Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 181-200 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wiedźmiński

buleon - - Rozrywka i hobby

Weź zacytuj, bo nie o to mi chodziło.

• Gratki, piękna podstawka. Też jestem ciekaw czy były opóźnienia, czy to efekt brawury Agresorowi Sz/O.

• Rekordy Uniwersum Xanthus

buleon - - DiD Xanthus

1) Badania Technologia komputerowa: <22>

• Rekordy ekspedycyjne

buleon - - DiD Bellatrix

thomaseq [ISS] odkrywca Deuter: 31 500 000 unknown.png

• Cytat od Starrk: „@buleon ja właśnie mam na myśli 52 poziom na 14-16 planetach. Top1 na nowym uni ma 12kkk pkt... ” Ok, można w tą grę wrzucić kilkadziesiąt, nawet kilkaset tysięcy złotych i mieć ogromny top. Same +2 do kopalni dadzą jednak niewiele w stosunku do ich punktowej wartości. To pakiety są tu problemem, nie event.

• Cytat od Starrk: „@Void metal tak wysoko pewnie na każdej planecie - brzmi jak standardowe konto topki na najświeższym uni gdzie chyba na orgu (?) typ ma ponad 11kkk pkt już - a ten metal to po to, żeby za 60k anty kupić dobowe wydobycie metalu i przemielić po 3:2:1 ” Przy czym nawet na najnowszych kontach pakiety liczą metkę z całego konta, nie z jednej pozycji. Ogromne punkty w tym przyroście będą, natomiast realnym zyskiem będzie te 10 kk metalu na pakiet więcej. Tutaj proszę mnie sprawdzić, …

• Najpierw ten gamoń musiałby mieć 52 poziom kopalni metalu, żeby dostać 53 i 54, także to raczej nie jest gamoń. I o ile nie ma konta przegiętego pod tę jedną kopalnię (co jest z punktu widzenia amortyzacji bezsensowne), to dla niego te 270 kk to też nie będzie więcej niż 10 % wartości konta. Ponadto sama w sobie kopalnia metalu nie zmienia układu sił na uni. To jest dla niego jakieś 10-11 kk metalu więcej z wydobycia (do czego dojdą pewnie jakieś bonusy), nie liczyłem tego, spisałem z AGR. W każ…

• No tak, liczyłem pod swój dwunasty poziom, i to nagrody BEZ premium. Z premium za napisanie paru wiadomości, odebranie nagród z import/export i jeszcze paru rzeczy (na testowym nawet nie chciało mi się wysyłać flot) można dostać na pierwszym poziomie nagrody rzędu detroida w platynie (to jest coś koło 25k antymaterii), sztabu na tydzień (42,5 k antymaterii), 100 plazm (5 kk metalu, 5kk kryształu, 3 kk deuteru), 100 rozpruwaczy (8,5 kk metalu, 5,5 kk kryształu i 2 kk deuteru) oraz napęd spalinowy…

• No ale dostać +1 do spalinówki za napisanie kilku wiadomości w grze, to na wyższym poziomie i tak sporo. unknown.png Wartości nagród podstawowych: tysiąc metalu albo 2 miliony metalu + 2 miliony kryształu albo np. 204 miliony kryształu + 408 milionów deuteru. Ciekawe co wybiorę, prawda?

• Rekordy ekspedycyjne

buleon - - DiD Bellatrix

Merchant Deuterium [ISS] odkrywca Lekki myśliwiec: 8601 unknown.png

• Jeśli to "kopalnia metalu 1" to tak naprawdę +1, to będzie różnica pomiędzy słabym a mocnym kontem.

• Nagrody są przede wszystkim bardzo nierównomierne i chyba w GF coś im w kosztach nie gra. Przedmiot zmiany klasy to 500 k anty, sztab na tydzień jest znacznie tańszy. No cóż, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

• Rekordy ekspedycyjne

buleon - - DiD Bellatrix

Merchant Deuterium [ISS] odkrywca Krążownik: 858 unknown.png

• Rekordy ekspedycyjne

buleon - - DiD Bellatrix

Cichy89 [ISS] odkrywca Pancernik: 411 unknown.png

• Cytat od Starrk: „Od dzisiaj nikt już nie da 3:2:1. Pora rozgrzewać statki "dyplomatyczne" dla mniej skłonnych do "normalnych" przeliczników ” Od dziś? Na Xanthus przeliczniki spadły w dniu nerfa odkrywców. Cytat od I am back: „Sedno w tym, ze ja juz od dawna mam cale konto na 15 pozycjach. ” I w sumie też nie przenosiłbym. To się co kilka lat zmienia. Kiedyś 15 dawała niewielki boost w deuterze, później znacznie większy, przez co robiono 3 -> 15. Później zmieniono relokację, były 8 -> 15, teraz…

• Cóż, może nie najlepszy, za to pewnie najbardziej medialny, co przekłada się na zwycięstwo w tego typu plebiscycie. Sam uważam, że wybranie najsłabszego punktowo gracza na liście jest lekkim nieporozumieniem, natomiast... to tylko zabawa w sumie Dziękuję wszystkim, którzy z jakiegokolwiek powodu oddali na mnie głosy, jak również tym, którzy oddali głosy na przeciwników za wzięcie udziału w zabawie

• Wersja 7.x - dyskusja

buleon - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Apofis: „Ale w rynku większy zysk niż u handlarza no ale jest jakaś opcja. ” To jest tylko kwestia surowców. Niezbyt istotna moim zdaniem.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Nonick: „Twojej argumentacji można użyć do prakytcznie dowolnego aspektu gry i na tej zasadzie wyłączyć wszystko. To, że ktoś kombinuje nie powinno być powodem do takich działań, zwłaszcza że rynek dodawał dynamiki do gry, która dynamiką przypominała raczej ubierankę we flashu niż nowoczesne mmorpg. Teraz wracamy do starych czasów. ” Eee... ja generalnie jestem przeciwny wyłączeniu rynku, poczytaj kilka postów wyżej. Po prostu argument użyty przez Maniaka87 był moim zdaniem nietrafiony,…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Maniak87: „Teraz gra odkrywcą nie ma totalnie sensu.... Piszę o prędkości x1. Odcięcie od rynku gdzie odkrywcy sprzedawali flote totalnie upośledza klasę odkrywcy. Pewnie legendarny odkrywca @Muniek napisze że odkrywca jest super.... Ale na x1 główne zyski odkrywca ma jednak z expedycji a dodakiem są farmy. ” Flotę zawsze możesz rozbić/sprzedać u handlarza złomu. Ale jest jeszcze jedna kwestia. Sprzedaż floty dawała spore możliwości ufs-om. Robisz ST na szybkim uni, idziesz na urlop z s…