Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 81-100 z 116.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Void: „Można to też wykorzystać jako trwały bonus do energii, tak jakby był wykupiony geolog. Ale ta gra zmierza w złym kierunku, teraz wszystko można mieć za $$ bez wysiłku. ” Nie przesadzaj - póki co jeszcze nie można kupić budynków ani badań. Póki co A rynek świetna rzecz. Teraz włazisz na konto które było pół roku na urlopie, wystawiasz statki, kupujesz po taniości. Zapinasz urlop i czekasz aż wszystko doleci. Nie trzeba kombinować z wystawieniem floty, historyjkami w ST a najważnie…
-
Dziś na ekspach m.in. wysłałem 2 x 2500 pionierów z planety na 1 godzinkę. (odkrywca) Jeden przywiózł 26.250.000 Metalu, drugi 18.900.000 Metalu, gdzie przy kopalni na 40 lvl z pełzaczami i plazmową dziennie wydobywa się 12.297.216 metalu. Czyli prawie 4x dzienna produkcja. Wymagania dla poziomu 41: - 663,44Mln - 165,86Mln Już buduję na 41 lvl
-
Cytat od 19dawid45: „Cytat od sta111siu: „jaki plan? ano taki że ma być aktywność a jaka aktywność taka na poziomie ameby umysłowej tu przepraszam tak grających ” Aktywnośc na uniach się zwiększyła. Dużo aktywnych zarówno odkrywców jak i generałów którzy polują na odkrywców. Więc jakiś sukces jest. A i zbieracze są częściej zwożąc surowce. Na starszych uni dało to rezultat. Ogame żyje ” Jasne. Ja jak jestem już w lobby i wybieram universum to zawsze patrzę na taki prostokąt pod zielonym polem "G…
-
Cytat od .:czubulus:.: „Nie tłumacz @19dawid45 bo to jak byś podstawy ekonomi próbował wpoić wyborcą obecnej władzy. Z pustego nikt nie naleje. ” Wampek szacun, że próbujesz dyskutować z kimś kto w jednym zdaniu pisze ekonomi i wyborcĄ (pozdro Nie przetłumaczysz szkoda czasu. Znaleźli dobry sposób na zarobek to korzystają i tyle. W wersji 7.1 to piraci pewnie będą nas atakować. W wersji 7.5 to piraci będą się atakować nawzajem - trzeba będzie tylko wysłać pioniera po złom. A w wersji 8.0 to pira…
-
Cytat od buleon: „Może tu nie chodziło o balans. Może mieliśmy grać odkrywcami, bo GF wiedziało, że za dużo nowych graczy do starej gry nie przybędzie. Dla graczy niedzielnych stworzyli zbieracza, dali mu bonus i niech sobie buduje. Dla tych co mają 2 h czasu raz na tydzień zrobili generała, żeby miał jakieś szanse i mógł sobie latać. ” Racja ale porównując klasy zapominasz o jednym. O tym, że odkrywca ma bonus z ekspedycji ale również bonus z pełzaczy i może zbierać pzety Rozpruwaczem po rw. Ta…
-
Cytat od roermond: „Jedno opóźnienie na x5 to pół godziny straty. Już musimy się zalogować o pół godziny wcześniej. Za następne pół godziny wracają następne expy. W międzyczasie jak chcemy się logować robimy krótkie fsy z paliwem. Czas opóźnień i wysyłka slotów powoduje że różnica dochodzi do 20min.Gdzie tu jest logowanie co godzinę? Niech ktoś sobie pogra cały dzień wysyłając expedycje duża flota to zobaczy. ” Jejku ... zamiast tego musiałbyś skanować innych graczy, obserwować, lecieć przez 100…
-
Cytat od dexPL: „Cytat od .:czubulus:.: „ ” I to nie jest problem. Problemem jest to, że taki model zysku nie ma ograniczenia górnego - czyli im więcej wysyłasz, tym większy zysk. A ryzyko jest zerowe (jedyne ryzyka - nie odbudujesz tak szybko floty bez anty - czyli musisz mieć anty na przyspieszenie - a drugie ryzyko - dostawa deuteru - musisz mieć magazyny na deuter i znów anty). Czyli nie istnieje ryzyko braku zysków. ” Brak górnego ograniczenia to tylko jeden problem. Drugim aspektem łojenia…
-
Szczerze to mam to gdzieś - ci co mnie lubią to grają ze mną na tygodniu w piłkę nożną pod Decathlonem Pokazuję tylko jaka tutaj jest patologia - zaczynając od tych partaczy programistów, pełzacza Arta który nic nie może, nieogarniętych administratorów i GO, kończąc na oszustach i cwaniaczkach grających na 15 kont i ostatecznie kończąc na zwykłych szarych graczach naiwnie wierzących że ta gra jest uczciwa itd itp etc inne bzdety pozdrawiam wszystkich serdecznie jakby trzeba było komuś dojechać p…
-
A weź mi tutaj nie ... swoich farmazonów jak nie powiem gdzie byłeś i czego nie widziałeś Masz jeszcze jedno. Naciesz gębę ZBALANSOWANIEM KLAS balans-klas2.png Daj znać jak wyciągniesz tyle z idlerów, eko, dopalaczy
-
Cytat od KissOfTheDragoon: „odkrywca ma flote ktora bije piratow (oczywiscie najpierw musi ja z czegos nastrugac i przy okazji nie dac sie wydymac generala z okolicy) general ma 2x szybsze statki do polowania na flote odkrywcy (i nie tylko ale w obecnym czasie nie ukrywajmy jest to teraz wiekszosc poszukiwan) zbieracz ma 2x szybsze cargo wiec wiecej nafarmi+ prad (mniejsze koszty do pokrycia zapotrzebowania dla pelzaczy) + pelzacze jak dla mnie jakis tam balans jest. odkrywca oprocz tych piratow…