Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 101-120 z 618.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Historyczny
K A S T O R - - Nauka
PostOstatni krol panstwa, ktore po wypedzeniu tegoz wladcy i zmianie ustroju z czasem stalo sie prawdziwym imperium. Powodem wypedzenia byl gwalt syna panujacego krola na zonie jednego z podwladnych, wskutek czego maz zgwalconej (ktora popelnila samobojstwo) wraz z innym wszczal bunt.
-
Geograficzny!
K A S T O R - - Nauka
Postmorena czolowa?
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostKto to? Jeden z czolowych politykow II Wojny Swiatowej, na wiesc od swojej zony, ze zdradzala go z jego wlasnym sekretarzem, zaregowal wpisem do pamietnika: ''spryciarz pierwszej klasy'''. Sam rowniez nie stronil od romansow. Obojgu odgornie zabronionu rozwodu czemu musieli sie podporzadkowac
-
Historyczny
K A S T O R - - Nauka
PostSobor Nicejski I zwolany przez Konstantyna z symboliczna liczba 318 uczestnikow?
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostChodzi moze o podwójna bitwie pod Wiaźmą i Briańskiem?
-
Chemiczny
K A S T O R - - Nauka
PostNarazie strzelam nim zaczne szukac. Pluton?
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostSewastopol?
-
Legia Warszawa
PostCzo to Legia, to nawet ja nie Szkoda, naprawde szkoda bo do wygranej nie zabraklo wiele. To chyba najlepszy mecz Legii w jej historii. Czapeje z glow!
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostBezsprzecznie to byl on. Teraz Ty
-
Sportowy
K A S T O R - - Sport
PostWidzew Lodz?
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostDowodca jednej z armii bioracych udzial w II wojnie, ktory jeszcze przed jej wybuchem zwiazal sie wezlem malzenskim z kobieta o watpliwej przeszlosci, co kosztowalo go stanowisko
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostPeenemünde gdzie produkowano rakiety V1 i V2?
-
Harry Potter
PostZ oryginalow czytalem tylko pierwsza czesc, wiec nie wiem. Reszte czytalem po niemiecku, ale tam te nazwy brzmia troche jak Panzerkampfwagen A propos Babloglowy. Kto mial nieladny zwyczaj powiekszania glowy innym ludziom?
-
Harry Potter
PostO Wielkiego Inkwizytora Hogwartu, Dolores Umbridge, bo wszedzie wybuchaly lajnobomby, fetorokulki i inne dosc osobliwe wynalazki. Zadaje?
-
Sportowy
K A S T O R - - Sport
PostTak jest, skoczek swiatowej slawy to i od razu udalo sie zgadnac Zadajesz Mati
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostJawohl zadajesz
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostHerbaciarni na swiecie jest mnostwo, ale jedna byla wyjatkowa pod wzgledem wybranej lokalizacji, potrzebnych do jej powstania srodkow i wrazenia jakie robila. Wybudowano ja specjalnie dla Hitlera, a on chyba nie znalazl w niej upodobania. Kto i gdzie kazal ja wybudowac?
-
Harry Potter
PostTak bylo! Zadajesz!
-
Harry Potter
PostCo bylo gorsze niz zamowienie 200 egzemplarzy Niewidzialnej Księgi Niewidzialności?
-
II wojna światowa
K A S T O R - - Nauka
PostMoze Jugoslawia? Wiem, ze to nie region, ale staram sie zawezic poszukiwania