Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 81-100 z 221.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
@Art czy do tego uniwersum trafią idlaki, urlopowicze czy może oba typy? I czy jak jakiś idlak sięzaloguje to będzie mógł się przenieść? Zakładam że tak. Prosiłbym pamiętać że dla wielu graczy farmienie idlaków stanowi pokaźny procent dochodu. Szczególnie wyraźnie widać to na martwych uni z ładownością sond. Np. nad ranem z 1 galaktyki można mieć 200-500kk surowca w 30 minut - jeśli się ma odpowiednią liczbę sond. W przypadku uni które łączą się po raz 1 z pewnością liczba miejsc byłaby wystarcz…
-
@Art Fuzja u Niemców objęła ledwie połowę uni i to tych młodszych. Czy to oznacza że uniwersa po 2-3 fuzjach które mają po 4k kont zostawia się w spokoju, czy fuzja u naszych zachodnich sąsiadów zostanie jeszcze dokończona? I czy to prawda że wszystko jest już ustalone pod względem kto gdzie? Bo jeśli nie to zapraszam do zapoznania się z moją skromną propozycją, (Porozmawiajmy na temat UniFusion) która ani nie wymaga zmiany prędkości uni, ani nie łączy uni gdzie róznica pkt w topce wynosi 200-30…
-
Może dodamy parę nowych kategorii? Najwyższe miejsce idlaka - top1 -noyzrt - Janice Idlak z największą ilością pkt - 458.764.286 - noyzrt - Janice Idlak z najwyższym miejscem w punktach militarnych - top1 Klara - Janice (304 646 981) Najwięcej sury na idlaku - 83 748 559 353 - noyzrt - Janice Najwięcej warte statki na idlaku - 410 518 486 000 - noyzrt - Janice Sonda szpiegowska (uni z ładownością): 19.037.076 - noyzrt - Janice Średnia ilość pól na min 9 planetach (bez terraformera) nowe uni: 318…
-
Cytat od Art: „Cytat od CzarnyPan: „@Art śmieszne że zachęcasz do propozycji, a chwilę później plusujesz wpis wyszydzający te które się pojawiają, aż mi się przypomniało nazwanie Whisky sekretarką ” Nawiązałem do tego, co napisałem wcześniej. Nie będzie możliwości powrotu do poprzedniego stanu, który wiemy jaki był. A post mnie po prostu rozbawił i lajk nie miał na celu negatywnego nastawienia do każdej z publikowanych propozycji. ” No to musiałem źle to odebrać, ale myślę że takie 2 dniowe even…
-
@Uudelleen hmm jedyna różnica przy braku dziur w porównaniu do 2x częstości jest taka że przy braku dziur pance notują prawie identyczny zysk co LM+DT, gdzie wcześniej wypadały o wiele gorzej Cytat od BonDziorno: „a ja jeżdżąc na rowerze chciałbym żeby wszystkie drogi były z góry na dół,... @Art ? da się cos z tym zrobić? ” ech te lamenty ekonomów, zrozumcie że złom z piratów był najlepszym sposobem na walkę z wyludnieniem uniwersów, topowi flociarze zamiast polować na mniejsze floty to zajęci b…
-
Cytat od Art: „Cytat od realbialy: „@Art - czy jako Community Managera można Cię prosić o komentarz dotyczący celu tych aktualizacji? Albo przekazanie jakichś sugestii do firmy? Wydaje mi się, że jeżeli taka droga zostałaby otwarta to udałoby się wypracować na forum jakieś spójne stanowisko z propozycjami zmian, które nie niszczyłyby jednej klasy. ” Na chwilę obecną obecne zmiany zostają i jest za szybko, aby móc cokolwiek zmienić. Jestem otwarty na wszelkie Wasze propozycje dotyczące dalszych z…
-
Cytat od KissOfTheDragoon: „zgodze sie ze odkrywca stal sie bardziej ryzykowny. ale zapewne wieeeeluuu zapomnialo o jednej rzeczy zwiazanej z expami ktora zmniejsza ryzyko utraty exp militarnej. ja wam mowil nie bede, pozostali co sa kumaci to wiedza pewnie;d jeszcze nie wiem o ile sie to ryzyko zmniejsza bo nadal jestem w fazie testow ale jak sie dowiem to dam stosowne info. zapewne na przelomie pazdziernik/listopad xd ” xD kolejny mesjasz, który odkrył magiczny sposób na pokonanie czarnych dzi…
-
niemiecki plan łączenie jest dość dobry, holenderski był tragiczny, łączyli tam uni x1 z x4 i uśrednili prędkość na x2 - obie strony niezadowolone :D. Aczkolwiek wynikało to pewnie z małej społeczności i ubogiego wyboru, w Polsce jest co łączyć, sam się pobawiłem i rozpisałem przykładowy plan: Porozmawiajmy na temat UniFusion Każdemu kto poświęci pół godziny na porównanie uni musi wyjść coś podobnego więc bądźmy dobrej myśli Na niemieckim mają wybór między 2-3 uni, choc taki wybór źle się kończy…
-
ciekawa ta niemiecka fuzja, o ile pamiętam w fuzjach zawsze brały udział wszystkie uni poza tymi najmłodszymi, a tam akurat biorą udział te w miarę nowe, za to wiele starych jest pominiętych - ciekawe czy to dlatego że uznali że są dośc zaludnione, czy będą robili fuzję na 2 razy w każdym razie muszę przyznać że rozłożyli te uni dosyć równo, są poszkodowali ale nie jakoś tragicznie: (od lewej top1, top25 top100, eko/flota, % złomu), uni Grupa 1: Ziba l675kk 140kk 31kk 7/1 50% Bellatrix 258kk (10…
-
Cytat od Starrk: „Ja się dalej śmieję I dalej zarabiam. ” Na eng forum pisali ze konfig LM+DT dalej może być zyskowny - z tym że minimalnie, ale wg moich obliczeń przy dziurze raz na 400-500, jest to dość spory minus. Fajnie jakby wprowadzili opcję -50% na czarną dziurę, mogłoby to dostępne wraz z admirałem, albo jako bonus do całego sztabu, co by GF też coś z tego miało. Albo jakieś 2 dniowe eventy raz na miesiąc w stylu podczas których nie byłoby czarnych dziur. Edit do posta wyzej: wydawać by…
-
Żeby zezłomować pla w takim wariancie nie trzeba by było koniecznie złapać floty na bfs, wystarczyłoby zeby zrobił zwykłego fsa na noc, i dlatego właśnie nie zrobi. Ja w dalszym ciągu nie wierzę w instant przenosiny z możliwością natychmiastowego latania. Ale rodziloby to ciekawe możliwości np ktoś cię zlomuje, ale dostaje kontrę od nowo przybyłego gracza prosto ze swojego us Cytat od cokolwiek: „Cytat od CzarnyPan: „Cytat od Uudelleen: „Kto powiedział że nie ma expy będą dalej tylko już nie będ…
-
Cytat od Uudelleen: „Kto powiedział że nie ma expy będą dalej tylko już nie będzie takich zysków ludzie napewno dalej będą latać tak jak latali, może jakiś procent graczy skończy gre ale większość zostanie. ” Na eng lub de forum pisza ze konfiguracja dt + lm będzie dalej zyskowna, z tym że bardzo słabo - ponoć 7000 eksp na zarobienie slota, aczkolwiek z moich obliczeń na próbce około 9000 eksp wynika że niestety nie - przy założeniu że dziura jest raz na 400 - choć ja mam nieco rzadziej. W każdy…
-
Cytat od Dobrygracz: „@CzarnyPan była już o tym mowa, gf ma w czterech literach to jak różni się ranking graczy na uniwersach które są łączone. Wprowadzili przedmiot który umożliwia graczom z top20 ogame.world możliwość migracji na każde uniwersum które jest starsze niż 90 dni. Punkty nie mają znaczenia, szybkość floty również przestaje mieć. Na wezn po fuzji nasz top1 (55kk pkt) spadł na 22 miejsce a jego miejsce zajęła osoba z oberonu mająca ponad 300kk pkt która nie musiała robić fsa taką mia…
-
Ktoś tam na poprzedniej strony rozpisał propozycje fuzji dla starszych uni, argumentując ze te młodsze niz galatea nie mają jeszcze półtora roku. Ja tutaj chciałbym zaproponować konfigurację fuzji dla młodszych uni (bo w tych się najbardziej orientuję). Zresztą w poprzedniej fuzji xanthus nie miało jeszcze roku. Nawet na tych niespełna rocznych jest poniżej 1000 kont, więc śmiało można by je połączyć. Powiem nawet że te starsze uni będące po 2-3 fuzjach nawet nie koniecznie muszą mieć kolejną - …
-
Cytat od bobro: „Dlaczego jak jest "wydarzenie" na więcej antymaterii, to wpada ona rzadziej? ” nie wpada rzadziej, wydarzenie na anty trwa 2 dni sierpień 149 znaleziona anty, 16 na promocji lipiec 141, 10 na promocj czerwiec 142, 12 na promocji maj 117, 19 na promocji - tu event trwał 3 dni Cytat od bobro: „Edit: Właśnie się potwierdziło. Wcześniej, w ciągu całego dnia, wysłałem ponad 40 ekspów i raz spotkałem piratów, teraz, przed chwilą, weszły pierwsze nocne ekspy (kilkaset pionków) - 8 slot…