 70 % złomem i odzyskiem 17% max nic to nie daje,może tam gdzie jest 30 % złomu ma to jakiś sens nie wiem. Drugi aspekt to przerośnięta flota ,brak deuteru albo zbyt wysokie koszty fs-u powoduje grę z uciekaniem ci…

• Witam ponownie Taka tylko krótka dygresja do wpisu poprzednika. Rozbudowa stacji kosmicznej tak jak proponuję i zwiększenie procentu odzyskiwanej zezłomowanej floty to raczej nie są pomysły dla górników na starych uniach lecz flociarzy na starych uniach Choć masz rację co do większości pomysłów CIERNIKA(i tu sorki za pomylenie w poprzednim wpisie z nazwą sojuszu) dotyczy górników,ale nie musi tak być możecie podawać inne pomysły Zdaję sobie sprawę ,że większość o ile nie wszystkie pomysły to mar…

• Witam Pomysł jak najbardziej dobry choć nie nowy(mówię tu o zamyśle uaktywnienia bezużytecznych technologii) ,dziwi mnie opieszałość,czy też niechęć twórców gry do wprowadzaniu zmian .Czemu jest taka stagnacja,podczas wprowadzania doku kosmicznego zapowiadano ,że będzie służył nie tylko do odzyskiwania statków z pola wrakowego i co kupę czasu minęło i nic.Tak jak niedawno napisał Mari jak ja bym w takim tempie pracował to by mnie z roboty na zbity pysk wywalono.Zmiany są potrzebne ,zmiany są kon…

• Witam Pytanie Panie Mari czy mam jakieś konkretne argumenty jest tendencyjne,napisałem wyraźnie NIC CO POMAGA NISZCZYĆ MOJE MOONY NIE JEST DOBRE- i żadnych więcej argumentów tu nie potrzebuje.Napisałem to żartobliwie ,ale nie skumałeś,dosłownie o co chodzi napisał ci Krzych .Też jestem za tym żeby każdy poziom budowy czy badań coś dawał,jednak Twój pomysł moim zdaniem zaburzałby zbyt mocno równowagę gry,zbyt łatwo padające moony więcej graczy zniechęci do gry, niż zachęci frajda z rozbudowy graw…

• Witam Mari to ,że pomysł został zgłoszony nie znaczy ,że został pozytywnie rozpatrzony.Z tego co pamiętam ja ten pomysł zawetowałem. Pomysł do bani nic co pomaga niszczyć moje moony nie jest dobre to ZŁO. Pozdrawiam ja:)

• Dodatkowe pola na Planetach i Moonach

Mirmir - - Gra

he he marzyciel to dział pomysłów i propozycji ,a nie pobożnych życzeń:) Pozdrawiam ja:)

• Nowy ranking: zrabowane surowce

Mirmir - - Gra

Pomysł do bani im mniej aktywnych farmiarzy tym lepiej dla mnie:) co do zlikwidowania limitu pojemności magazynów u idlaków ,pomysł przedni i litosci ludziska jeśli jakiś idlak się zaloguje i zobaczy ,że ma całą górę towaru i stwierdzi że sobie trochę pogra to chyba się nikt nie obrazi jak dzięki temu przybędzie nowy gracz Pozdrawiam ja:)

• Różnice i przewaga

Mirmir - - Gra

Witam i głupio spytam: a tak w ogóle to o co C i chodzi,tylko tak krótko i zwięźle poproszę. W którym miejscu przedstawiłeś jakiś pomysł bo nie zauważyłem . Pozdrawiam ja:)

• Napęd grawitonowy

Mirmir - - Gra

Witam Wszystkie pomysły powodujące przyśpieszenie flot są dla mnie złe,więc i Twój pomysł mi się nie podoba:) Czemu tak mało osób się wypowiada,powodów jest kilka ,ale moim zdaniem podstawowym powodem jest fakt że pomysły idą w złym kierunku ,albo mało wnoszą do gry, albo wręcz nic nie wnoszą,albo przyspieszają flotę co podkreślę raz jeszcze jest złe. Jedną z większych bolączek zwłaszcza na starszych uniach są przerośnięte floty ,które spalają zbyt dużo deuteru i w tym kierunku miedzy innymi pow…

• Nowy przedmiot-skok w nadprzestrzeń

Mirmir - - Gra

Witam Postaram się być delikatny i delikatnie się spytam -chopie Ty w ogóle grasz w tą grę zwaną Ogame. Nie wiem jak Ty sobie wyobrażasz grę przy zastosowaniu Twojego genialnego pomysłu.Przypuśćmy że szykujesz flotę na fs jest wszystko ok mimo że przed chwilą ktoś Cię zeskanonował i przyuważył Twoją flotę.Nagle słyszysz jakieś dziwne burczenie odwracasz zwrok od monitora i słyszysz znowu to burczenie ,a spoko to tylko kiszki marsza Ci grają ,wracasz do gry a tu co pozamiatane w 5sek doleciał ata…

• Sposoby na zniechęcenie UFSów

Mirmir - - Gra

Cytat od Draken: „EOT i wracajcie do gry, a nie lejcie swoje żale na forum. ” Mają czas na pisanie bo siedzą na urlopie:) Cytat od Draken: „ ” Pozdrawiam ja:)

• Cytat od Thanatos: „Zostawcie fuzyjną tak jak jest. Na niej trzeba po prostu umieć grać i potrafić korzystać z kalkulatora ” Witam Przeczytaj mój pierwszy post w temacie Pozdrawiam ja:)

• i gadaj tu z takim U ciebie zawracają a u mnie nie zawsze ,ciężko to zrozumieć, inna jest specyfika gry na uni x2 inna na x5 ,u mnie wiedzą że i tak nikt nie da rady się podstawić na zawrotce nawet jak spokojnie do mnie doleci, na speed x5 pewnie ma większe wątpliwości co do tego.Z tego powodu szukałem innego rozwiązania niż budowanie wciąż nowych satek,fuzyjne zajmują połowę mniej miejsca niż słoneczne Brakujące pola mam planetki od 250 do 320 pól jedynie matka ma 226 pól i mam bardzo dobre eco…

• Witam cyt Pogratulować ambicji atakierowi który leci porozwalać satki thumbsup.png (nw cz to jest zgodne z regulaminem,prosze o oświecenie) czytaj ze zrozumieniem, nie chce mi się z Tobą dłużej dyskutować bo widzę i tak guzik zrozumiesz. Co do tego ,że przy minusowej produkcji energii nie będą się wydobywały inne surowce też nie masz racji bo energia będzie z innych źródeł ,chodzi o dywersyfikację el.fuzyjnej. Nie pozdrawiam ja:)

• Też tak myślałem,ale jak na paru planetach straciłem satki to przestałem głupoty gadać,jak napisałem że prędzej czy później ktoś się połasi to nie pisałem bo tak mi się wydaje tylko pisałem z doświadczenia. Atakier nie leci tylko na satki ale zawsze jest też trochę innego złomu,lub leci na ryzyko jak się nie uda to chociaż satki zezłomuje,wielkość obrony nie ma znaczenia przy obecnych flotach.Dodatkowo jak na planetkach jest sporo satelit to atakier mniej chętnie zawraca jak już leci ,dlaczego b…

• Technologie

Mirmir - - Gra

Witam Mogliby przede wszystkim poprawić opisy ,niektórych rzeczy po prostu się nie wie,lub trzeba się domyślać. Przykład tech.energetyczna każdy poziom zwiększa wydajność el.fuzyjnej ,gdzie o tym możemy się dowiedzieć tylko przy el.fuzyjnej a powinno być też podane przy badaniach,napęd nadprzestrzenny nie ma ograniczań w zmniejszaniu czasu lotu GS-ów ,może są jeszcze inne niespodzianki o których nie wiem. Co do ograniczeń to fakt ,każdy poziom badań czy budowli powinien coś dawać i tyle Pozdrawi…

• Witam Na pytanie kto buduje elektrownie fuzyjne odpowiem prosto -ja. Elektrownie fuzyjne są opłacalne na wyższych poziomach, a na pewno przy eko x 2, jak ktoś gra co dwa miesiące na nowym unii to jest to faktycznie nieopłacalne. El.fuzyjna poziom 21 daje 57.702 energii ,gdzie zwykła elektrownia musiałaby być postawiona na poziom 44,przy badaniach energetycznej na 19 poziomie Zabiera mi 3.105 przy produkcji 50.835 +2.593 więc straty są małe. Zalety-nie zabiera cennych pól na planetkach,koszt budo…

• Witam Bez urazy Kolego, ale trzeba być, albo kompletnym nowicjuszem , albo kompletnym naiwniakiem aby myśleć że Twój pomysł wypali. Zrezygnują z kasy za relokację już to widzę jak to wprowadzają. Pozdrawiam ja:)

• Witam Po pierwsze czym różni się nowo założony temat od już istniejącego -Planety idlerów-otóż niczym. Po drugie kolega Mari chyba nie czyta ze zrozumieniem tego co piszą inni.Koledze się nie opłaca lub nie chce lecieć na mały cel woli raz na grube cele,ale ilość tych celi zmniejszy się właśnie z powodu braku idlaków. Farmerzy latają na małe cele ,zbierają z mozołem surkę inni próbują pójść na łatwiznę i trafić takiego farmera i jest zabawa. To tyle jeśli chodzi o aktywację graczy, koledze chodz…

• Planety idlerów

Mirmir - - Gra

Witam To nie idlerzy stanowią problem tylko wieczni urlopowicze ,konta które dosłownie od lat są na urlopie.Zajmują miejsce i zero z nich pożytku. Moim zdaniem konto po pół roku albo po roku jak jest na urlopie powinno być przejmowane i zamieniane z wiecznego urlopowicza na wiecznego idlerka .Ewentualnie ktoś może zgłosić ,że wyjeżdża na półtora roku i wtedy konto pozostaje na urlopie dłużej. Co do zwykłych idlerków na uniach gdzie populacja spadła poniżej 3 tyś(czyli na większości) idlerzy powi…