Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 241-260 z 560.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @Bad.Whisky Ja tam wiele razy widziałem meteoryt niszczący NYC - w sumie to nawet nie wiem po co go co roku odbudowują - ak potem w TV pokazują, że znów niszczy go jakiś samolot, metoryt, potwór czy jakieś tornado. Co do screenu - jasne, że jakiś obraz on daje - ale jednak wielokrotnie są sytuacje mylące na dziennym podsumowaniu - a na szczegółowszych statystykach już widoczne. Co do logów - masz chyba za dobre zdanie o waszych GO/SGO skoro uważasz, że oni sprawdzają dokładnie logi. I że banują …

• Cytat od edes: „Jak kupował przez rynek po min. od konta niżej to podlega pod push Zgłosić dziada i na szubienicę jemu sie sura koci jak siedzi na urlopie to ma 50mld na handel ” Serio? To ja proszę o wskazanie punktu z regulaminu, który takie coś łamie Niestety - kupno floty, nawet po minimum, przez rynek - jest w pełni legalne. Dopiero jak zaczynasz kombinować z wahadłem (tak, aby konto niżej tylko traciło) albo farmisz zapłatę - to może zostać ukarane za push - ale z tego co wiem w ogame PL b…

• AntiGameReborn

cokolwiek - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Zlomek_Mistrz: „Tylko AGR działało na FireFox na Androidzie nic innego nie działa na telefonie to jest spore utrudnienie. ” A ja mam kalkulator na telefonie

• @Ardnas W ramach zabawy postanowiłem co nieco sprawdzić - jaki to potężny zawodnik ten wasz Jurny ogier W środę, ok 22 założyłem nowe konto. Zero anty (poza tymi 25k na początek gratis), nawet mi nie zaliczyło zadania przyłączenia do sojuszu. Zero pomocy z zewnątrz (nikt mi nie podsyłał zasobów, nikt przez rynek nie sprzedał floty po taniości itp), do tego zero siedzenia po nocy - więc pierwszy exp poszedł dopiero dobę później. A więc dokładnie taka sama sytuacja jak może mieć dowolny gracz. Pie…

• tereth niby poklasku nie szukasz, a na forum zachowujesz się jak szczyl, co dopiero dorasta. Każdego zaczepiasz, każdego wyzywasz, chwalisz się jakiego to masz długiego (pancernika ). I niby dobry flociarz jestes - ale swoim zachowaniem pokazujesz, że klasy nie masz. I tyle. Jedna z tych złych osób, która nie potrafi się zachować w towarzystwie i przenosi złe nawyki dresa z siłki do kulturalnego towarzystwa.

• Cytat od edes: „Jak nie miał jak miał, na ledzie po 25k anty szło zdobyć więc nie mów nigdy ” Bo Leda i chyba Norma są popsute - tam poszła inna wersja gry. Dlatego wy macie do tej pory ruchome kursy na rynku czy wlasnie mieliście niektóre inne rzeczy. Na serwerach testowych także było zdobywanie po 20k anty - ale na serwerach produkcyjnych już tego nie było. Dlatego właśnie nie napisałem NIGDY - tylko "od 13.12.2019". A racja, że o Ledzie zapomniałem ...cóż, wy jesteście marginesem ogame

• odkrywca

cokolwiek - - Gra

Przecież GF nie zepsuła klasy - ale ją naprawiła. Popatrzcie inaczej - 13.12.2019 wprowadzają obecnego Odkrywcę (i inne klasy, w obecnej formie). Jakie są opinie? Zależnie od poziomu konta - każda klasa ma jakieś plusy, klasy raczej wyrównane. Odkrywca lepszy na start, na rozwinięte konta zbieracz/generał. WOW - czyli jest w miarę ok - dokładnie tak jak powinno być. Problemem było to, że GF udostępniło mega łatwy i mega zyskowny sposob na zyski - czyli latanie na piratów. I raz, że ludzie się pr…

• @Ecc0 Jak masz lot na określoną odległość - to każdy umie obliczyć opłacalność lotu. Więc paliwo nie ma znaczenia, nie ma znaczenia czy 1 czy 0.5 - skoro wartość znasz PRZED wylotem. I zysk także znasz przed wylotem. Plus - moje "nie ma znaczenia" głównie odnosiło się do niedawnych braków paliwa na uni bez handlarza - gdzie miałeś miliardy zasobów metalu i kr, a zero deuteru - plus nawet nie było od kogo kupić. Myślisz, że takie floty jak na Virgo czy Libra by powstały bez handlarza? powodzenia …

• Cytat od Arti85: „To odkrywcy też bonus z klasy do antymaterii wyłączono? ” Gwoli ścisłości - Odkrywca NIGDY (od 13.12.2019 - czyli wrrożenia na prod) nie miał bonusu do antymaterii. To była cecha pioniera (czyli zyski x2, łącznie z anty - więc dawało to na małym evencie ok 700 anty). Ale bonus dotyczył statku - więc każda klasa mogła tyle dostać, jak wysyłała exp z pionierem. I tak samo - Odkrywca wysyłając expa bez pioniera - dostawał tylko ~350 anty. I jak napisano - wyłączono to - i to jakie…

• Sondy także nie wracają. SZOK. A nieraz są ich miliony (szczegolnie na uni z pojemnością sond. I szczególnie teraz, jak sondy latają prawie za darmo). Tak po prostu jest i tyle. Zrób fuzję na zasilanie i problem się mocno zmniejsza.

• @BIEDRONEK77 Serio twoim pomysłem jest danie 100% szansy na pirata - tyle, że niekoniecznie w twoim układzie? HAHA - jeżeli tak - to zapewni tak z 10x lepsze zyski niż dotychczasowi piraci (10 x - bo średnio miałeś 6-8 piratów dziennie, ale lot 1/7 floty. Tutaj lot całą flotą, 10-15 lotów dziennie (odległość nie ma znaczenia w zasadzie). Handlarz jest, więc i paliwo nie jest problemem).

• Albo fuzja - i wtedy nie masz nawet jednej satelitki (tylko zasoby i pełzacze). I co - polecisz na to flotą i reckami? Nie szkoda slotów?

• @Ogni Uni raptem 5 do tyłu i ma być całkowicie martwe? Jeszcze nie czas. Ale to jest czas, gdy gra 20 osób i nikt więcej. Octans jest w jednym wyjątkowe - w liczbie banów dla topki. Nie kojarzę drugiego takiego uni, gdzie topka tyle czasu siedzi na banach. (i piszę o topce ogólnie, więc jasne, są wyjątki bez banów - więc bez urazy). Kwestia tylko czy to zasługa GO/SGO czy jednak graczy Stare uni są prawdziwie martwe - 700 kont, mniej niż 100 aktywnych, graczy aktywnych mniej niż 10. Octans jeszc…

• Popatrz na temat: Porozmawiajmy na temat UniFusion Kolejne kraje mają fuzję - prędzej czy później będzie także PL. Niemożliwym jest, aby planowali fuzję dalej niż do grudnia - więc pewnie w październiku, max w listopadzie będzie w PL.

• Cytat od Mirmir: „Cytat od cokolwiek: „Dla starych uni odkrywca jest raczej bez sensu - bo zyski z generała czy zbieracza przewyższają zyski z expów. ” Nieprawda ,aktywne odkrywca farmiacy(75%) i wysyłający ekspedycje zostawia daleko w tyle zbieracza choćby ten i miał wykichane w kosmos konto eco .Mam takie na Librze eco top 2 i gram odkrywcą i nie zamierzam zmieniać póki gram aktywnie . -50% zlikwidowało po prostu bezsensowne krociowe zyski na odkrywcy . ” A czytałeś dalej? "Bardzo aktywny odkr…

• @Raien Czy dobrze pamiętam, że Nekkar sam wybrał sobie słabe eko? Podczas poprzedniej fuzji mogliście przenieść się w inne miejsce. Przez te dwa lata mogliście podnieść sobie eko. A jednak nikt tego nie próbował. Na którym uni widziałeś rozdzielenie pz z floty i z satek? Powodzenia w waszych staraniach - ale pewnie będzie jak pisałem. Fuzja będzie tak za miesiąc, więc przed tym nikt tyłka nie ruszy, aby coś zmieniać. Szczególnie, jakby Nekkar był łączony (z U68? Dobrze myślę? )

• Cytat od Ten Keyra: „Cytat od buleon: „W tym momencie klasa odkrywcy to przy aktywnej grze około 400 kk surowców na dzień przy rozwiniętym uni z top 1 powyżej 100 kk. Naprawdę niewielu zbieraczy ma takie wydobycie, a odkrywca też ma swoje eko. ” Już nie przesadzajmy - 400kk to ja samego metalu wydobywam, a topowym Zbieraczem nie jestem . ” Ale odkrywca także może mieć solidne eko - a na uni z rynkiem - także poparte pełzaczami. Więc patrz głównie na RÓŻNICĘ wydobycia - a nie na samo wydobycie. J…

• Cytat od buleon: „Abstrahując od sensowności wysyłania FS-a na jakiegokolwiek ekspa (możliwość straty większej niż standardowy slot ekspedycyjny), czy nie lepiej wysłać na np. 10-20 % z ekspedycją 1h? ” Zależy co chcesz osiągnąć: - wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnienie - wysyłanie na 10-20%, na 1h - daje lepsze zabezpieczenie przed opóźnianiem, kosztem niższych zysków Opcji masz wiel…

• @Selentyn.forum 1. Poczytaj o ankiecie na U68 i jak na tym wyszli. Wniosek jest jestem - pytanie MUSI mieć tylko dwie opcje - utrzymanie obecnego poziomu ALBO zmiana na XX. Jak dasz więcej niż dwie opcje - to wygra utrzymanie obecnego - i nie ma sensu nawet ankiety puszczać. 2. Odpowiedź arta będzie taka sama jak dla któregoś innego uni - czyli "teraz mamy fuzję, zobaczymy jak to się ułoży - po fuzji możemy myśleć nad ankietami" 3. Piraci? A co to jest? Bo chyba piszesz o jakiejś starej, już nie…

• Cytat od Kuciapa+: „Najpierw ci co najwięcej euro na anty wydają my jesteśmy na szarym końcu bo im na waciki nie starcza ” Cytat od litek.: „Cytat od pit: „a kiedy my?? Jest jakiś plan, konspekt?? ” Na końcu ” Tak, PL będzie raczej pod koniec - ale z innych powodów. Mianowicie teraz testują na prodzie - ale mają choć tyle przezorności, że testują na tych najmniejszych community. Na nich sprawdzają mechanizmy i poprawiają błędy. I to jest prawidłowe zachowanie przy testowaniu na produkcji. DE i P…