Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 1-9 z 9.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Co w tej chwili pijecie
trykejakobcy - - Spam
Postpiwo w stylu IPA które sam zrobiłem;) pyszności
-
Astronomiczny
trykejakobcy - - Nauka
Posta może chodzi o librację??
-
ostatnio wpadła mi w ręce książka Dukaja Lód - świetna, później przeczytałem W Kraju Niewiernych - jeszcze bardziej świetna, potem Perfekcyjną Niedoskonałość i Córkę Łupierzcy, następnie Czarne Oceany i Extansę, obecznie jestem w trakcie Króla Bólu. mam zbyt mały zasób słownictwa aby opisać to co Jacek Dukaj napisał w swoich dziełach po prostu przeczytajcie!! naprawdę warto ja jestem zachwycony
-
Opis:imię pochodzenia aramejskiego. Wywodzi się od słowa t`ôma, które oznacza "bliźniak; podwójny". Występuje w Biblii. Jedno z najbardziej popularnych imion na świecie oraz w Polsce.Zdrobnienia:Tomaszek, Tomek, Tomcio, Tomulek, TomCharakterystyka:optymistyczny oraz praktyczny. Z reguły cieszy się dobrym humorem, co sprawia, że ludzie lubią przebywać w jego towarzystwie. W pracy nie toleruje żadnych zaniedbań, ale najwięcej wymaga sam od siebie. Potrafi być bardzo dyskretny.Patroni i święta:28 I…
-
o tak, zdecydowanie genialny procent