Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 161-180 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Historyczny
PostNie o to mi chodziło.
-
Harry Potter
PostZadawaj
-
Astronomiczny
PostNo Ceres, zadawaj.
-
Harry Potter
PostW której książce i w jakiej sytuacji po raz pierwszy pojawia się patronus który przenosi wiadomość?
-
Nieżyjący kierowca wyścigowy, w zeszłym miesiącu skończyłby 60 lat.. Kolejna rocznica jego śmierci będzie za niecały miesiąc. O kim mowa?
-
Astronomiczny
Post1 stycznia 1801 roku włoski astronom zaobserwował pewien obiekt. Początkowo uznano go za kolejną planetę, szybko jednak zmieniono zdanie. Co to za obiekt?
-
Historyczny
PostWyprawa wojskowa, zakończona bardzo kiepskim wynikiem dla atakujących. Wprawdzie w walce zginęło nie więcej niż 10% żołnierzy, ale od chorób i innych czynników zginęła ponad połowa stanu początkowego. Dodatkowo mniej więcej co szósty uczestnik wyprawy trafił do niewoli. Co to za wyprawa?
-
Jan-Krzysztof Duda?
-
Historyczny
PostDłużej niestety
-
Astronomiczny
PostOznaczenie Bayera?
-
Harry Potter
PostFurnunculus i Densaugeo?
-
Geograficzny!
PostOczywiście.
-
Geograficzny!
PostOcean Spokojny jest otoczony pewną strefą której łączna długość wynosi około 40tys. km. Jej nazwa sugeruje, że nie jest to bezpieczny region, a jednak na tym terenie mieszkają setki milionów ludzi. Co to za strefa?
-
Geograficzny!
PostCytat od buleon: „Wyspa Hornos, na której znajduje się przylądek o niemal identycznej nazwie Horn leżąca w archipelagu Ziemia Ognista, którego największa wyspa Ziemia Ognista ma nazwę identyczną jak cały archipelag. Obie wyspy leżą w regionie Magallanes mającym nazwę pochodzącą od tego samego człowieka, od którego pochodzi nazwa cieśniny Magellana, która oddziela archipelag od jednego z kontynentów. ” W kolorze moje wstawki, wydaje mi się, że wszystko pasuje