Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 61-80 z 116.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Ta wersja 7 i te wszystkie ekspedycje to mi przypomina jak za małolata przy bloku grało się w piłę na betonie i była zasada że trzy rożne to karny. I teraz wyobrażam sobie jak w Bundeslidze w 30 kolejce wprowadzają taką zasadę i wszyscy zamiast dośrodkowywać kopią piłką po nogach. I Lewandowski cyk brameczka, cyk brameczka Tak mi się skojarzyło
-
Co to za różnica czy będzie łączenie czy przeniesienie konta na inne uni ? Niby gdzie mam się przenieść jak wszędzie jest tak samo. Wszędzie multikonciarze, pushe i kombinacje z rynkiem. Tylko nicki się zmienią i nic więcej. TOPka wysyła ekspedycje i zarabia kilka miliardów dziennie na uni gdzie gra 50 osób z czego taki zysk można wykręcić na 10 graczach a z tych 10ciu ośmiu jest na urlopie. Ekowcy się tylko temu bezradnie przyglądają bo konto z 14 planetami i eko 42-38-40 jest teraz nieopłacaln…
-
Jeszcze lepsza jest polityka tej firmy jeśli chodzi o zarabianie. Wiadomo Kup antymaterię - na handlarza, nawet na surowce w sklepie, na dopalacze w sklepie. Za mało zarabiamy ? Nikt nie kupuje anty, zyski spadły, co robić ? Wprowadźmy rynek !!! Dajmy graczom możliwość wymiany dopalaczy, wymiany surowców za jakieś marne prowizje. Kiedyś trzeba było czekać aż się wybuduje te 20k lmów, teraz można je kupić na rynku. Nie trzeba nic skracać za anty. Nie wiem jakiś Balcerowicz doradza tej firmie czy …
-
Wspaniała ta wersja 7. Mam 110k punktów, 2 planety z eko 15/10/8 i 5k małych transporterów Wysyłam je na ekspedycję i dostaję 10 baniek metalu, 4,2 bańki paliwa, 2.5 bańki kryształy albo kolejne 500 MT. Nie wiem kto tam kombinował z tymi ekspedycjami ale jest pojechane po całości Swoją drogą skoro nie ma limitu na pz z piratów to dlaczego jest limit na surowce ? Dlaczego wysyłając 80k DT nie mogę znaleźć pół miliarda paliwa albo miliard metalu ?
-
W związku z możliwościami 7 wersji naszej ukochanej gry poszukuję zapychacza/ów układu. Zapewniam surowce na astrofizykę do 15 poziomu włącznie plus surowce na statki. Oczekuję zapchania układu z moimi planetami oraz złotych/srebrnych dopalaczy wysyłanych przez rynek - mogą to być te z licytatora lub ekspedycji. Wymagane logowanie raz dziennie oraz przynajmniej 18 lat. Odwdzięczę się tym samym na dowolnym uni. Proszę o PW na forum.
-
Z resztą wprowadzając te pz z ekspedycji popsuli grę plując w twarz głównie górnikom więc moim zdaniem nie ma co tutaj gadać o jakiś kosmetycznych sprawach. Z resztą z tego co widzę to wystarczy aby znajomy założył konto na uni na którym grasz i już może codziennie przesyłać Ci złote dopalacze z importu/licytatora za 200k metalu. I tak razy 20. Administracja nie widzi w tym problemu bo jest ukochany ryneczek i jeszcze się cieszą że ilość kont na uni wzrasta Albo jak grasz kumplem na jednym uni i…
-
Cytat od Elkanen: „ Btw, widze, ze wiele ludzi narzeka wiec i ja ponarzekam robia aktualizacje do gry, ktora ma cos poprawic niby. Moze i jedno poprawili ale dlaczego przy okazji zepsuli kilka innych rzeczy wplywajacych na estetyke gry? Jakim trzeba byc inteligentnym czlowiekiem by poprawiajac jedno, zespuc cos innego "przy okazji".. ” Odpowiedź jest bardzo prosta. Wygląda na to, ze ktoś wprowadzając poprawki zamiast edytować pliki wziął jakieś stare wersje, dopisał co miał dopisać i podgrał na …
-
Wspaniała jest ta nowa już 7 wersja naszej zacnej gry. Nowe klasy wprowadziły niesamowite ożywienie na uni w postaci nowych kont oraz licznych raportów wojennych generowanych m.in. z pomocą nowych statków. Poszczególne i charakterystyczne walory każdej klasy zmusiły liczne grono graczy do poważnego zastanowienia się przed dokonaniem wyboru. Z pewnością pomógł w tym serwer testowy naszej gry. Pojawiły się nowe statki, nowe dopalacze i nowe wyzwania. Ekspedycje sprawiły przypływ nowych surowców a …
-
Na board ENG widziałem jak ludziska wklejali swoje statystki, Bodajże ktoś z francuskiego ogame wstawił jakiś excel z dokładnymi wyliczeniami. Jak Ci się chce to możesz tam dłubać - ja odpadam, nie chce mi się. Jutro jest event na 9x anty na ekspach także będzie można wypróbować swoje teorie board.en.ogame.gameforge.com/i…4-more-dm-on-expeditions/ Chyba u nas też to powinno być - chociaż oficjalnego info jeszcze nie ma.
-
Oj nie będziemy tutaj pisać o statystyce. Szkoda czasu. Pamiętam tutaj na forum gościa który pisał że prawdopod. wszystkich zdarzeń wynosi 1/2 bo albo się wydarzy albo nie Jakie studia byłyby proste gdyby to tak działało Wracając do tematu to też zauważyłem wzrost czarnych dziur, dziś nawet jedną trafiłem, w święta kolejną - wcześniej tego nie było. Teraz puszczam wszystkie ekspy na raz i patrzę po raportach w podglądzie czy ilość slotów na niebiesko się zgadza czy nie Ale w sumie to i lepiej. T…
-
Dalej nie rozumiesz. Przy rzucie monetą możesz mieć szczęście i wyrzucić 5 razy ten sam wynik pod rząd. I możesz sobie robić statystyki. W grze mogę Ci ustawić tak że będziesz miał więcej szczęścia we wtorki i w czwartki a mniej w soboty. A Ty dalej będziesz to analizował i analizował. Jak do tego dojdziesz to zmienię Ci w 5 min na poniedziałki i środy. pozdrawiam serdecznie
-
Cytat od Bodzio1992: „żeby stwierdzić coś wiarygodnego wypadałoby mieć próbki przynajmniej 100 graczy z każdej klasy z jakiegoś porównywalnego zakresu pkt z określonego zakresu czasu i właśnie w takiej ilości ” Śmieszy mnie pisanie o szczęściu czy pechu w przypadku skryptu, który coś tam losuje i coś tam generuje. Takie gadki są dobre dla rzutu monetą. Nie widzisz kodu to nie wiesz czy wynik ekspedycji zależy od: - jedynie samego losowania - składowej dnia tygodnia i godziny wygenerowania raport…