Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 101-120 z 389.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Nigdy nie ma zbyt małej obrony - jest tylko zbyt duża ilość łupu. Ja mam 100k wr, 100k ll, 50k cl, 6k Gauss i 3k plazm. Obrona taka, że byle kogo atakuję to zarabiam punkty honoru na minus, bo niby w militarnych jestem kozak. A prawda jest taka, że przy takiej obronie zwożąc surowce raz dziennie nikomu się nie opłaca farmić. CLe są na niszczarki, a mała ilość surowców nie zachęca do ubijania satelit. PS.: Na Quantum przy dużo niższym eko robiłem zwózki 2x dziennie, ale tam w sumie się FSa robiło…
-
UFS - dyskusja
PostCytat od Apofis: „Cytat od UFS DESTROYER: „Apofisku MI CHODZI O uprzykrzenie przy SCHODZENIU z urlopu, tak żeby pewne czynności były utrudnione. Rozumiesz - PO nie PRZED tak jak z tabletką wczesnoporonną - lepiej zapobiegać niż 'leczyć' prawda? czy znowu mi napiszesz o tym samy ” TyCytat od UFS DESTROYER: „pofisku MI CHODZI O uprzykrzenie przy SCHODZENIU z urlopu, tak żeby pewne czynności były utrudnione. Rozumiesz - PO nie PRZED tak jak z tabletką wczesnoporonną - lepiej zapobiegać niż 'leczyć'…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od Ten Keyra: „chodzi. ŻADEN szanujący się flociarz nie leci u aktywnego gracza przez 12h na moona, którego ma zniszczyć. Po to jest ten przepis.. ” Ale czyje to jest zdanie, że nie leci? a może ktoś chce lecieć jego sprawa a w 8 h czy 9 leci? to też sprawa dyskusyjna jest. Kto ma o tym decydować z ilu ukl lecieć 60 to jest dużo? a zwykły atak 24 h ? serio gdzie tu sens i logikapowinno być odwrotnie 12 na zwykły atak a 24 gs ale ktoś mądry inaczej sobie wymyślił z dupy te…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od dexPL: „Co do 12h - cóż, rozumiem Arta - musiało być przyjęte coś. Czy to 8h, 12h, 24h czy 48h - wybrał 12h dla niszcz, 24h dla reszty ( ” Jaki sens zwykłe statki 24 h zbyt dużo czasu , a na gs co są wolne tylko 12 h paranoja. Cytat od Ten Keyra: „Jest jeszcze główne brzmienie tego "przepisu": ” No dzięki za takie coś że ma zależeć od humoru GO haha to żadna pociecha. Złamanie regulaminu jest i tyle. ” To że humor i interpretacja czasem się niektórym mieszają, to pozos…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od Ten Keyra: „Tu nie do końca chodzi o brzmienie regulaminu, a o to co do niego doprowadziło. N ” Ale przepis jest przepis i teraz do niego należy się stosować i w tym jest problem. Nie ma to teraz znaczenia z jakiego powodu. ” Jest jeszcze główne brzmienie tego "przepisu": Cytat od Art: „Ostateczną decyzję podejmuje zawsze Operator Gry. ”
-
Cytat od Crion: „Cytat od Apofis: „Spam niszcz Wysyłanie misji niszcz na czas dłuższy niż 12h jest zabroniony. Czy to jest żart? nowy regulamin ” Skąd takie info? Jeśli to rzeczywiście potwierdzone, to ma pytanie do @Art, który zachowuje się jak prostak i obraża innych użytkowników forum w jaki sposób mam polecieć z misją "niszcz" z 1 do 2 gali na uni ze speedem x1? ” Na początku liczyłem, że to fajny sarkazm i że ludzie go nie zrozumieli. Jednak wyszło na to, że Ty tak na serio... Z tymi zabron…
-
Dorzucam dwa rekordy od siebie (Zbieracz): Wynik ekspedycji [7:280:16]31.03.2020 09:21:35 Od: dowódca floty Znaleźliśmy szczątki armady. Technicy od razu udali się do niemalże nietkniętych statków, starają się je ponownie uruchomić. Następujące statki dołączyły do floty: Niszczyciel: 16 Krążownik: 12 Mały transporter: 4 Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana. Wynik ekspedycji [7:279:16]31.03.2020 09:22:21 Od: dowódca flo…
-
Cytat od El Baaboollo: „Oj tam nie czepiajcie się ęą Zastanawiam się czy gracz 200kk punktów i gracz 2kk punktów wysyłając powiedzmy 3k pionierów na ekspedycję znajdą tyle samo surowców ?? Ktoś testował kombinował ? ” Tyle samo, bo to zależy od ilości punktów top 1 na uni. Jeżeli top 1 ma więcej niż 100kk pkt, to znajdują max. Generalnie przy średnio aktywnej grze można mieć od zera w miesiąc 1,5kk pkt na dobrze rozwiniętym uni.
-
PRZEPROSINY FILU
PostMiałem nie pisać, ale home office jest i człowiek ma jednak za dużo czasu. @Zagubiony do polityki nadajesz się idealnie, bo umiesz kota ustawić w odpowiednią stronę. Tak się odniosę do poniższego fragmentu: Cytat od Zagubiony: „Zdezerterowałem to wymysł Twojej wyobraźni (pytanie jakiej ) w czasie jak to ujęłaś "konfliktu pomiedzy sojuszami Misie i Komornik" cały czas grałem byłem bez urlopu. Z jednej i drugiej strony gracze "bawiący się rakietami" robili atak i szli na urlop. Sama też korzystała…
-
PRZEPROSINY FILU
PostCytat od Zagubiony: „Masz problem z Filu to go rakietuj, ” Jak się rakietuje kogoś, kto jest na urlopie? Są na to jakieś kody?
-
PRZEPROSINY FILU
PostCytat od halszka: „a teraz nawet nie mam ochoty wrocic na u68 bo takiego ... jak to nazwac ... gówniarstwa moze i samosądów nie spotkałam do tej pory na innych uniwersach ” Ja też miałem się nie odzywać, ale przy takim tekście... Szukacie u nas źdźbła, a belki u siebie nie widzicie. Był (jest?) taki jeden [ciach], co to potrafił doprowadzić do niewypowiedzianej wojny. Nie wiem czego się spodziewałaś, bo analogicznie do Twojej sytuacji ja nikomu nie zawadzałem, a jakiś Paź z Fremenem postanowili …
-
Cytat od kermit: „Cytat od Apofis: „1,3 mln masz na godzinę? chyba ci się coś pomieliło ” chyba nieimgur.com/q5l6j1w chyba, że coś źle czytam ” Co z tego, skoro bieda w dexie . Co do tematu odkrywcy wydaje mi się, że jest to dokładne taki sam błąd jak z rynkiem - ktoś nie wziął pod uwagę pewnych scenariuszy i nie nałożył capa na PZ z piratów. Z tym że o tyle, o ile błąd rynku był ewidentnym niedopatrzeniem, tak błąd z odkrywcą okazał się być żyłą złota (czy tam antymaterii), bo 500k za zmianę kl…
-
Widać Pancerniki mnie lubią . Bez odkrywcy: Wynik ekspedycji [7:299:16]19.03.2020 14:17:57 Od: dowódca floty Odkryliśmy planetę z resztkami cywilizacji. Na orbicie znajduje się olbrzymi port kosmiczny Kilku techników i pilotów z ekspedycji udało się na powierzchnię w poszukiwaniu statków, które jeszcze można wykorzystać. Następujące statki dołączyły do floty: Pionier: 49 Pancernik: 39 Okręt wojenny: 3 Krążownik: 2 Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: to cudowne uczucie być pier…
-
Ja potwierdzam wszystko to co pisali przedmówcy i też robię tak od lat. Kupuję za 3,5k AM handlarza na dex i czekam aż pojawi się z ekspów taki z lepszym przelicznikiem. Raz tylko miałem sytuację, że wykupiony handlarz od razu dawał 3/1,52/1, a znaleziony handlarz obniżył mi metal kosztem dużo lepszego krisu do 2,93/1,98/1. Zakładam, że algorytm jest tak stworzony, że wg kolorów może zamienić zielony+czerwony przelicznik, na dwa zielone, ale wartość w pierwszym zielonym może spaść.
-
PRZEPROSINY FILU
PostPakt nie obowiązuje - nie ma przeprosin, to jest "jazda".
-
PRZEPROSINY FILU
PostNiektórym przyśpieszone eko nieco wypaczyło szacunek dla surowca i w imię obłąkańczej chęci sławy jednego pajaca zachciało się do tego przyłączyć. Ta rakietowa patologia zbiera szerokie żniwo, a ma podłoże w zagrywkach pewnego Daniela, co to nawet swojego nazwiska nie potrafi odmienić. Najgorsze w tym wszystkim jest stronnicze podejście teamu - jednym pewne akcje uchodzą na sucho, a drudzy dostają za to warny z ostrzeżeniem o banie. W każdej "normalnej" firmie powinowactwa pomiędzy podwładnym i …
-
Dodaję od siebie (bez odkrywcy, bez eventu): Wynik ekspedycji [7:314:16]22.02.2020 02:24:46 Od: dowódca floty Nasza ekspedycja dokonała pierwszego kontaktu z wyjątkową rasą. Wyglądała jak postać zrobiona wyłącznie z energii, nazywał sie Legor. Przeleciał przez statki naszej ekspedycji i postanowił pomóc nam, prymitywnej rasie. Skrzynia zawierająca Antymaterie zmaterializowała się na mostku naszego okrętu. Zrabowano: 3.276 Antymateria. Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje …