Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 61-80 z 498.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Geograficzny!
PostFurneaux Group, Flinders Island z Mount Strzelecki
-
długo nie trwało, zadajesz
-
Waluta tego kraju może mocno kojarzyć się z rybą
-
Bahrajn
-
Geograficzny!
PostPrawidłowo
-
Geograficzny!
PostNazwa może kojarzyć się z pewnym instrumentem muzycznym.
-
Somaliland?
-
Geograficzny!
PostFacja pewnej epoki geologicznej, która w tym roku została zmieniona, znajduje się w południowo-zachodniej części Polski. Obecnie jest pomnikiem przyrody. Jest przykładem ciosu termicznego.
-
Geograficzny!
PostAndora
-
Geograficzny!
PostGuardian Rex prawidłowo
-
Geograficzny!
Post@up Jeśli podasz tu link do takiej informacji to zadaj, ale chodziło mi o inne miasto, które leży dużo wyżej niż Bagdad @Mati nie kombinuj
-
Geograficzny!
PostMiasto założone przed powstaniem państwa Polskiego. Jest stolicą, a do najwyżej położonego miasta w państwie "traci" przeszło 2000 metrów.
-
Geograficzny!
PostBagdad
-
Twoja kolej Mati, chodziło o Algierię z Oranem z powieści Dżuma
-
Nie dodam, że ta powieść to była (jest) lektura szkolna.
-
Jeden z największych krajów na świecie. Dynamiczny wzrost populacji, w nieco ponad pół wieku potrojona liczba ludności. Od stolicy bardziej znane może być jedno z większych miast tego państwa, a to za sprawą pewnego pisarza, który umieścił tam akcję swojej powszechnie znanej powieści.
-
Szczerze powiem, że nie sprawdzałem, ale jak widzę państwo bez dostępu do morza z 5 sąsiadami to od razu nasuwa mi się Boliwia Na dowód, że akurat w obszary chronione też trafiłem ichnia wiki. Pierwszy akapit Areas naturales
-
Boliwia
-
Geograficzny!
Posti miasto Bolivar jest w Wenezueli widocznie Wiki kłamie