Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 221-240 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Strzelec84: „w tym ostatnim to chyba się nie orientujesz ale generał ma i mniejsze spalanie i recki mają większa ładowność ” oj tam, oj tam. Kto by czytał listę zmian - przeczytali, że odkrywca piratów traci i koniec. Obecne klasy są praktycznie idealnie zbilansowane (tyle, że odkrywca ma więcej bonusów na nowe uni, a pozostałe klasy - dla rozbudowanego konta). Większy problem niż z bieżącym działaniem klas jest spadek po przyrostach od stycznia do września. Tolerowanie tego przez 9 mie…
-
Cytat od m fox: „210 ?????? Ja ma zajęte średnio 260 a nawet 300 Słoneczna 35 lvl fuzyjna 29 lvl Jak masz kalkulator to policz ile kosztuje następny poziom każdej z nich i ile dostanę za to energii. Te elektrownie nie dają rady dla samych kopalń , muszę mieć mechanika a dla pełzaczy niestety satki. Chciałbym zobaczyć jak masz rozbudowane planety przy 210-u polach Cytat od cokolwiek: „Boshe ... ja może jestem dziwny, ale 210 pól już wystarczy do totalnej zabudowy. ” Jesteś dziwny albo dopiero zac…
-
Cytat od zieno: „Witam. Nie mogę znaleźć informacji czy uni fusion będzię dotyczyło nowych uni typu Rosalind? ” Skoro nawet na małych społecznościach uni młodsze niż 3m były wyłączone z fuzji - to Rosa jest bezpieczna W PL zazwyczaj 4-6 najmłodszych uni nie podlegało fuzji - teraz może być inaczej (bo gra przyspieszyła - a uni 4-5 miesięczne już jest opustoszałe). Ale te trzy najmłodsze uni są bez szans na fuzję.
-
Cytat od Ergon: „Cytat od kasai: „Skoro fuzja przebiegla juz na kilku spolecznosciach i trwa aktualnie na kilku innych to mozna wyjsc z zalozenia, ze jeszcze w tym roku. Nie rozumiem wiec tej dziwnej ironi. Śledzac dzial PoO jest sie na biezaco z takimi faktami. Cierpliwosci. Na wszystko przyjdzie czas. ” tu chodzi bardziej o to że GF i team mają zawsze na wszystko dużo czasu ... a nie o ironie bo taka jest prawda ” A ty wdrażałeś kiedykolwiek jakiś większy projekt? Np jeden z moich projektów od…
-
Cytat od Uudelleen: „@cokolwiek wiem o co Ci chodzi faktycznie jak policzysz statystycznie to wychodzi w plecy tylko trzeba zaznaczyć że te statystyki tyczą się dużych ekspow z ogromnymi zyskami przy których surowce zbierane z ekspedycji są liczone jako 0 i liczą się do statystyk jako pusty eksp. Natomiast w moim przypadku jednak jak dodasz te surowce z ekspow to dają one jakieś 70% całości surowców przywiezionych z ekspedycji, więc jako sukces na ekspach trzeba liczyć zarówno surowce jak i star…
-
Cytat od Uudelleen: „Ja przerzuciłem się z ekspow bojowych LM +dt na bardziej cywilne. Obecnie latam 20k Mt +300-500k LM. Wiem że łapiąc dziurę jestem w plecy, ale tak prawdępowiedziawszy te 300-500k LM odrobić to 2-3dni farmienia idlakow, a w przypadku trafienia piratow/obcych zawsze te 100kk surki wpada, a i spalanie marginalne bo takie coś 1kk dexu tylko pali ” Tyle, że to nie ma sensu, zgodnie z matematyką. Zawsze będziesz w plecy. Po prostu będziesz w plecy mniej niż jakbyś latał 3kk lmów n…
-
@Maniak87 Pionkami to graj w planszówki, a nie w ogame Pioniery na expy cywilne? IMHO: - drogo z paliwem - zyskujesz bardzo niewiele względem mt (no, na uni x1 to może jeszcze mieć sens - lot w obie strony to pewnie z 6-8 min krótszy. na uni x2 już różnica raczej nie da ci aż tyle) - ale tutaj rzeczywiście jak zwykle - jak da ci to jedną falę exp więcej - to warto, jak nie - to nie) - w razie czarnej - strata mt jednak mniej boli. Podobnie mniej kusisz przeciwników, więc nie trzeba aż tak pilnow…
-
Cytat od atomic: „Czy ktos moze powiedziec wiecej o zysku z ekspow militarnych odkrywca a generałem po ostatnich zmianach? Czy obie klasy dostaną tyle samo złomu z wysłania tego samego na ekspa (lm+dt)? Czy kto znalazl gdzies albo sam testowal ekspy generalem w obecnym czasie? ” 1. Nie musisz testować - policz sobie prawdopodobienstwa i następnie bitwy w trashsimie. 2. Generałem się nie lata na expy - będziesz dużo na minus (bo już średni obcy daje minus). Jak zapytasz o zbieracza ... no. Sam wi…
-
Boshe ... ja może jestem dziwny, ale 210 pól już wystarczy do totalnej zabudowy. Co do satek - jak potrzebujesz ich kilkadziesiąt tysięcy to się nie zastanawiasz nawet i budujesz fuzje. Fuzja 23 i tech energetyczna 23 i uciągniesz nawet największe eko, łącznie z pełzaczami Oczywiście są różne koncepcje zasilania - każda może być odpowiednia - dobierasz pod uni, pozycje, sposób gry i przeciwników - zależnie od tego jedna czy druga jest lepsza / tansza. Więc naprawdę, satki nieuciekające czy nie d…
-
@Miracle Skoro ban poszedł dla yody i old sykstusa (a pozostali byli niżej od obroncy - więc nawet przy stwierdzeniu pushu bana nie dostają) - to jedyne podejrzane jest starcie pierwsze. Ale ty nie jesteś w stanie stwierdzić czy było czyste (bo bany poszły np za handel dokiem). Więc albo bierzesz odpowiedzialność na siebie albo pytasz admina (odpowiedzi z zasady nie dostaniesz) albo yoda/old sykstus pokazują (tobie) screen za co poszedł ban jako dowód. I znów - twoja decyzja jako osoby prowadząc…
-
@buleon Jeżeli od strony technicznej nie będzie przeciwskazań to GO pewnie nie będzie ingerować i tyle. Czyli dostaniesz normalnie fuzję jak każdy inny gracz. Plus - może się mylę, ale fizycznie fuzję wykonują pewnie niemcy (wg planu przygotowanego przez team). Plus to niemiaszki dbają o skrypty i całą stronę techniczną. Więc to oni by musieli ingerować - a nie team PL. Dlatego napisałem - jak w lobby nie ma jakiegoś zastrzeżenia technicznego (choćby unique na relacji email-uni) to fuzja pójdzie…
-
Cytat od Czarnobrody: „a mnie ciekawi tylko jedno, być może to było ale nie doczytałem. Czy jeśli mam planety na 15 pozycji, zmienię uni i czy te planety nadal będą na 15? (koordy to już nie są tak istotne). Żeby się nie okazało, że wywaliłem trochę anty na to żeby być na 15 pozycji a oni mnie wrzucą na 8 bo mieli wolne... ” Zgodnie z poprzednią fuzją (zakładam, że nie popsują) - pozycja twojej planety może się zmienić - ale temperatura zostaje bez zmian. Więc możesz mieć planete na pozycji 10 -…
-
Cytat od Mirmir: „Cytat od cokolwiek: „nie skazujcie graczy na wegetację. Bo tworzenie dwóch powolnych uni o niskim pz - to jest właśnie wegetacja ogame. ” Pamiętam dawne dobre czasy ,gdy wegetowało na unii 14-15 tysięcy graczy złom 30% ,a unii speed x2 to jakiś dziwoląg był ” Ja także pamiętam czasy, jak kolega ustawiał fs po godzinie 18 - bo wtedy mógł połączyć się z netem. I wdzwaniał się pod magiczny numer ... tylko co to ma wspólnego z dzisiejszymi czasami. PS. Co do zadania z postu wyżej -…
-
Cytat od skorek: „Tu nie chodzi o to kto kręci wałki.Tylko o to,że Go Mihusz nie jest kompetentną osobą na tym stanowisku.Wyraznie sobie nie radzi na tym uniwersum. ” 1. To nie GO rozpatruje większość typów ticketów - jak choćby bugusing. Także przy dużych pushach to często SGO podejmuję decyzję. Więc pretensje raczej do struktury teamu, niż do tego pojedynczego GO. Ale to tylko moje zdanie. 2. GO/SGO banuje wedle ustalonych zasad (hehe - no nie zawsze, ale to wyjątki dla znajomych). A owe zasad…
-
@smoki Jedno wielkie LOL. Jedyna różnica między uni Sombrero a tym wybranym to 8eko (plus wynikające z tego 16x badan - czego nawet nie było w ankiecie, a jest eventem jednorazowym). Uni bardzo słabe, niewiele osób chętnych - a wy chcecie tworzyć drugie, praktycznie identyczne. Dodatkowo poprzednie uni, Rosalind, także było powolne (x2) - tyle, że z większym złomem. Ja rozumiem, że nowy mechanizm bezsensownego wydawania anty (czytaj kupowanie zasobów) sprawdza się lepiej w grze eko - i dlatego c…
-
Mi się wydawało jasne, że to co napisałem to lekka ironia. Mianowicie twoje rozwiązanie byłoby fajne - ale wymaga najpierw ZMIANY KODU GRY. Wiesz kiedy ostatnio GF zmienił kod gry (zmienił, a nie poprawił błąd) na życzenie graczy? hmm, pewnie nigdy. Dlatego ja stanowczo unikam szukania rozwiązań problemów ogame wymagających zmiany kodu. Raz, że to wymaga pracy ich klepaczy kodu (a najpierw managerów itd). A więc już samo to czyni te rozwiązania praktycznie nierealnymi. Co innego zmiana FAQ - to …
-
W fuzji są dwie główne kwestie: 1. Czy i ile osób kupi przedmioty do skakania. Bo wiadomo, top100 raczej nie będzie się w to bawił - ale floty np top10 - już dość ważne czy będą na Uni1 czy Uni2 (bo mogą zostać czy uciec, czy przeskoczyć). 2. Czy w wymiarze darmowym będziesz miał do wyboru tylko jedno uni (tak było do tej pory, poza Nekkar czy tam U68, które były trochę zbyt zaludnione) - czy może jednak więcej. Wydaje się, że powinien być wybór - ale kto to wie .. Plus oczywiście plan łączenia …
-
Cytat od Antharas: „Nerf expow powinien wyjść szybciej, od dawna było mówione ze coś takiego nastąpi Możliwe że mądre głowy w gf nie wzięły pod uwagę pomysłowości graczy i wyszło jak wyszło, jedynie pozostaje fakt że floty urosly do niebotycznych rozmiarów (w tym moja) a inne klasy zostały w tyle Na u68 wątpię żeby ktoś przy aktualnym balansie (jaki powinien być od początku aktualizacji) będzie w stanie w 3-6 Msc dogonić topowe floty ” 1. Na początku stycznia powinien pójść ogranicznik na ilość …