Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 161-180 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Zamiast narzekać na drogi deuter cieszcie się z promo na metal. Kupujesz metal, wymieniasz u handlarza na deuter - i masz. Wyjdzie taniej niż kupno deuteru za anty. Oczywiście wymaga to przygotowania magazynów. Boili także flociarzy, którzy mają wysoko deuter i nic więcej w kopalniach (kopalnie typu 20/20/36 na pozycji 15). Co do samych cen - są super (3:2:1) gdyby wydobycie było równe. Więc dla pozycji 15 i rozpatrywaniu kryształu - deu - pewnie się sprawdzi. Ale dla metalu - i pozycji innej ni…
-
@buleon Dla mnie wydaje się oczywiste, że jak napisałem o procesie trwającym dłużej niż tydzień w formie "dowiecie się na tydzien przed" - to odnosi się to DO POCZĄTKU PROCESU FUZJI na danej społeczności. I o początek chodzi - a nie koniec. Dodatkowo - nie rozumiem zarzutu o "podburzanie tłumu vs team" - skoro a) nigdzie nie napisałem złego słowa o teamie b) nie miałem takiego zamiaru c) odniosłem się tylko do terminu fuzji - a nie jakości pracy, wsparcia graczy itp. d) choćby z odniesienia do s…
-
Cytat od I am back: „Cytat od cokolwiek: „Ale ja jestem pewien, że fuzja będzie przed BN 2020, i z uni takie jak widać w DiD. ” Bedzie smiechu jesli okaze sie, ze Twoja pewnoscc siebie zawiodla i zadnej fuzji przed swietami grudniowymi nie bedzie... ” Pewnie tak. I nie będę miał problemu, aby przyznać się do błędnych przekonań. Ale póki co - cóż, raczej częściej mam rację niż się mylę. I jestem przekonany, że z fuzją mam rację. Czas pokaże. Długo nie będziecie musieli czekać, aby się przekonać.
-
Cytat od Ruda: „Nie spotkałam się z planami fuzji na innych społecznościach przed ogłoszeniem rozpoczęcia fuzji. Więc to nie jest do końca wybór Arta. Znów @cokolwiek tworzysz burzę w szklance wody. ” To nazwij to wyborem GF, do którego art się stosuje. Czy to dobrze, czy źle tak ukrywać - to każdy sam rozstrzyga - bo ma to plusy (mniej machlojek z kontami przez nieuczciwych) i wady (mniej czasu na przygotowania przez uczciwych). Więc trzeba wybrać i tyle. Nie ma tu co dyskutować. Nie zmienia to…
-
@TaurekGary Założysz się, że fuzja będzie przed BN 2020? Ty twierdzisz, że będzie późno, ja twierdzę, że na 100% W TYM ROKU - choćby się waliło, paliło - to będzie. Korpo jak korpo - plan musi być wykonany, bo premii na święta nie będzie. A że nie działa i są probemy - trudno. 7.0 w grudniu 2019 też nie działało poprawnie, a wdrożenie poszło. Życie, Korpo. Klient sobie poradzi. Oczywiście art wybrał drogę utajniania i info o fuzji dostaniecie na ok tydzien przed. Póki co nawet nie potwierdzają k…
-
Najlepszym graczem jest @abecaduo - i wcale nie chodzi o flotę, obserwację czy znajomość gry - a o kulturę wypowiedzi. Choć to uni jest (patrząc z boku) i tak na niezłym poziomie w tej kategorii (więc brawa dla wszystkich pozostałych graczy także) - to ten gość jest wręcz wzorem gracza. A to, że i coś tam potrafi polatać - to przecież każdy wie (nie tylko z tego uni).
-
@FeVeR. Top1 banów na uni, i to nawet na dwóch głównych kontach obskoczył. Więc nikt inny tak nie rozsławia tego uni. Serio. Są większe ACS, większe SOLO, więcej ST itp. Ale Octans jest wyjątkowe pod względem banów dla topki - więc lider tej statystyki powinien zostać nagrodzony. I jak doceniam yodę za jego ST - to sorry - ale nie samym ST uni żyje. (myślałem jeszcze o tym koncie przechodnim - witcher, butcher, caribena, srak i owak - co zajmuje się głównie pushem w obie strony, co tydzień zmien…
-
Wypada pogratulować - skoro top1. Co do okoliczności - to zgaduję, że poszedł fs, ale na 100%, zamiast na 10-20 tak patrząc na czas bitwy. Ew. druga opcja, że obrońca zwyczajnie usnął. Tak czy inaczej - jego wina a zasługa atakierów
-
@El Baaboollo Ideologicznie transporty z rynku to nie są transporty gracza. To rynek rozwozi swoimi transporterami to co kupiłeś / sprzedałeś. Widać to choćby przez brak wymogu posiadania takiej liczby własnych transporterów. Więc i lot nie jest GRACZA tylko DO GRACZA. A temu urlop nie przeszkadza. Podobnie jak możesz wrzucić urlop w czasie ataku innego gracza na ciebie - bo ty nie latasz, więc możesz. Możesz także wrzucić urlop jak leci do ciebie transport z rynku.
-
Tak przecież działa już od dawna. I tak powinno działać. Przecież urlop jest na dwa dni, oferta na siedem. Wystawiasz ofertę, wrzucasz urlop - chciałbyś, aby wszystkie oferty gracza były wycofywane? I pewnie jeszcze prowizja 15% potrącana. ... Ciekawiej jest, że wystawiasz ofertę, dostajesz bana - i ktoś może taką ofertę zrealizować (choć wydaje mi się, że mieli to poprawiać ... może już nieaktualny zarzut). Więc ty się nie czepiaj urlopowiczów.
-
Cytat od Zlomek_Mistrz: „Czy ty zawsze @cokolwiek musisz wypowiadać w każdym temacie? Przecież ty podobno nie grasz na żadnym uni więc skąd ty możesz wiedzieć gdzie grać a gdzie nie? ” 1. Skąd wiesz gdzie gram? 2. Skąd wiesz gdzie mam konta? 3. Potrzebujesz grać na danym uni aby stwierdzić, że jest wymarłe? Czy wystarczy obserwacja statystyk, wątków na forum i liczby aktywnych graczy? 4. I na koniec - może wypowiedz się na temat merytorycznie - bo napisałeś posta z uwagą do mnie - a nic o temaci…
-
Odkrywca, w formie obecnej, jest naprawdę super. Super, bo klasy są praktycznie wyrównane. Dodatkowo - zgodnie z polską nazwą - idealnie nadaje się na początek uni. Expy owszem, są całkiem mocne - ale nie ma tu wypaczeń, jak wcześniej z piratami. Więc serio - nie ma obecnie sensu czepiać się klas i ich cech. Jak się czepiać - to właśnie uni, które istniały w czasach piratów. Ale spokojnie, za rok wejdzie jakiś kolejny update - i powstanie nowe wypaczenie, godne klonowania zasobów, flot czy pirat…
-
Tak powinno być, ale nie będzie. Choćby z powodu tego, że skrypt fuzji i zasady fuzji powinny być uniwersalne - podobne/identyczne w każdym kraju. Inna sprawa, że GF zależało głównie na tym, aby nie mieć problemów z upchnięcie X uni na jednym uni. Eliminując idlaków - mają cel osiągnięty i w efekcie mniej uni docelowych. A to, że gracze eko nie będą mieli co farmić - to nikogo nie interesuje. Eliminacja słabych idlaków także ich nie interesuje (bo taki skrypt, przenoszący idlaków z punktami mnie…
-
Powyżej 1000 graczy to nie ma nawet na Sombrero Co do aktywnych uni to wiadomo - Libra, Qauntum i U68. I koniec. Dlatego te - bo to jedyne uni, gdzie topka jest w miarę wyrównana - są sojusze z mniej więcej wyrównanymi siłami. Nie ma przypadku, gdzie top1 ma więcej floty niż reszta top10 łącznie. Praktyka pokazuje, że uni zdominowane przez jeden sojusz szybciej wymierają. Na nowych uni niby masz łatwiej - ale z tego co obserwuję to nie ma sensu tam zaczynać. No i oczywiście nie zaczynaj od zera …
-
Cytat od Damaon: „Rozwiązanie jest proste. Zostawić top1 samego, niech czeka na fuzję. Trzeba pogodzić się z tym, że dają uni jakie dają i zaczynać od nowa bez cudowania w klasie odkrywcy. ” To miało by sens, gdyby poszło zapewnienie, że uni sprzed 7.5 będą w jednej części, a po 7.5 - w drugiej. I między częściami NIGDY nie będzie fuzji. Wtedy ma to sens. Grasz na nowym koncie i walczysz tylko z kontami z nowych uni. I nie trafisz na jedno uni z flotą napushowaną piratami (nawet za trzy lata).
-
@Weekend Warrior Czyli napisałeś dokładnie to samo co i ja. Różnica jest taka, że ja przyjąłem ostrożnie, że nie zawsze to się uda. Bo przecież razem z tobą także zaczynało trochę osób - i dalej gra - a nie wszyscy są w top20. Nie znam autora, nie wiem jak gra i co potrafi - więc napisałem jasno. Gdybym napisał "i nie ma znaczenia jak dobry jesteś, to ci się nie uda" - to wtedy bym pisał głupoty. Ale nie napisałem PS. Zacząłem swego czasu na Octans, jakieś 3 miesiące po starcie uni. I co - top12…
-
Aquarius i Zibal to dwa chyba najbardziej wymarłe uni. 700 kont, max 10 osób aktywnych. Konta top3 stanowią pewnie z 70% pktów całego uni - czyli totalna, totalna dominacja. Na takich uni zdobycie top20 jest możliwe w krótkim czasie - bo 95% kont jest na wiecznym urlopie, a więc nie zdobywa punktów. Dodatkowo większość z nich ma dość niewiele punktów (konta, która dostały złoma - ale z powodu słabości uni i małej aktywności - są na wiecznym urlopie) Na takich uni top3 nabijało punktów na piratac…