Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 261-280 z 560.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Art - przeciez sam wiesz, że wiele razy były informacje w miarę powszechne - a od was zero informacji. Są większe problemy czy sprawy - i także zero informacji. Nie musi to być elaborat - wystarczy takie info jak dziś - dwa słowa o fuzji. Przecież nikt nie wymaga dokładnego planu co do dnia - bo każdy rozsądny wie, że jeszcze może się coś zmienić. Ale takie info jak dziś powinno wychodzić od ciebie co jakiś czas - i bez dopominania się. Naprawdę - support informujący graczy o nawet małych sprawa…

• Cytat od NowyLolek: „I jak będzie opóźnienie, to na takim X2, zamiast godziny będziesz czekać 4 albo i więcej? ” Niestety, ale tak. Dlatego chcąc spać np 8h - lecisz na 30-50% - dzięki temu na expie jesteś np 4h (a nie 6-7). Oczywiście nie musisz. Ja tylko napisałem, że to JEDYNA sensowna opcja wysyłania na dłużej niż 1h

• Cytat od Art: „Pomału idziemy do przodu. Do dalszej zabawy szykują się kolejne kraje: TW/US/FR/DE ” Wiesz @Art co należy docenić? Pierwszy raz od grudnia piszesz jakiekolwiek informacje W TRAKCIE. Nie po fakcie, nie pół roku później - tylko tak prawie na bieżąco. A nie da się tak cały czas? Co np tydzień napisać co tam słychać na poziomie planowania - gracze będą bardziej zadowoleni, będzie można coś zaplanować - a przy okazji i opinia na temat działań Teamu zyska (bo tak - jeden z głównych zarz…

• Łowca "oddam"

cokolwiek - - DiD Rosalind

Tak, to top1 trafił . Chyba pierwszy jego lot na na konto nie mające "Oddam" w nazwie Uczy się chłopak - jeszcze będzie z niego dobry lotnik. Dzis pierwszy dzień miesiąca, więc pewnie wypłata wpadła i obrońcy także wpadł przelew. prnt.sc/urf0wn

• I dlatego na więcej niż 1h warto puszczać tylko i wyłącznie jako nocny fs (a i to - na 40-50% czasu lotu + 4-5h - co w sumie da 7-8h). Puszczanie w dzien na dłużej niż 1h jest bez sensu - nagrody niewiele lepsze (średnio).

• Ekspedycje - balans

cokolwiek - - Gra

Cytat od Piesiou: „Cytat od Ruda: „W obecnej sytuacji po rebalansie trzeba mocno się zastanowić czy odkrywca się opłaca. Bo obecnie nadrobienie dziur jest dość trudne. ” Może ktoś z teamu powie mi teraz co mam zrobić z moimi DTkami w ilości ponad 5kk, skoro je budowałem pod klasę odkrywcy a nastąpiły takie zmiany, że walka z piratami/obcymi wpada raz na dwa dni. EDIT. Swoją drogą "rebalans" klas to można robić, jak pojawia się alternatywa dla danej klasy, a w momencie "rebalansu" popsuliście pra…

• Wyslij pioniera na moona i zawróć albo wyprodukuj nowego - tak, aby się odświeżyła liczba ... najlepiej wyslij i po sekundzie zawrotka. Albo poczekaj - 30 min i bedzie . W każdym razie pytanie - jakim cudem zrobiłeś tele na planete PS. Jak klikniesz na obrazek i wyslesz na moona - to polecą wszystkie - 5001. Patrz na paliwo

• Cytat od Czarnobrody: „a mnie dziś po teleporcie wyparowało 5k pionków.... punktów mi nie odjęło ale statków od godziny nie ma... ” Sprawdz ile masz pionierów na moonie (musisz mieć minimum 1 pionier, klikasz na obrazek pioniera i patrzysz ile ci pokaże - tzn jaką liczbę wstawi ci w pole tekstowe). Jak wstawi 5001 - to problem standardowy - czyli kiedyś się pojawi. Możesz także przesłać jakąś flotę na tego moona (zrób 1 pionier na planecie - i wyślij na moona). Jak nie pokaże się to możliwe, że …

• Cytat od Apofis: „Po statystykach widać, że jeszcze ludzie idą w górę, zobaczymy Cytat od cokolwiek: „le expy militarne to już przeszłość. I ” Ja widzę, dalej ogromne przyrosty, zobaczymy ” Ty nie patrz na przyrosty - tylko na zniszczone punkty militarne. I porównaj np ze średnią z zeszłego miesiąca. Albo po prostu zapytaj się tych z dużymi flotami dlaczego nagle przestali szukać piratów

• Kolejna manipulacja. Raz, że ja nazwałem manipulacją cytowanie z tematu o układzie planet i tego - łączenie tego w jedną całość - i szukanie tu sprzeczności. Dwa - ja widzę wyraźnie słowo CZASEM. Tak, czasem przepłacisz. Tak, czasem przegrasz licytację. I to nie oznacza, że na licytacjach tracisz. Bo stracisz (przepłacisz / przegrasz) na jednym przedmiocie, wygrasz na pięciu innych - i patrzysz na zysk z całości. Dodatkowo - ja traktuję licytacje jako zabawę - więc w tym przypadku głównym celem …

• @Damaon Może jestem dziwny - ale uważam, że odpowiedź o treści "Głupi pomysł" - która nie jest poparta argumentami - zazwyczaj niewiele wnosi do dyskusji. Dlatego zazwyczaj staram sie napisać argumenty. Dodatkowo już tak mam, że staram się czasem zrozumieć także i drugą stronę - więc argumentów jest zazwyczaj dużo. A skoro dużo - to zazwyczaj staram się je wypunktować i rozbić na akapity logiczne - bo tak się łatwiej czyta. I co jak co - wydaje mi się, że piszę raczej zrozumiale. Nie zawsze musi…

• Cytat od Apofis: „A widzieliście jaki event badań przez 7 dni jeszcze chyba tak nie było. ” Bonus do badań był zawsze na 2 dni. Kwestia czy to tylko pomyłka w ogłoszeniu (cóż, praktyka pokazuje, że nie da się tego wykluczyć), pomyłka osoby definiującej event czy może zmiana trendu. Ale najpewniej - jednorazowa różnica - nie mieli co wcisnąć to dali krótsze badania. Co do długości eventów - to najdłużej chyba po 4 dni były (złote pzy, przedmioty na pozycji 17). Dłuższych niż 4 dni nie pamiętam. @…

• Wypowiem się jako osoba dużo licytująca: - tak, licytacje są fajne. Licytuję dla emocji, nie patrzę na zyski. Więc nie boli mnie to, że czasem przepłacę (czyli strata zasobów) - za to często bardziej boli przegrana przez przypadek. - z załączonego screenu - nie widzę ani jednej licytacji, gdzie osoba nowa, grająca dłużej niż 3 dni (czyli wysyłająca expy / farmiąca idlaków) nie jest w stanie wygrać. - osoby mocno licytujące to wyjątki - na większości uni max 3 osoby umieją licytować. I wpisanie 1…

• Bonusy - Pozycja

cokolwiek - - Zadawanie pytań

@UKM-2 Plus za posta. Ja tylko dodam, że mając wszystkie planety na pozycji 15 (ew. wszystkie poza jedną czy dwoma) robisz tech energetyczną wyżej niż fuzje o 1 lvl. W ten sposób wychodzi taniej (bo koszt tech rozkłada się na 12-14 planet) - a przy tych poziomach 1 lvl tech daje mniej więcej to samo co 1 lvl fuzji. Więc jak u ciebie - lepiej podnieść lvl tech niż fuzje - wyjdzie nie dość, że taniej - to nie zajmuje miejsca. Co do kopalni - metal i deu (na 15-tce) zawsze warto mieć wyżej. Kr max …

• Łowca "oddam"

@smitty1 Ja cię lubię (hehe), ale dwie rzeczy - starcie z gulashem było przed twoimi zachwytami pod ST avengera. Nie chce mi się wierzyć, że nie wiedziałeś o tej ustawce (już po złomie). A druga rzecz - gdyby avenger nie wiedział o ustawce - to by zrobił ticket na to, a zysk z bitwy odesłał na planete GO. I magia - wtedy nie ma pushu, nie ma bana i jednocześnie opinia wśród graczy nie cierpi. A tak - pokazał, że jest pusherem i tyle. I to nie jest jego jedyne starcie, które śmierdzi pushem. A w …

• Nowe uni

Cytat od Dewey89: „Cytat od GulashPL: „Siema wszystkim. Minęło już ponad 40 dni odkąd powstało uni Rosalind. Czy admini robią już jakieś nowe? Na poprzednim niezbyt mi poszło z własnej głupoty w sumie. Pozdrawiam sojusz Terefere. I liczę na to, że spotkamy się wkrótce na nowym. Adios ” Po co ci nowe uni zebys znowu na pregierzu byl . ” @GulashPL Patrzcie, jaki prorok z Deweya I popatrz jak się ułożyło twoje granie ... 1. Dostałeś od Tere konto za free, w topce ( i to takie, że kilkaset pln warte…

• Cytat od szturman: „W związku z banem gracza yoda i obrońcy wnioskuję o zmianę nazwę tematu na top 1 push a nie acs.... ” No nie może być. Co do zasady - starcie z banem nie może być w topce uni - więc jeżeli zostało dodane (to oraz #64, czy także inne) - to piszcie do osoby prowadzącej topkę flot o zmiany. Cytat od Toms150: „ Poczekajmy na resztę banów za to starcie, bo z tego co mi się wydaje było więcej agresorów. ” Ale ale - są dwie opcje: a) inni atakujący byli niżej w rankingu przed bitwą …

• No i kolega avenger na banie, czyżby gulash zaszkodził? Czy może jeszcze śmieszniesze rzeczy? A gulashowi życzę spotkania na jakimś uni ... pogra nie dłużej niż tydzien

• Bonusy - Pozycja

cokolwiek - - Zadawanie pytań

Cytat od Damaon: „Ja mam 1/3 planet na 1-kach, 1/3 na 8-kach i 1/3 na 15-kach. Przy odpowiednim rozłożeniu boosterów przyrosty są dość spore. ” I dla zysku deuteru na 4-5 planetach rozwijach tech energetyczną na wysoki poziom gratuluje optymalizacji Odpowiadając na pierwotne pytanie - pozycja - bonus 1 - 40% kr 2 - 30% kr 3 - 20% kr (pozostałe planety - tyle samo kr, bez względu na pozycje) 6-10 - metal - sam napisałeś (pozostałe planety - tyle samo metalu) dodatkowo 1-15 - im pozycja dalej od 1…

• @yoda_u20 Ad2 Czy ja gdzieś głoszę o zasadach? Nie. Jakbyś nie znał to byś wiedział co i jak - i między innymi - dlaczego uważam, że zasady w ogame są ciągłe łamane - i moje własne zasady uczciwości są inne niż te oficjalne. Więc konkretnie - a) gdzie głoszę o zasadach - skoro tak twierdzisz, to pewnie masz konkretny cytat b) dlaczego zakładasz, że tylko o próbach moonowych pisałem? c) dlaczego zakładasz, że grałem jako konto pushowe - masz na to jakieś dowody (ale dowody - a nie słowo napisane)…