Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 314.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Rynek - dyskusje

@Piciu - - Porozmawiajmy o OGame

Lepsza setka sfrustrowanych graczy, którym cofną starcia i jakiś czas spędzony na grę niż położenie gry tym surowcem który będzie krążył. Bo to położy grę. Wtedy sfrustrowani będą wszyscy. Backup to zło, ale mniejsze. Pozostaje kwestia rozliczenia wydanej antymaterii/zwrotu pieniędzy. Ale ogólnie nie sądzę, żeby się to stało. Były już gry które upadły przez "zajebiste" patche. Będzie i kolejna. Elo bez odbioru.

• Rynek - dyskusje

Cytat od GramBoLubie: „Mam pytanie . Czy komus sklonowało surke przy zwykłej ofercie ? Czy tylko przy autooferty/zapytania ? Bo mam wrażenie , że powoli wszyscy chcą z siebie zrobic bohaterów , a w gruncie rzeczy odwracają uwagę od samych siebie kosztem oszustw. Skoro Ci tak bardzo uczciwi wiedzą jak działa rynek , wiedzą jak działa błąd to po co dalej korzystają z autoofert i piszą co im wyszło ? Na 3 przykłady te dwa mniejsze zgłoszą , a jeden większy zostawią. Poźniej napiszą : " przeciez zgł…

• Rynek - dyskusje

Handel został ukończony. Sprzedano: 100.000 Kryształ Na planeci xxxx otrzymano 5.719.000 Deuter. Opłata rynkowa: 301.000 Deuter Handel został ukończony. Sprzedano: 1.700.000 Kryształ Na planecie xxxx otrzymano 5.652.500 Deuter. Opłata rynkowa: 297.500 Deuter No to klawo. Poszedł ticket. Dobrze, że to groszowe sprawy.

• Możesz w zasadzie słać cokolwiek byleby flota była jednolita. Same LM, same OW, same KR, same pance itd. W przeciwnym przypadku mocniejsze statki piratów będą kosić twoje słabsze i zysk z zabawy będzie niższy. Pomijam już w ogóle kwestię SD. Jest tylko taki problem, że deuter ze statków nie ląduje na pz stąd najlepsze są LM i OW (biorąc pod uwagę spalanie). Można też CM - poleci sporo kryształu, ale więcej palą i poza ekspami są zasadniczo bezużyteczne. Jak ślesz DT w ekspach to możesz w zasadzi…

• Rynek - dyskusje

W międzyczasie 50 osób na twoim uni spuchnie od surowców z rynku jak kleszcze

• Tak się zastanawiam: jak we flocie mam niszczarkę/bombowiec to trafiając flotę mam szansę na wszystko. Ok, jasne. Potem gra losuje ile floty przywiozę. I powiedzmy dostaje: 100 lm 50 mt 20 dt 20 niszczarek 10 ow Jest to flota o wartości powiedzmy 10 milionów surowców. A co w sytuacji jak nie ma niszczyciela we flocie? Czy też przywiozę flotę o wartości 10 milionów surowców, ale w innym składzie? Czy jednak brak niszczyciela powoduje, że efekt surowcowy eventu jest gorszy?

• O czym wy gadacie... Tylko backup. Widzę, że niektórzy nie rozumieją powagi sytuacji. Zobaczcie teraz na przyrosty na uni Indus gdzie jeden z graczy przypomniał dobitnie o problemie. Takich ludzi są setki w całej grze tylko się z tym nie afiszują. Brak backupu rozłoży tą grę na łopatki za chwilę.

• Miałem obcych 50% składu mojej floty, wyszedłem 2kk na plus. Ale to był chyba średni event

• Klonowanie Surowców Rynek

@Piciu - - Błędy w grze

Najlepsze jest to, że bany się sypią. Więc z jednej strony mamy wadliwy mechanizm, którego administracja nie pozwala używać (nie wydając jednoznacznego komunikatu), a z drugiej strony GF nie usuwa go z gry. Czyli gracze dostają po dupie. To tak jakby ścigano używanie narkotyków a nie ścigano handlu i produkcji.

• Klonowanie Surowców Rynek

@Piciu - - Błędy w grze

A tak swoją drogą to minimum, które polski Team w tej sytuacji mógłby zrobić to przedstawić jednolite stanowisko co robić z surowcami, które uzyska się na podstawie ugabuga. Czy odsyłać czy co. Nawet tego nie ma. Nawet nie wiadomo jakie jest stanowisko co do korzystania z tych surowców, można się jedynie domyślać, że będą bany. @Art

• Nie, 887 ekspedycji

• Top, top, tylko w taki sposób można otrzeźwić GF

• Co za paranoja. Taktyka na zamilczenie problemu jest wyborna. Gratuluję. Nie może jakiś szympans - praktykant wyłączyć rynku na jakiś czas? Przecież rozpierdalacie grę po całości, jak to potem odwrócicie? Zrobicie backup do 23 grudnia?! Ktoś się orientuje czy w innych krajach jest ten sam problem?

• Rekordy Uniwersum 68 (2020-12-31)

@Piciu - - DiD U68

Nasza ekspedycja natrafiła na starą automatyczną stocznię. Kilka statków było nadal w fazie produkcyjnej i nasi technicy starają się aktualnie uruchomić generatory energii, aby dokończyć ich produkcję. Następujące statki dołączyły do floty: Lekki myśliwiec: 3197 Ciężki myśliwiec: 73 Sonda szpiegowska: 909 Pionier: 11 Duży transporter: 1 Mały transporter: 1 prnt.sc/qi3zjp

• Jasne, zgubiłem wątek

• Dodatkowo trzeba pamiętać, że nawet jak nie trafisz piratów to często ta flota i tak zwozi coś innego

• Powinny, nie powinny... Faktem jest, że możliwości zarobku dla dużych flot są obecnie bardzo znaczące na ekspedycjach i pewnie będzie jakaś zmiana w tej mechanice. Obecnie jest jednak tyle pożarów z Rynkiem, że nie sądzę, żeby coś się w tej kwestii zmieniło w najbliższym czasie. Tutaj moje małe podsumowanie: prnt.sc/qhp4jk (zniszczone statki = zdobyte statki) Przywieziona flota: prnt.sc/qhp5gd (16 dni)

• Wersja 7.x - dyskusja

Chodzi Ci o to, że nie będzie PZ, które recki mogą "zbierać" startując jeszcze przed bitwą? To nie problem. Wystarczy coś rozbić i nawet jak PZ jest pozbierane (formalnie go nie ma przy planecie) to na taki "pusty" PZ recki i tak polecą jakby był. Takie niewidzialne PZ są czyszczone przez system raz w tygodniu, bodajże w niedzielę w nocy (dokładnie już nie pamiętam, od kilku lat jestem fanem spania xD)

• Wersja 7.x - dyskusja

Taka ciekawostka (ja nie wiedziałem): Reaper, który stoi w obronie, też od razu zbiera PZ. Dostałem skan, sonda spadła, a reapery sekundę później pozbierały 400 kryształu. To chyba znacznie utrudni możliwość podłożenia komuś złomu do liczenia z PZ.

• Rekordy Uniwersum 68 (2020-12-31)

@Piciu - - DiD U68

1. Ekspedycja natknęła się na planetę niemalże całkowicie zniszczoną przez wojny. Różne statki krążą na orbicie.Technicy starają się naprawić niektóre z nich. Może uda się również uzyskać informacje, co się tu wydarzyło. Następujące statki dołączyły do floty: Bombowiec: 88 Krążownik: 97 Ciężki myśliwiec: 6 Pionier: 7 Mały transporter: 2 prnt.sc/qhnzpl 2. Natknęliśmy się na pozostałości po poprzedniej ekspedycji. Nasi technicy postarają się uruchomić część statków. Następujące statki dołączyły do…