Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Kirov: „Blehhehehehe znowu ban ” Pierwszy, ale nie ostatni (ban) dla tego gracza Cóż, showek nikogo i niczego się nie boi - więc i przed banami nie ucieka. I kolekcjonuje je czasem do gabloty.
-
Jak jesteś starym graczem to obetnij zera w pytaniu. (opisuję miejsca w rankingu po minimum miesiącu życia uni - bo pierwszy miesiąc jest specyficzny i trochę może się to różnić) Top200 to teraz można mieć logując się raz dziennie na uni Top100 - tutaj trzeba logować się ~3x dziennie na zwózkę Przy top50 zaczyna się próg, gdzie trzeba się choć trochę starać - czyli albo wysyłać minimum 10 expów dziennie odkrywcą, latać coś albo farmić. Ciągle jednak bez pushu czy anty Przy top20 zaczyna się próg…
-
Punkt 1. Zainstaluj sobie jakąś przeglądarkę ze sprawdzaniem pisowni - a lepiej - zainwestuj w naukę, aby pisać bez błędów Punkt 2. Zmartwię cię - nie mam już konta na Quasar, co miałem to poszło do żyda. Punkt 3. Myślę, że z 80% osób z forum wie kim jestem, więc ja nie mam z tym problemu. A twoje pisanie o wyjaśnianiu kogoś itp - jak pisałem - pocieszny jesteś, jest nawet śmiesznie, przynajmniej chłopaki będą mieli z kogo drzeć łacha. Oczywiście bez urazy i obrazy - bo nawet takich jak ty warto…
-
@Art Tak tylko w ramach małego komentarza (skoro pisałeś o mnie). Problem w braku komunikacji w najmniejszym stopniu dotyczy fuzji. Tzn jestem w stanie zrozumieć i zaakceptować, że w przypadku fuzji wybraliście drogę utajniania. Trudno. Ale pokaż mi inne działania teamu budujące komunikację na linii gracze - team. Albo jakieś aktywne dyskusje. Ostatnie co było to przy FAQ na temat spamu sondami. Czyli marzec? A kalendarz jest nieubłagany. Co do różnic między PL a INT / ENG w kwestii Team - Gracz…
-
Chłopaki jaja sobie z ciebie totalnie robią - a ty myślisz, że to na serio Jak ty chcesz kogoś złomować skoro sam piszesz, ze co chwila ciebie zlomują? Ja tu widzę małą dziurę w twoim planie Ale przynajmniej jest trochę śmiesznie z tobą - trzymaj tak dalej. I licz ile osób zezłomowałeś ty, a ile razy ciebie - zgodnie z nową matematyką już 1:27 to sukces
-
Cytat od Void: „Wysłałem fsa na misję stacjonuj. Zapomniałem, że wcześniej skończą się badania astrofizyki i będzie nowe miejsce na planetę. Tak więc misja dotarła, skolonizowała planetę i... zniknęły wszystkie statki. Kolonizacyjny owszem, a oprócz niego 500 pancerników i 1000 dużych transporterów. Świetnie gejmfordż, wasi programiści chyba się wylogowali dawno temu z pracy i już nie wrócili ” 1. Raczej Kolonizuj, niż stacjonuj. 2. Sprawdz czy liczba slotów się zgadza. 3. Wyślij tam na stacjonu…
-
@buleon To nie jest odpowiedni temat na takie dyskusje - ale odpowiem, w sumie na koniec dyskusji. 1. Tak. Członkowie teamu (byli, obecni) grają od lat, piszą od lat - i mają najwięcej postów. Tylko popatrz na aktywność OBECNYCH członków teamu w tamatach innych niż "kto napisze post dwa razy" - tylko w tematach merytorycznych. Ty piszesz o wiele więcej postów niż wszyscy oni razem wzięci - a ty piszesz mało i rzadko (ale bardzo merytorycznie). A dwa - ile z tych postów pochodzi z czasu bieżącego…
-
@buleon Super że porównujesz - tylko ty piszesz o OFICJALNYCH ogłoszeniach. A sam dobrze wiesz, że na ENG / DE wiele rzeczy jest dużo wsześniej, wrzucane przez ich COMA w ramach dyskusji. Jeden z ostatnich przykładów - 7.5. Na forum DE wrzucone prawie miesiąc wcześniej, dyskutowane. A tutaj - dostałeś jakąś informację o planowanych zmianach od teamu - inną niż ogłoszenie wrzutki na testówki i potem na proda? Ja nie mam zarzutów do OFICJALNYCH ogłoszeń (nawet jak jednego nie było - a w wielu są/b…
-
Nie wiem dlaczego się dziwicie, że ten plan fuzji jest tajemnicą - nie przyzwyczailiście się, że tak było zawsze? Dowolne update, wieksze zmiany, fuzja - na forach ENG / DE wiadomo miesiąc wcześniej, co będzie zmieniane - a art traktuje to jak tajemnice panstwowa i wrzuca dzien przed - a i to często mocno zubożone informacje. Tak było już od dawna - i tak będzie w przyszłości. Plan fuzji przygotowuje art. I z tego co słyszałem jest on juz gotowy, miał go znać tylko team, ale jedna osoba się wyga…
-
Cytat od Damaon: „Dlatego mówię... Więcej by zarobili, gdyby dali ostry rabat na anty i relokację tuż po fuzjach. To nie powinna być sytuacja do zarobku, bo dość ich poza fuzjami. To wyjątkowa sytuacja i myślę, że chociaż w tym się zgodzimy. ” Rozbiłem twoje auto. Ale spoko jest, załatwie ci niezły rabat na części i sobie wyklepiesz. I jesteśmy kwita, a ty zadowolony, co nie? Sorry, tak to nie działa. Skoro GF zmusza graczy do fuzji (nie piszę o zachowaniu po kupieniu przedmiotu - ono może być i…
-
Yodzie gratulacje. Ale nie życzcie obroncy odbudowy - przecież gość jechał cały czas na botach - a dla takich ludzi nie powinno być miejsca na żadnym uni. I tyle. Co bot mu zarobił to teraz stracił. A życzenia odbudowy - to chyba tylko po to, aby dostał perm bana za bota ban 2
-
Cytat od Damaon: „W tych rozważaniach wyłapuję jedną kompromisową konkluzję: warto by było wprowadzić automatyczny kalkulator, który liczy ile planet gracza zmieniło pozycję na inną i serwer sam przyznawałby taką samą liczbę darmowych relokacji. Finalny efekt byłby taki, że nic w tej kwestii by się nie zmieniło, prócz drobnych wahań temperatur +/-, oraz małego prawdopodobieństwa, że ktoś szybciej wyniuchał sobie daną pozycję w momencie aktywnej relokacji 24h. Gmeranie w skrypcie, który zliczałby…
-
Cytat od bobro: „Takiej obserwacji dokonałem, że jak się trafia czarna dziura przy wysyłaniu ekspów czysto cywilnych, to jest ona praktycznie niezauważalna, bo do czasu jej wystąpienia nazbierało się już dużo więcej dt lub mt niż w tej dziurze ginie. ” Ja bym nawet powiedział, że duży event opóźnienia może być gorszy na uni x1 niż czarna dziura cywilna oczywiście z założeniem, że wysyłasz cały czas expy, nie masz zajętych stoczni i masz zapas dt (dość łatwe do spełnienia). Więcej zyskasz z nowyc…
-
Cytat od Art: „Cytat od cokolwiek: „Jedynie deuter jest bezpieczny - bo on zależy nie od pozycji, tylko od temperatury. Plus to stary bonus i był już rozwiązany wcześniej ten problem. ” Deuter jest bezpieczny jeśli skrypt przydzieli planetę na pasującą koordynatę (nawet w innym układzie). Z tego co się dowiedziałem, to gdy planeta miała wyraźną zmianę pozycji czyli np z :15 na :1 to temperatura też ulega zmianie. ” Jak to pasuje odpowiedzieć "Może nie będzie lepiej, ale na pewno będzie śmiesznie…
-
Relokacja manualna (płatna czy darmowa - bez znaczenia) zmienia temperaturę. Tylko przeniesienie skryptem przy fuzji (przymusowej - ale pewnie ten przedmiot działa identycznie) nie zmienia temperatury. Tak więc jak przeniesie ci fuzja planety na 1-3 / 6-10 - to zyskasz bonus. Ale jak miałeś na 1-3 / 6-10 i trafisz na inne pozycje (albo z 1 na 3, czy z 8 na 10) - to stracisz na tym. Dlatego właśnie po fuzji powinny być darmowe przeniesienia (o ile planeta zmieniła pozycje) - to się nazywa naprawi…