Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 341-360 z 560.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @Ziuteczek Gdyby banować wszystkich, co na bana zasłużyli to prawie jak w TdF - gdzieś ok obecnego top30 zaczynają się pierwsi niezbanowani Grube klonowania, pushe i wystawki kont pozostają bezkarne - a ty chcesz aby ktoś liczył, ile tam ataków było? Szczególnie, że GO tego uni (niejaki bac) nie zna zasady basha .... tylko nie wiem, czy nie umie liczyć do sześciu, czy nie ogarnia, że można atakować kilka planet jednocześnie (co nie podpada pod bash, bo każdą mniej niż 6 razy)

• Jest gorzej - pokazuje, że jesteś na planecie X, a tak naprawdę jesteś na planecie matce (jak klikniesz jakąś zakładkę, to zobaczysz). Co do aktywki - to też jest dziwnie - bo czasami nie pojawia się wtedy aktywka na matce (do czasu odświeżenia). Dodatkowo - spróbuj zalogować się wtedy z tel (innego urządzenia). Zobaczysz, że także przeniesie cię na planete X. Ogólnie to jest duży błąd - a wynika z kombinowania z utrzymywaniem sesji. Wygląda to trochę tak, jakby część informacji przenieśli na po…

• Cytat od Kuciapa+: „Cytat od wampek: „po prostu znudziło już mi się to ciągłe klikanie ekspów. ” No właśnie tak myślę co w tych expach takiego jest ze każdy aby odkrywca i odkrywca. Zanikł duch walki pomiędzy graczami przez to. A co to za walka z piratami (komputerem)? Gdy zezłomujesz gracza, wroga, osobę lub @Starrk to wtedy idzie kisiel po gaciach ;)” Zwykły realizm i trzeźwe myślenie. Dnia zero jesteście na tym samym poziomie floty (ty i gracz X). Gracz X w trzy miesiące wysyła piratów i obec…

• Cytat od Damaon: „A ja farmię dt na spokojnie i prawie 80% najwyższych wyników średnio mi wpada, bez nalotów wyprzedzających. Nie czaję po co latać małymi i pionierami, skoro większość farmiących lata na pałę. ” Przed 7.0 wiele osób farmiło. Obecnie każdy lata na expy i ma gdzieś resztę - dlatego konkurencja do farm niewielka. Pioniery są super - np na dofarmy wlatujące sekunde po pancach (pance na 100%, pioniery na 90%). Mt tego nie zrobisz (chyba ze masz jakieś absurdalne poziomy impulsu). Dob…

• Cytat od Qnick: „Cytat od bobro: „To właściwie teraz do czego te pioniery będą? Taki fajny statek, nie za pojemny, nie najszybszy, nie najmniej palący, nie za silny... no, fajny, no... ” Też się zastanawiałem, ale nadal dla zbieracza i generała będzie dawał x2 surowców znalezionych na ekspach. Moim zdaniem warto jednego puścić w składzie floty ekspedycyjnej. ” Zgodnie ze starą zasada - expy puszczasz tylko na promo x9 / przedmioty. Bo zysk z farm (poza nowym uni przez miesiac) zawsze będzie więk…

• Cytat od Ruda: „Zawsze pozostaje event na expach ” Także /2 obecnie. A event na złote pzy chyba już nie występuje - tak dawno był ...

• Cytat od Ruda: „Cytat od cokolwiek: „[Feature change] The Dark Matter bonus for the pathfinders on expeditions has been removed. Widać, że suma zakupionej anty spadło i trzeba ludzi zachęcić inaczej a że produkt wadliwy - to nie ma czym. ” Swego czasu robiłam po 60-70 exp dziennie i szczerze jakoś bonus ten nie wpłynął na moje zakupy antymaterii.Zwłaszcza, ze potrzeby jej wydawania były/są większe. ” W tym właśnie rzecz. Topka i tak kupowała dużo anty - dla nich 10-20k tygodniowo różnicy nie rob…

• Ja tam nie rozumiem waszego problemu - scalenie dwóch kont i tyle nowy gracz sobie tak chciał to ma. Co do Vegassa - napiszę to samo, co i na trzech poprzednich uni - jak dbasz o flotę to niewiele osób może cię trafić. 95% tych ST to jest lot na zostawioną flotę. I tak jest na każdym uni. Drugiego-trzeciego dnia stoi tyle flot, że nie masz recków aby choć połowę upolować. I tak przez minimum tydzien jest. Ja nie wiem także skąd takie problemy ludzi z atakującymi. Serio. Mnie nikt nie chce atakow…

• [Feature change] The Dark Matter bonus for the pathfinders on expeditions has been removed. Widać, że suma zakupionej anty spadło i trzeba ludzi zachęcić inaczej a że produkt wadliwy - to nie ma czym.

• Farmy po fuzjach

cokolwiek - - Zadawanie pytań

Cytat od Damaon: „Czyli 90% idlaków nie będzie zawracać sobą gitary po fuzjach. Pikno ” Plusy, że znikną idlaki z zerem punktów, totalnie bezużyteczne dla graczy, a tylko zajmujące pozycje. (minus, jak ktoś traktował takiego idlaka jako zapychacz w ulu :D) Minus - znikną idlaki z moonami (czasem można wykorzystać - choć odkąd jest szpieguj na 16 - to już jedno zastosowanie odpadło) Minus duży - znikną te lepsze farmy, dające trochę zasobów. Nowe farmy będą powstawać rzadko (bo tak). Jeszcze tylk…

• Farmy po fuzjach

@Qnick board.en.ogame.gameforge.com/i…d/820397-31-08-nl-merges/ - Active accounts that did not pick a target will be merged randomly on a forced merge. - Inactive accounts will be merged into a graveyard server with the option to pick a target server in any community if they become active. - The graveyard server is not an active server. Registrations are closed.

• Farmy po fuzjach

Zgodnie z przedstawionymi zasadami zostaną przeniesione na uni typu cmentarz. A więc nie będzie farm - poza tymi, które są na danym uni (bo przecież one nie podlegają fuzji :D).

• Takie to czasy - ciągłe problemy z tolerancją Pomijając błędy ze zwrotem (niestety, muszę potwierdzić - mimo, że to bezużyteczny metal był) to nie rozumiem dlaczego wartość 0 nie jest domyślną. Czyli wystawiasz zawsze na 0 tolerancji, a jak chcesz inaczej - to masz możliwość. Przecież (licząc od grudnia) taka mała zmiana by uchroniła wiele osób przed błędami. I projektując taki system nigdy bym się nie zgodził na domyślną wartość tolerancji - bo to jest niezgodne z zasadami UX. PS. Ja z zasady z…

• Cytat od White Wolf: „Cytat od cokolwiek: „(...) A jeżeli to jest -50% szansy na piratów - to loty militarne przestają się opłacać - bo otrzymujemy dokładnie to co obecnie dla 10% pz - czyli wartość oczekiwana bliska zeru. ” nie zgodzę się. Ograniczenie występowania piratów nie redukuje opłacalności bitew, lecz po prostu mniej ich będzie. Zysk z bitwy zostaje ten sam, ale rzadziej się trafi. Dalej będzie się wysłać DT z obstawą, bo możesz trafić ale nie musisz. Poza tym możesz brakujące 50% podk…

• Pierwsza duża bańka, to wrzucam. Zysk słaby, bo jestem słaby. Obrońcy SZO Dnia 08-09-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor RandomUser ________________________________________________ Bombowiec 5.529 Niszczyciel 1.125 Reaper 549 Lekki myśliwiec 2.599.075 Ciężki myśliwiec 108.457 Mały transporter 2.320.617 Krążownik 15.428 Okręt wojenny 6.574 Pancernik 28.124 _________________________________________ Obrońca Adi [ZOOMBIE] ________________________________________________ Mał…

• Małe polowanie na bota przed snem. Trzy boty - pewnie każdy na uni je zna, jeden już na urlopie (choć dziś się cały świecił), drugi - trafiony przed chwilą, trzeci - trochę za daleko, ale wspólnymi siłami także poleci. Pierwsze podejście było przed blokadą - liczyłem, że się wywali bot - niestety, czuwał. Lot na moona jedynie, oczywiscie ucieczka na planete. Ciekawsze było to, że flota została na planecie, jedynie jej część (expiąca) poleciała na moona. Oczywiście świeci się 24h ... Ok północy s…

• Tyle, że balans robi się na bieżąco. Ale GF ma zapłon taki, jak z rynkiem - zasoby dawno już ogarnięte - a oni dopiero blokowali transakcje. Podobnie jak z błędem klonowania w stoczni - tyle flot urosło pięknie - a jak ładnie na promo dopałki do stoczni schodziły I teraz znów - ograniczą zyski - ale starych uni to już nie ruszy - bo kto urósł temu nie zabiorą - a po fuzji jedynie co to zmieni się logalizacja tych flot. A nowe uni nie mają znaczenia - po 3 miesiącach i tak są wymarłe - a starych …

• Cytat od BayDreamsTM: „Właśnie zauważyłem kasują posty które są nie wygodne skoro na niemieckim ogame oddają wszystko co się straci na polskich serwerach powinni robić to samo zarówno nas jaki i ich obowiązuje regulamin to nie są różne gry tylko serwery się zmieniają wszędzie musi być tak samo wszystko na to wskazuje że polska administracja jest zbyt leniwa by zwrócić cokolwiek... ” Mylisz lenistwo z podejściem do klienta. W PL gracze to petenci - więc im się nic nie należy, chyba, że błąd jest …

• Cytat od edes: „Tylko po co ma latać na push jak on traci na ekspedycji więcej pkt niż oni razem wzięci ” Rusek nigdzie nie poleci. Ale może akurat jakiś francuz, wloch czy inny random się wpakuje. A może ktoś z Virgo / Q się ruszy ... ?

• Znikająca flota

cokolwiek - - Błędy w grze

Cytat od edes: „Ja nie używam agr a mam ten błąd. Na planecie stały lmy to je wysłałem na fsa a całej reszty nie widziałem to stało całą noc ” Są dwa błędy: - błąd ogame - czyli flota przyjeciała, ale nie jest widoczna - nie ma znaczenia czy masz AGR czy nie - błąd występuje rzadko - błąd AGR (a raczej jakaś integracja ogame-AGR) - czyli pokazywanie innej liczby statków niż jest na planecie / moonie - i to występuje TYLKO I WYŁĄCZNIE (wg mojej wiedzy) na AGR, na czystym ogame jest poprawnie. Oba…