Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 961-980 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• :: Zagadki Tolkienowskie ::

Mati - - Rozrywka i hobby

Mam dziwne przeczucie, że może to być Halifirien, czyli miejsce pochówku króla Elendila.

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Dziennikarz, który przeżył ponad 90 lat. Urodził się w mieście, które w XIX wieku przeżyło potężną katastrofę - zginęło w niej ok. 300 osób, a starty materialne wyniosły około 30% wartości miasta. Osoba o którą pytam ożeniła się trzy razy, a w odstępie 39 lat urodziła mu się czwórka dzieci.

• Sportowy

Mati - - Sport

To może tak... Były już piłkarz, całą swoją karierę spędził w jednym klubie. Wielokrotny reprezentant swojego kraju, bez bramek w kadrze seniorskiej - udało mu się raz ukuć w U-21. W meczach ligowych strzelił 14 razy - 3 razy do bramki rywala, aż 11 do własnej. Członek kadry na dwa mundiale i jedno euro (za każdym razem miał na wielkim turnieju inny numer na koszulce).

• TS Wisła Kraków.

Mati - - Piłka Nożna

Ostatni sezon to istna sinusoida - najpierw dobry start, fajne mecze chociażby z Legią, Lechem czy Podbeskidziem, potem kapa kompletna. Na koniec znów fajna gra i pytanie co dalej. Trzeba się liczyć chyba z odejściem kogoś z czwórki Wolski, Guzmics, Mączyński, Donald. Z pierwszym sprawa ciągnie się mega długo, a po przykładzie Semira widzimy jak to się zazwyczaj kończy. Dwaj kolejni dają rady na Euro i pewno jakieś oferty się posypią. U nas w kasie krucho, więc pewno przygarną parę euro z chęcią…

• Liverpool F.C.

Mati - - Piłka Nożna

Po ostatnim sezonie mam mega mieszane uczucia. Z jednej strony było kilka fajnych meczów (dwa razy MC, Chelsea na wyjeździe, dwumecz z Borussią czy MU w LE), z drugiej kilka konkretnych klap. Pojawiły się wielkie nadzieje związane z zatrudnieniem Jurgena Kloppa. Oczywiście, na Liverpool patrzy się teraz przyjemniej, nasza gra jest naprawdę fajne. Boje się jednak, że Jurgen będzie chciał powtórzyć sposób budowania drużyny z BVB - kupić tanim kosztem perspektywicznych zawodników, którzy okażą się …

• Sportowy

Mati - - Sport

Marcus Merk. Ale chwilę się naszukałem, bo ubzdurałem sobie, że musiał sędziować finał IO 1992 Wystarczyło do 1992 roku dodać 8 lat plus 6/2 lat i sprawdzić kto sędziował finał LM w 2003 roku

• III kolejka (19.06-22.06) - mecze do typowania niedziela, 19 czerwca 21:00 Rumunia - Albania 2:1 21:00 Szwajcaria - Francja 1:2 poniedziałek, 20 czerwca 21:00 Rosja - Walia 1:2 21:00 Słowacja - Anglia 1:2 wtorek, 21 czerwca 18:00 Irlandia Północna - Niemcy 0:2 21:00 Czechy - Turcja 2:1 21:00 Chorwacja - Hiszpania 0:1 środa, 22 czerwca 18:00 Islandia - Austria 1:1 18:00 Węgry - Portugalia 0:2 21:00 Włochy - Irlandia 1:0 21:00 Szwecja - Belgia 0:2 Mecz punktowany x2 wtorek, 21 czerwca 18:00 Ukrain…

• Sportowy

Mati - - Sport

Dokładnie.

• Sportowy

Mati - - Sport

Obecnie, po dwóch meczach euro 2016 mamy 4 pkt i panuje słuszny hurraoptymizm. Wyjście z grupy mamy na 99.9% pewne, jednak w historii zdarzały się przypadki, że 4 punkty wystarczały do zajęcia zarówno pierwszego, jak i ostatniego miejsca. Proszę podać przykład w historii MŚ/ME seniorów, w których wystąpiła taka sytuacja (liczymy tylko sytuacje, gdzie za zwycięstwo przyznawano 3 pkt).

• Tak jak mówiłem - drugi mecz Niemców jak zwykle bez rewelacji Dobra nasza gra, szkoda Milika, że tak psuł. Ogólnie mega na plus Pazdan, jak dla mnie Man of the Match!

• środa, 15 czerwca 15:00 Rosja - Słowacja 0:1 18:00 Rumunia - Szwajcaria 1:1 21:00 Francja - Albania 2:0 czwartek, 16 czerwca 15:00 Anglia - Walia 2:0 18:00 Ukraina - Irlandia_Północna 2:1 piątek, 17 czerwca 15:00 Włochy - Szwecja 0:0 18:00 Czechy - Chorwacja 0:2 21:00 Hiszpania - Turcja 2:0 sobota, 18 czerwca 15:00 Belgia - Irlandia 2:0 18:00 Islandia - Węgry 1:1 21:00 Portugalia - Austria 0:1 Mecz punktowany x2 czwartek, 16 czerwca 21:00 Niemcy - POLSKA 1:1

• Pozostałe nasze mecze to bilans 2-1-4, czyli też zdecydowanie na minus Poza tym u Polaków masz dużo mniejszą próbę niż u Niemców, myślę, że to co wykazałeś nie będzie istotne statystycznie Niemcy to drużyna turniejowa, 7/10 ostatnich turniejów skończyli z medalem. Oni muszą grać tak, żeby rozkładać siły. Dla nas faza grupowa to walka o wszystko, dla nich pierwszy etap i ostatnio formalność.

• Całkiem przyzwoity mecz za naszą kadrą. Potrafili zdominować rywala przez niemal cały mecz. Zdarzały nam się mecze, że cisneliśmy 15 minut, nie wpadało i potem kapa. A tu była konsekwencja. To cieszy! Teraz przed nami mecz z Niemcami. Co więcej, jest to dla Niemców drugi mecz w turnieju, w którym zawsze im idzie słabo. Dowody? Prześledźmy 10 ostatnich wielkich turniejów w ich wykonaniu: MŚ 2014 - drugi mecz z Ghaną 2:2, w pozostałych meczach bilans 6-0-0, bramki 16-2, zdobyli mistrzostwo świata …

• Ja czuję, że Francja za dużo nie ugra. Ćwierćfinał pewno osiągną, może półfinał jak ściany pomogą. Z grupy A pewno razem z nimi awansują Szwajcarzy. Trzecie miejsce to walka między Rumunią i Albanią. W grupie B ciekawie wygląda Anglia - są gracze bardzo doświadczeni jak Hary, Rooney czy nawet Milner, ale sporą część tej kadry stanowią obiecujący młodzi zawodnicy: Rasford, Dier, Alli, a nawet nadal 22-letni Kane, który w dwa sezony PL władował niemal 50 bramek. W nich widzę faworyta tej grupy. Na…

• I kolejka (10.06-14.06) - mecze do typowania piątek, 10 czerwca 21:00 Francja – Rumunia 2:0 sobota, 11 czerwca 15:00 Albania – Szwajcaria 1:3 18:00 Walia – Słowacja 0:2 21:00 Anglia – Rosja 2:1 niedziela, 12 czerwca 15:00 Turcja – Chorwacja 2:1 21:00 Niemcy – Ukraina 2:0 poniedziałek, 13 czerwca 15:00 Hiszpania – Czechy 2:1 18:00 Irlandia – Szwecja 1:3 21:00 Belgia – Włochy 1:0 wtorek, 14 czerwca 18:00 Austria – Węgry 1:1 21:00 Portugalia – Islandia 2:0 Mecz punktowany x2 niedziela, 12 czerwca 1…

• Jako, że sezon zakończony - Gratulację dla osoby, która zajęła trzecie miejsce oraz dla innych (w tym zwycięzcy) można przekazywać prywatnie tudzież w temacie przeznaczonym do dyskusji.

• Liga Typerów - 8 Edycja

Mati - - Forum

To już jest koniec! Cały długi sezon Ligi Typerów dobiegł właśnie końca! Pora więc na ogłoszenie zwycięzców i przyznanie wyczekiwanych nagród! Ligę Typerów sezonu 2015/2016 wygrał.. FA Toadie, drugie miejsce zajął prowadzący Cezarcfc, zaś trzecie SMOD Mati. Jako, iż cała powyższa trójka nie walczyła o kupony lista nagrodzonych przedstawia się następująco: 1. Radu Lykan - 2 kupony o wartości 10€ każdy 2. Avinashi - kupon o watości 10€ 3. Ratownik999 - 2 kupony o wartości 3€ każdy Pełna klasyfikac…

• Quizy IRC - statystyki

Mati - - Nauka

Quiz "Milionerzy" nr 157, kategoria: ogólny, 29.05.2016, autor: atufka 1 cezarcfc 98 2 springola 56 3 fafi 47 4 Andrrew 45 5 `kwachu 25 6 kruszynka 21 7 Mati 4

• Liga typerów - dyskusje

Mati - - Piłka Nożna

Podium wygląda tak jakby wszystko było ustawione - organizator i dwóch teamowców Ode mnie podziękowania dla ceza, szczególnie, za to, że się nie denerwował za bardzo jak mu wytykałem jakieś drobnostki i wielka cebula wielkie gratulacje dla Toadiego za zwycięstwo. Żałuję trochę, że nie udało mi się obronić tytułu (szczególnie, że pod koniec chyba nawet liderowałem), jednak trochę mniej czasu miałem w tym sezonie i ciężej było się przyłożyć do typowania. Trzecie miejsce jednak cieszy, następnym ra…

• Sportowy

Mati - - Sport

W takim razie dodaję Griezmanna, odpowiadam chyba poprawnie, ale czekam na potwierdzenie i ewentualnie wskazanie czwartego pechowego