Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 618.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Historyczny

K A S T O R - - Nauka

Ostatni krol panstwa, ktore po wypedzeniu tegoz wladcy i zmianie ustroju z czasem stalo sie prawdziwym imperium. Powodem wypedzenia byl gwalt syna panujacego krola na zonie jednego z podwladnych, wskutek czego maz zgwalconej (ktora popelnila samobojstwo) wraz z innym wszczal bunt.

• Geograficzny!

K A S T O R - - Nauka

morena czolowa?

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Kto to? Jeden z czolowych politykow II Wojny Swiatowej, na wiesc od swojej zony, ze zdradzala go z jego wlasnym sekretarzem, zaregowal wpisem do pamietnika: ''spryciarz pierwszej klasy'''. Sam rowniez nie stronil od romansow. Obojgu odgornie zabronionu rozwodu czemu musieli sie podporzadkowac

• Historyczny

K A S T O R - - Nauka

Sobor Nicejski I zwolany przez Konstantyna z symboliczna liczba 318 uczestnikow?

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Chodzi moze o podwójna bitwie pod Wiaźmą i Briańskiem?

• Chemiczny

K A S T O R - - Nauka

Narazie strzelam nim zaczne szukac. Pluton?

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Sewastopol?

• Legia Warszawa

K A S T O R - - Piłka Nożna

Czo to Legia, to nawet ja nie Szkoda, naprawde szkoda bo do wygranej nie zabraklo wiele. To chyba najlepszy mecz Legii w jej historii. Czapeje z glow!

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Bezsprzecznie to byl on. Teraz Ty

• Sportowy

K A S T O R - - Sport

Widzew Lodz?

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Dowodca jednej z armii bioracych udzial w II wojnie, ktory jeszcze przed jej wybuchem zwiazal sie wezlem malzenskim z kobieta o watpliwej przeszlosci, co kosztowalo go stanowisko

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Peenemünde gdzie produkowano rakiety V1 i V2?

• Harry Potter

K A S T O R - - Rozrywka i hobby

Z oryginalow czytalem tylko pierwsza czesc, wiec nie wiem. Reszte czytalem po niemiecku, ale tam te nazwy brzmia troche jak Panzerkampfwagen A propos Babloglowy. Kto mial nieladny zwyczaj powiekszania glowy innym ludziom?

• Harry Potter

O Wielkiego Inkwizytora Hogwartu, Dolores Umbridge, bo wszedzie wybuchaly lajnobomby, fetorokulki i inne dosc osobliwe wynalazki. Zadaje?

• Sportowy

K A S T O R - - Sport

Tak jest, skoczek swiatowej slawy to i od razu udalo sie zgadnac Zadajesz Mati

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Jawohl zadajesz

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Herbaciarni na swiecie jest mnostwo, ale jedna byla wyjatkowa pod wzgledem wybranej lokalizacji, potrzebnych do jej powstania srodkow i wrazenia jakie robila. Wybudowano ja specjalnie dla Hitlera, a on chyba nie znalazl w niej upodobania. Kto i gdzie kazal ja wybudowac?

• Harry Potter

Tak bylo! Zadajesz!

• Harry Potter

Co bylo gorsze niz zamowienie 200 egzemplarzy Niewidzialnej Księgi Niewidzialności?

• II wojna światowa

K A S T O R - - Nauka

Moze Jugoslawia? Wiem, ze to nie region, ale staram sie zawezic poszukiwania