Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 261-280 z 308.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Takiej cierpliwości, szachowego rozmachu, umiejętności postawienia na spore ryzyko i precyzji w kalkulacjach można nie tylko pozazdrościć, oczywiście w dobrym tego słowa rozumieniu, nie tylko gratulować, nie tylko podziwiać, ale przede wszystkim się jej uczyć. To starcie pokazuje, że ta gra naprawdę jest niczym szachy, gdzie znajomość zasad, a umiejętność faktycznej gry, to dwie zupełnie różne sprawy. Z takich starć i takich opisów można bardzo dużo wyciągnąć, i jest na czym ćwiczyć podobne zagr…
-
Skoro stało, to żal było nie skorzystać. Ucieszony jak dziecko, bo chyba największy w "karierze". W każdym razie na pewno zostanie właściwie wykorzystane. Obrońcy życzę szybkiego odbudowania tych myśliwców i dalszej miłej gry. Oczywiście pozdrawiam znajomych, nieznajomych, tych których szukam ja i tych, którzy szukają mnie. Dnia 17-12-2018 11:52:42 następujące floty spotkały się w walce: Agresor Conradus Ars Humana [HOPE] ________________________________________________ Bombowiec 3.464 Niszczyci…
-
Agresorom gratulacje pięknego zgrania, bardzo wysokiego procentu, celnego zbioru, bo recki to wbrew pozorom wrażliwy punkt, zatem uszanowanko jak najbardziej uzasadnione. Obrońcy szybkiego powrotu do zdrowia, bo gracz bez wątpienia świetny. Jak to powiadają, nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka, ale chyba na tym polega urok tej gry.
-
Zżera mnie próżna ciekawość, jak to jest, że bodajże z kilkunasu prób księżycowych nie siadła ani jedna. Zrobiły mi się dwa szczęśliwe moony na początku gry, oba z podkładki, ale z typowych prób, których było sporo. Zastanawiam się, czy tylko ja mam takie spostrzeżenia, czy to może tylko moje subiektywne wrażenie.
-
Już nie pamiętam, kiedy to w ogóle było, ale dawno. Zarejestrowałem się na pierwszym lepszym uni, jakie gra mi podpowiedziała, no i wylądowałem w 4 gali. Pamiętam, że wtedy maksymalną ilość planet jaką można było mieć, to 9, a czegoś takiego jak astro to w ogóle nie było. To się wtedy zdaje się jakoś nazywało technologia kolonizacyjna. No i nie było pancerników, a owca kosztowała 40k metalu i 20k krisu. Oczywiście uni było wszystko x1, więc liczba 3000 owiec była już siłą pokaźną i praktycznie n…
-
Skoro w powietrzu stoi surka, która nijak nie ucieknie, do tego jeszcze przyzwoity farming i niewielki bonus z obrony, to żal nie polecieć, nawet przez ponad sto układów. Pozdrawiam wszystkich aktywnych, pozdrawiam sprzymierzeńców, pozdrawiam przeciwników, a także forumowych adwersarzy. Obrońcy szybkiego odrobienia tej drobnej straty. Dnia 08-12-2018 17:37:19 następujące floty spotkały się w walce: Agresor Conradus Ars Humana [HOPE] ________________________________________________ Bombowiec 3.32…
-
Gratulacje smurfnej akcji, łądnie szbyko wysmurfowanej i smurfnego zysku. Obrońcy nie upadania na duchu i dalszej gry.
-
Skoro już nazwano moją wypowiedź bełkotem, co w istocie rzadko się zdarza, może za rzadko, mam do wyboru kilka ewentualności. Pierwszą jest zignorowanie, można by nazwać, kontrbełkotu, ale ja tego tak nie nazwę z mojego bezbrzeżnego szacunku do rozmówców. Drugą byłoby przytoczenie tego, co powiedział Gandalf do Grimy Gadziego Języka: "nie szedłem przez śmierć i ogień, by wieść spór z bezrozumnym gadem", ale tego też nie zrobię, bo jeszcze zostałoby to opacznie zrozumiane. Trzecią wreszcie ewentu…
-
Panowie, tak sobie czytam... czytam... czytam... ja humanista jeden, żuczek biedny i co tam jeszcze mogę się nad sobą poużalać. To jest gra. I tylko gra. Każdy gracz to gracz i tylko gracz. Gra nie jest związana z rzeczywistością i tworzy niejako odrębną jej część. Gdybym zaprosiwszy kogoś na szachy, czy na karty, czy chociażby na chińczyka zaczął się denerwować o przegraną, wygraną, czy cokolwiek innego, to byłoby co najmniej dziwne. Tutaj jestem dlatego, bo ta gra mi się podoba i tylko dlatego…
-
A widzisz? Tak żeś narzekał, że uni zdycha i takie tam, ale właśnie to Ty jesteś jednym z ciągłych ożywicieli. Ja tam wierzę, że to uni ma się dobrze i jest ok, bo strata nawet progu ST jest śmiało do odrobienia i to jest mocna strona tego wszechświata. W każdym razie Atakującemu oczywiście gratulacje, przede wszystkim w wyhaczaniu smakowitych kąsków, Obrońcy szybkiego powrotu do zdrowia, bo stratę śmiało da się odrobić. Pozdrawiam wszystkich wciąż aktywnych i jak to klasyk napisał "miejcie nadz…
-
Mocny Zawodnik, widocznie każdy z nas ma jakieś powody. Warto grać, bo to uni zawsze było szachowe. Prędkość floty x1 zmusza do finezji i przemyślenia sprawy. Złom z obrony pokazuje, jak bardzo ryzykowna jest to sprawa. Wchodzi nowe uni, w ankiecie była opcja złomu z obrony, ale widocznie większość woli bez. Czyli nowe uni będzie niemalże identyczne jak Europa. No to życzę powodzenia. Tutaj zostało tak jakoś może trzystu graczy i wciąż jest gdzie latać. Ale to nie jest gra do pierwszego złoma, d…