Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 852.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Bagration.

• Historyczny

Igła - - Nauka

Będzie łatwe: Skąd wzięło się określenie na przedwyborczy populizm?

• Historyczny

Igła - - Nauka

Estrydsenidzi

• Historyczny

Igła - - Nauka

Si, zadajesz!

• Historyczny

Igła - - Nauka

Twórca jednego z najkrwawszych reżimów w historii. Doprowadził do śmierci 25% swoich rodaków. W młodości studiował w Paryżu. Sorki za przestój, ale mnie pozbawili dostępu do forum :]

• Historyczny

Igła - - Nauka

książę Jarema i król Michał Wiśniowieccy herbu Korybut.

• Liga typerów - dyskusje

Igła - - Piłka Nożna

Mysterious, bo Ci się chyba klawiatura omskła przy pisaniu wyników :P 22-0 dla Barcelony to chyba przesada :D

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

ppor, ale si, zadajesz ;]

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Cytat od Rexiu Inzynier: „Aleksandretta?” Pół odpowiedzi już mamy ;)

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Miasto to obecnie nosi inną nazwę niż ówcześnie ;) Btw, państwo było dobre ;] Agent pochodził z jednostki, jednej z najelitarniejszych w swoim kraju. Dowódca tej jednostki nazywany był tak samo jak pewien dowódca z okresu wojny stuletniej.

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od DLuGi xD: „Ps. Porażka z Parmą 1:0. Meczu nie oglądałem i póki co nie mam czasu tego komentować :E” Nic nie straciłeś. Stojanow lvl expert. Do zapisania tylko debiut Vitelo (rocznik 1997) i tyle. Coman, Llorente czysty dramat, chociaż młody się trochę starał i szarpał na początku.

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od DLuGi xD: „No to wiem, ale nie wspominałem o Matrim :E Hahaha :P” A nie to GamBit był, za dużo tego tu było i się pogubiłem. Sprzedaliśmy Dżjakerino bo tylko za niego była oferta. Za resztę nic konkretnego nie było, to i mamy bilans transferowy jaki mamy :E OOO, Iturbe! Jego chciał Antek! Skleroza nie boli na szczęście :E

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od DLuGi xD: „ Pytanie: często oglądasz serieA? Drużyny w serieA mają potencjał i udowodniły to w tym roku w Lidze Europy. Nastąpił spory progres patrząc na ostatnie lata. Fakt, że na Ligę Mistrzów nadaje sie póki co tylko Juve. Nawet jeśli odpadną z Monaco, to ćwierćfinał, to dobre osiągnięcie (trzeba patrzeć realnie i obiektywnie). Mylisz sie, bo nie ma problemu. Zarząd Juve wiele razy powiedział w prost, że nie muszą sprzedawać swoich najlepszych zawodników, ale jeżeli sam Pogba wyrazi …

• Buah, nie mając nic do nikogo w tym starciu ale jak widzę wielkiego markusa, króla skilla, który z przeklikanym telepem w us nie potrafił mi zdjąc trampków to aż pusty śmiech mnie ogarnia jak widzę jak się wypowiada na temat jakichkolwiek umiejętności w grze :E wszyscyście siebie warci, kupujecie błazny za hajs inne konta żeby tylko skoczyć +1 w statach bo wasze życie od tego zależy lamusy

• Legia Warszawa

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od Thorgoth: „- sędzia obsrany. Dla mnie można było w pierwszej połowie przynajmniej jednego karnego gwizdnąć dla Legii. Jest jakaś dziwna fama że sędziowie forują Legię. To nieprawda i odbija się na obiektywnym sędziowaniu. Szkoda” Buahaha, cały świat widzi że ani karnengo nigdzie nie było ani bramka Żyry się nie należała, tylko Ty masz w tej kwestii pretensje... Śędziowski hat-trick ustrzelony.

• Chatek, a ten sekundowy ban dla Marcusa 7 minut wcześniej to myślisz że po co? :E 11.03.2015 15:01:06 GO Wims Marcus 25.03.2015 15:01:06 Krystalicznie czysty goku, kupujący konta na potęgę i pushujący się ile wlezie będzie innych uczył :E :E :E Rudej wyjaśnienia sytuacji i słusznego siedzenia na banie. Wimsowi murzyna w czoko za taką błazenadę. Ego się wam powiększa od pushowania?

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Cytat od Toadie: „A strzelę sobie :) Turcja?” W jakim mieście odbywała się ta misja i dla jakiego państwa działał ten agent. Dodatkowo można podać jego imię i nazwisko oraz stopień, ale to nie jest konieczność. :E

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

1 podpowiedź. Państwo na terenie którego odbyła się operacja ostatecznie przystąpiło do wojny (oczywiście po stronie zwycięzców, w momencie gdy już nie było innej możliwości zakończenia wojny).

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Agenci wywiadu komandosi jednego z państw upodobali sobie działania na terenach neutralnych. W jednym z neutralnych portów, z którego wychodziły transporty pewnego ważnego surowca, akcje jednego agenta spowodowały zatopienie 3 dużych statków transportowych z ładunkiem i wszystko to w ciągu miesiąca. Agent ten działał pod przykrywką pracownika konsulatu. W jakim mieście odbywała się ta misja i dla jakiego państwa działał ten agent. Dodatkowo można podać jego imię i nazwisko oraz stopień, ale to n…

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Operacja Felix (bądź Izabella-Felix, wszystko zależy kto pisze :E)