Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 361-380 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Handlarz Octans
cokolwiek - - DiD Octans
PostDlatego uni bez handlarza mają dwa wyjścia na jakąkolwiek rywalizację ze starymi uni (w dobie piratów): - posiadać handlarza - posiadać minimum 10 botów latających cywilnymi na expy - ale także dających deu z kopalni. Skoro nie ma handlarza ... PS. Ja tam deuteru mam dużo obecnie - może dlatego, że zamiast 100% we flotę to inwestuję także w kopalnie - myślę przed, a nie po fakcie. Tyle, że ja na octans to tylko pushówka jestem
-
Handlarz Octans
cokolwiek - - DiD Octans
PostOctans ma rynek - więc handlarza nie dostanie. Te dwa uni nie miały rynku, handlarza, jakości graczy. Więc teraz chociaż jedną rzecz dostały. W sumie na Octans z tej trójki rzeczy jest tylko rynek ... PS. Handlarz + rynek = legalny mega push - mając 4kk zasobów w 3h jesteś w stanie LEGANIE wyssać do siebie flotę 50kkk (oczywiście właściciel tego konta musi chcieć konto oddać - a ty musisz mieć na danej planecie odpowiedniej wielkości magazyny). Na Octans masz i tak tyle megapushujących się kont …
-
Znikająca flota
PostCytat od ackra: „Tylko ciekawe że to się zdarza od czasu do czasu, nie jest to norma czyli błąd stały przy każdej misji stacjonuj.. ” Zgadza się, rzadko. I nie tylko dla stacjonuj - powrót z expa, powrót z transportuj - więc chyba nie zależy to od rodzaju misji. Plus z tego co zauważyłem przy stacjonuj zasoby pojawiają się od razu - tylko floty nie widać. Moim zdaniem błąd zaczął się pojawiać w momencie prac nad sesją - pewnie czasem nie działa przeliczenie i odświeżanie stanu floty. Nauczcie si…
-
Znikająca flota
PostZ tego co sprawdzałem i z tego co Ruda pisała - efekt różnych liczb (pokazuje 3k, a jest 303k) to jest wina AGR. I rzeczywiście u mnie problemy z widocznością floty (czyli widzisz 3k, a tak naprawdę jest 303k, po kliknięciu na obrazek statku podstawia się 303k) - występują tylko dla włączonego AGR. Natomiast sam brak widoczności floty przez kilka minut - to standardowy błąd ogame - niestety, już teraz standardowy. To co możesz zrobić to wysłać tam flotę z planety albo flotę na pz / planete i zaw…
-
@Czarny Pan Póki co jest dokładnie tak jak piszesz. Dlatego nawet mając totalną dominację na swoim uni z chwilą rozpoczęcia fuzji każdy musi robić fsy (ew. robić 24h dyżury ). W sumie ciekawe czy ten przedmiot będzie w sklepie tylko na czas fuzji, czy zostanie na stałe (moim zdaniem na stałe ). I w ten oto sposób jeszcze więcej osób wypisze się z grania w p2winOgame. I to jest plus
-
Cytat od Pan Krecik: „@cokolwiek z Twoją wypowiedzią jak najbardziej się zgodzę tyle że mi chodziło w sensie że ktoś zużywa dopałki żeby skrócić całe badanie 10dniowe gdzie w tym momencie taniej wyjdzie Cię anty ” Pewnie wyjdzie taniej - chyba, że ma dopałki kupione na promo, znalazione, kupione na rynku. Natomiast jak ma kupić nowe - to jasne, cena może być różna. BTW - identyczny przypadek masz z teleportem - licząc od zera taniej zbudujesz za anty - ale jak masz dopałki na promo - to taniej z…
-
Cytat od Pan Krecik: „Dla mnie nieporozumieniem jest kupowanie skracaczy czasu badań jeżeli badanie jest dłuższe niż 4 dni to taniej nam wyjdzie skrócić badanie za anty bo wydamy 216k anty natomiast kupując +6h krócej za 27k anty by skrócić badanie dłuższe niż góra 2 dni to marnotrastwo ” Dopałki do badan, stoczni i budynków kupujesz na zapas, jak jest promo - i masz to samo za 1/4 ceny. Dodatkowo - są sytuacje, gdzie dopalenie badania jest kluczowe (np NN 15) - albo musisz ustawić nowe badanie,…
-
@zefir Wielki plus za super podsumowanie pewnie wielu osobom się przyda i będzie mniej pytań. Ja początkowo myślałem, że owe top20 będzie dużym problemem - a potem popatrzyłem - i w zasadzie top1 z większości starszych uni może przenosić się dowolnie - bo na każdym uni będzie w top20. Czyli top1 przenosi sie gdzie chce, bo nie może nigdzie - a jego farmy / sojusznicy / gsówki - bo mogą gdzie chcą. Super na to własnie liczyłem - niech topka lata sobie na dowolnie wybrane uni - o ile zapłaci odpow…
-
Przenosiny planety
PostCytat od bobro: „Cześć Zieno. Zrobiłem próbę i wychodzi na to, że po kliknięciu przeniesienia, następne kliknięcie możesz wykonać po dwóch dniach (48h) i jeśli anulujesz odliczanie, to i tak następne przeniesienie będziesz mógł wykonać dopiero po 48h od pierwszego kliknięcia przeniesienia, a nie ileś czasu od anulowania przeniesienia. ” Więc oba wasze określenia czasu są poprawne i prawidłowe -- 48h od kliknięcia przeniesienia ALBO (wychodzi na to samo) - 24h+ czas pozostały do wykonania przenie…
-
Cytat od NowyLolek: „Cytat od cokolwiek: „To co można opychać to flotę znalezioną na exp (dla odkrywców latających cywilnymi flotami). I to ma sens jakiś. Ale wszystko pozostałe - to szukanie naiwnego, co sprzeda coś za bezuzyteczny metal albo pushe. ” Jeszcze można kupować pełzacze grając 4fun na jakimś słabym koncie.No, ale skoro mierzysz wszystkich swoją miarą, to możesz tego nie wiedzieć 3 ” I co tymi pełzaczami zrobisz ... PS. Uni Virgo z jednego pirata ma więcej, niż całe uni z dziennego e…
-
Cytat od Damaon: „To prawda. Grałbym na Quasar, ale bez tego mi się odechciało. I na rynku przeliczniki są absurdalne. Jedyny sens jaki tam widzę to opylać za półdarmo dopalacze energii, bo są tacy, którzy myślą, że poza robieniem terraformerów i Rg, mają sens. ” Handel przedmiotami został zablokowany. To co można opychać to flotę znalezioną na exp (dla odkrywców latających cywilnymi flotami). I to ma sens jakiś. Ale wszystko pozostałe - to szukanie naiwnego, co sprzeda coś za bezuzyteczny metal…
-
Dla mnie zagadką jest dlaczego handlarz, a nie rynek (ale rozwiązanie nasuwa się oczywiste - nawet w GF zauwazyli, że rynek służy główine jako narzędzie pushu, a nie mają narzędzi do jego nadzorowania) . I każdy na tym uni skorzysta - to pewne. Handlarz ma tą zaletę, że korzystają wszyscy - także ci uczciwi. A rynek powinni naprawić (w postaci KNFu) albo wyrzucić - bo w obecnej formie nie spełnia swojej funkcji.
-
@Art Działy ukryte są konieczne - mi chodziło bardziej o to, że niektórzy mają już tą wiedzę od członków teamu. Tak było, jest i będzie. Jak sam napisałeś - nic nie poradzisz, dopóki nie wiesz kto puścił tą informację (a są sposoby jak to sprawdzić ). Królik się cieszy, znajomi Królika się cieszą (bo wiedzą wcześniej - mogą więc potencjalnie lepiej się przygotować do fuzji) - tylko plebs się nie cieszy Ale plebs w większości nie wie o wiedzy znajomych Królika - więc i tak nie ma to znaczenia. Do…
-
Cytat od Dobrygracz: „Cytat od Art: „Wciąż czekamy na pomyślne wieści z fuzji w Holandii. ” Ok ale listę serwerów które będą ze sobą łączone macie już od ponad 2 miesięcy opracowaną czy ile to minęło od infa że będziecie łączyć serwery z różnymi prędkościami floty. Chyba nic się nie stanie jak ją nam udostępnicie te kilka dni wcześniej ? Skoro część graczy i tak już wie... ” Przecież to się nie zmieniło - znajomi Królika wiedzą wcześniej i więcej - dzięki temu Królik czuje się ważniejszy. A jak …
-
Cytat od Starrk: „@Das140 no nie załapałem Skoro by ktoś był w top20 world to siłą rzeczy na jakiekolwiek uni by chciał iść, to będzie w top20, czyli nie będzie mógł się przenieść Taki na przykład leszcz jak ja jest top9 PL / top 63 World, czyli czy to w kraju czy na świecie jedyna możliwość dla mnie to twarda fuzja, bo przedmiot do fuzji nie będzie u mnie po prostu działał ” A mogli dać ładne uni - Rusek z multi swoimi, Virgo, pl1 i Libra Wrzucić jeszcze tam to konto z ITA i FRA - i następnie z…