Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 301-320 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
@Koziolek Matolek jak zrobili błąd to jest na to szansa ... ale to muszą być patenty. Teoretycznie może być push - ale tylko dlatego, że ze statystyk wynika, że rozbili to na dwie bitwy - 750kk i 3kkk. I jak zebrał złom z pierwszej - to będzie ban Oczywiscie o ile GO/SGO w ogóle sprawdzi ticket, a Adanio nie pomyli się w dodawaniu Cytat od Koziolek Matolek: „Zgodnie z nowym zapisem, gdzie mowa o surowcach na koncie to już push. między 62 a 41 niecałe 1kk różnicy. Zysk ze starcia blisko 3kkk push…
-
Cytat od Uudelleen: „Kto powiedział że nie ma expy będą dalej tylko już nie będzie takich zysków ludzie napewno dalej będą latać tak jak latali, może jakiś procent graczy skończy gre ale większość zostanie. ” Większośc polata max tydzien, aby sprawdzić, czy GF nie zrobił babola - a potem zmieni klasę na generała.
-
Co do Avengera - to niestety, zgodnie z zasadami to nie push (ave 62 w rankingu, konto gulashowe 41). Ale i tak każdy wie, że to był push, ustawka i powinno być ukarane. I mam nadzieję, że gracze docenią avengera w odpowiedni sposób. Co do tego ST - mało to egzotyczne widziałem gorsze. Gratki dla zlomującego - dobrze, że praca GSów została doceniona.
-
Kolego - spadaj z tymi ustawionymi ST. Wstaw lepiej dwa potężnie wykminione ST na gulashu ... ile się musieliście napracować .... ja żałuję tylko, że głupia definicja pushu pozwala na takie idiotyczne pusherstwo - wystarczy być niżej w rankingu - czyli 100% we flote a potem zlomujesz wystawioną flotę sojusznika na legalu. Szczerze - wolę już zwykłe kupione ST - jak dzisiejsze zlomowanie Chaosa/Wiaderko przez top1 - niż takie gówno jak tu. LHipy w formie - jedyne co mogą zrobić to się pushować ..…
-
Cytat od Ruda: „W piątek wraz z pojawieniem się nowego uniwersum zostanie aktywowany handlarz na uniwersach gdzie był on wyłączony. ” To każdy wie - wystarczy przeczytać ogłoszenie. Ja bardziej pytam o RYNEK - a konkretniej o potrwierdzenie czy: Cytat od kasai: „Rynek wylaczony. ” zostanie wykonane jutro czy w piątek. * chyba ze post Kasai dotyczył TYLKO I WYŁĄCZNIE nowego uni ... Cytat od Void: „A niby czemu mieliby wyłączyć rynek? ” Pewnie dlatego, że tak GF chce: Cytat od kasai: „Rynek wylacz…
-
Cytat od prepare ur anus: „A dla zainteresowanych i ciekawskich - wysyłka floty przez generała będzie obecnie wyglądała tak knHs9t3.png ” To jest po to, aby gracze zapomnieli nawet o łapaniu kogoś na powrocie Macie latać na fsa i kupione floty - nic więcej. (a tak realnie - zmniejszy to odrobinę spalanie jak wysyłasz różne statki w jednym slocie. Niewiele, ale jednak. Tyle, że flociarze mają 90% floty z pancy i lmów - taka to różnorodność statków nastała)
-
Moje osobiste zdanie jest proste: Nowe uni - i tak ciągle najlepszy odkrywca. Expy cywilne wystarczą, aby zrobić wielką przewagę. Na późniejszym etapie grający eko mają wybór odkrywca / zbieracz, a grający flotą - odkrywca/ generał (choć tu już z przewagą generała - liniowo zależną od wielkości floty ) Stare uni - Zbieracz dla grających eko, Generał dla flot napuszowanych na piratach (inaczej nie będzie ich stać nawet na fsa). Odkrywca dla grających aktywnie z małą flota - ale takich prawie nie …
-
Było to już gdzie pisane. Tak jak możesz ustawić pełzacze na 0%, 10%, 20%, 30%, 40%, 50%, 60%, 70%, 80%, 90% i 100% - to teraz dostaniesz dodatkowo 110%, 1209%, 130%, 140%, 150%. Czyli pełzacze te same, pracują na amfie i robią więcej normy. A że amfa droga, to płacisz więcej energii (każdy próg - 20%, zamiast 10%) Czyli ustawiasz 150% wydajności, ale energii dwa razy więcej potrzeba, niż przy ustawieniu 100% wydajności.
-
Cytat od kasai: „Rynek wylaczony. ” Czyli potwierdza się co pisałem na discord - próbowali ratować rynek wyłączając handlarza - ale sami zobaczyli, że tylko zaszkodzili uni takim rozwiązaniem. I muszą się wycofać ze swojego cudownego dziecka (rynku) - bo to tylko narzędzie pushu i nic więcej. PS. Inna sprawa,. że pisałem o tym także w grudniu ...ale w GF wiele decyzji podejmują za późno. Wiele się musi stać, aby wróciło do tej sytuacji, która była już rok temu czyli brak rynku i aktywny handlarz…
-
Cytat od ---Webber---: „To skoro grasz tylko 3 lata to aż dziwne, że nie zauważyłeś, że 99% RW na Ogame jest na stojące floty i wszystko co jest inne (i oczywiście nie jest ustawką) warto w jakimś stopniu docenić. Finalnie ta gra to połączenie matematyki i spędzonego czasu więc można ją ogólnie uznać za bardzo prostą Sęk w tym, że lata świetności ma za sobą więc mało komu się chce robić nawet takie akcje 2/10 ” Ja bym powiedział, że 70% ST to ustawki i kupione konta a nie stojące floty. CHANCE B…
-
Cytat od ---Webber---: „No właśnie. Skoro konto zarejestrowane w lipcu i nie mające żadnej historii pisze, że coś jest łatwe, to jest łatwe. Akcja 2/10, lepiej byście poklikali kontrę na recki. ” A wiedzę i doświadczenie łączysz 1:1 z kontem na forum czy z osobą? Założysz nowe i od razu zapomniałeś wszystko? Gram od ok 3 lat, straciłem pewnie więcej floty niż widzisz powyżej w tym ST Plus - chyba każdy przyzna to samo - jak pada moon, gość zawraca bez zamulania i nikt nie startuje do pomocy - to…
-
Cytat od Toms150: „Jeżeli starcie nie zostało sprzedane, to przykro mi, że nikt szczerze Wam go nie pogratulował. Bo akcja byłaby na prawdę kozacka. Obrońca miał 10 godzin na zorganizowanie kontry/obrony. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że nikt się do mnie w tej sprawie nie odezwał. ” Nie żebym miał coś przeciwko starciu - ale a) co tu jest przekozackiego? Poza zrzuceniem moona? Moon padł, lot z układu obok, zero opóźniania. Owszem, recki zgrane na sekundę lotu - i tyle dobrego tu. b) obronca…
-
Cytat od Spawciu251: „Tyle że kalkulator który wrzuciłeś sugeruje że max pojemność dla zbieracza to ok 58-60dt Chyba że coś źle wpisuje Prędkość wszechświat x7 Collector <25kk ” Max pojemość, potrzebna, aby załadować nagrodę - pewnie tak. Ale obowiązuje tabelka z poradnika - czyli musisz wysłać 12k pktów strukturalnych: - co odpowiada 200dt. Tabela 3 z poradnika: Tabela 3 W skrócie - wysyłasz większą z wartości: a) Tabela 3 z poradnika - czyli tyle, ile trzeba wysyłać, aby dostać max nagrodę b) …
-
Poradnik ciągle aktualny. Napiszę więcej - po 7.5 wystarczy pomnożyć wartości x2 / x11 (x2 dla zbieracza / generała, x11 dla odkrywcy) bo piratów nikt nie będzie szukał Wg poradnika - dla 5-25kk top1 - powinienes wysyłać 200 dt (minimum, jako dt albo równoważne) - aby otrzymać max nagrody. Jak wyślesz 60 dt - to dostaniesz ok 1/3 nagrody (jeżeli to będzie flota albo zasoby). Dodatkowo - jeżeli to będą zasoby - to jeszcze musisz mieć jak to przewieźć - a więc pojemność wysłanych statków musi być …