Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 161-180 z 254.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Biorąc pod uwagę wysokie poziomy terraformera do się nawet opłaca 22lvl laserowej. Na moich 15-poz ciężko z miejscem przy 12lvl terraformera i dodatkowych +15, także dla mnie i popleczników 15-poz to wspaniała inicjatywa. Dużo ciekawsze niż ulepszanie satek tylko jedynym problemem jest całkowity brak związku laserowej z polami planety. Może lepiej niech bonus będzie odliczany w połączeniu z terraformerem tzn. laserowa coś w nim ulepsza i dlatego daje nie 5, a 6, 7, itd pól więcej; oczywiście nie…
-
Poziom drugi grawitonów
Qwant-holon - - Gra
PostMy tu w temacie mówimy o spowalnianiu, a nie o akceleracji. Jak się patrzy na uni 1x to wygląda spoko, ale teraz w modzie są 7x i 5x także spróbuj robić fs-y na takim bostcie jak podajesz. Sam mam 7lvl RG i mnożnik może wynieść: a) 1.25^7=4.76; b) 1.5^7=17.09; c) 3^7=2187 A na spokojności topka może zrobić 9lvl, nawet 10 jest możliwy przy okazji astro 29lvl. Spalanie może tak maleć jak w punkcie a).
-
Chemiczny
Qwant-holon - - Nauka
PostPoprawnie
-
W związku z udostępnieniem opcji relokacji dużych planet na zimne pozycje (15-poz) powątpiewam, aby nie wzrosło zainteresowanie elektrowniami fuzyjnymi. Przedstawiłem już chemikosowi ten pomysł uważam, że warto jest znać pewne fakty o tym sposobie pozyskiwana energii. (i) Na zimnych planetach, czyli takich poniżej (-115°C) opłaca się tylko elektrownia fuzyjna i słoneczna, o ile przeniosło się dużą planetę. (ii) Koszty elektrowni fuzyjnej rosną z poziomu na poziom w stosunku q=1.8, co oznacza, że…
-
Chemiczny
Qwant-holon - - Nauka
PostProszę podać nazwę związku chemicznego (lub minerału, kto co woli) wykazującego silne własności dichroizmu. Kryształy te są wykorzystywane m.in. w polaryzatorach do pochłaniania jednego z rozszczepionych promieni świetlnych (nadzwyczajnego lub zwyczajnego) różnych w fazie.
-
koszty rozwoju
Qwant-holon - - Gra
PostPowiedzmy co 6 lvl astro mógłby dawać bonusową planetę. Wtedy może komuś by się opłacało zrobić 30lvl Ważne, aby parzysty poziom dawał taki bonus bo nieparzyste odpowiadają już za nowe planety.
-
koszty rozwoju
Qwant-holon - - Gra
PostByłoby to ciekawe, ale pamiętajmy, że kiedyś było ograniczenie 10 planet, a astro wprowadzili kalkulując na szybkości 1x żeby wyszło jak najbliżej tej liczby. Pod flotę to i 100planet się opłaci, nikt floty nie złapie bo kto zdejmie 100moonów jednej nocy (bez bana)? Myślę że nadprzestrzenna, która miała zwiększać ładowność o 10% na lvl to także pomocna rzecz bo pomaga zminimalizować spalanie przy wożeniu surki w dt albo zbierania złomu. Począwszy od 8lvl w górę da to maksymalnie 120-140%, czyli …
-
koszty rozwoju
Qwant-holon - - Gra
PostGeneralnie wszystkie koszta są kalkulowane na podstawie ciągu geometrycznego: Kn=K0*q^(n-1) gdzie: n - poziom budynku lub badania Kn - koszt n-tego poziomu K0 - koszt początkowy I najważniejsze q - iloraz ciągu który wpływa na cenę kolejnego poziomu (q=1.5; 1.6; 1.75; 2; 2.5; 3; 5). Ale do rzeczy, ta gierka polega właśnie na tym, że koszt musi rosnąc. Nie mamy do czynienia z np. (Ukryta treść) czy innym dziadostwem gdzie jest maksymalny lvl obiektu np. 30. Kopalnie także produkują zgodnie z ciąg…
-
Dok kosmiczny - zwiększenie %
Qwant-holon - - Gra
PostW uproszczeniu dok zachowuje się tak: %doku=(100%-derbis_uni)*D(x) gdzie u Ciebie: derbis_uni=70% (militarne) D(X)-funkcja doku (nieistotne, bo funkcja w normalnym zakresie daje prawie zawsze w wyniku coś koło 0.5)
-
Qwant-holon - - Gra
PostTo znaczy zależy na jakim grasz uni - jeśli złom na uni (militarne) wynosi 70%, to tak jak już wspomniałem, odzyskanie 20% floty jest możliwe przy 199lvl doku (a nie 20lvl). Natomiast na normalnych uni, gdzie złom wynosi 30% sytuacja jest inna, bo już pierwszy poziom da około 30% odzysku, a 10lvl da 38%. Żeby odzyskać 2/3 pola wrakowego jak w przypadku uni militarnego wymagany lvl to znowu 199 poziom, przy czym odzysk wyniesie wtedy 46,67% (2/3*70%). Ogółem, mechanik miałby to zwiększać o np. 10…
-
Qwant-holon - - Gra
PostCo wy z tym moonem "nie do zniszczenia" macie? Max średnica to 8944km, jak masz mniejszy np. 8800km to się zwiększy po kilku wlotach, o ile wcześniej go nie stracisz i wszystko trafia szlag. Ktoś kiedyś wymyślił, że moon nie może być większy od planety, a najmniejsza planeta zaczyna się właśnie od średnicy największego moona. Ciekawą opcją byłoby także zwiększanie planety, ale to akurat wprowadzałoby zbytni ambaras w grze.
-
Qwant-holon - - Gra
PostWyraźnie lecz nadal niepełnie - co z opcją opadania marnowanego złomu na księżyc i zwiększania jego średnicy zgodnie z podanym wzorem, przy czym wartość N0 jest umowną stałą (ja brałem 1k surki) przyjmujemy w zależności od upodobań, czy 1kkk złomu na planetce ma zwiększyć moona o około 50km. Cytat od Qwant-holon: „D=(k%*N1/N0+1)^(1/3) ” Przykładowe obliczenia: zakładamy że marnuje się k=13.8% złomu po starciu* N1 - starcie za 1mld (1 kkk) wartości floty N0 - będziemy zakładać np. 1k, 10k,100k su…
-
Qwant-holon - - Gra
PostCytat od Qwant-holon: „To złomuj codziennie taką pushówkę, ciekawe ile razy się uda? ” Przepychanki przepychankami, a mi chodziło nie o skila w wyłapaniu pushówki tylko o nagminne złomowanie własnych. Może i team ma to w gdzieś, GF też, tym bardziej jak ładujesz anty, ale ludzie to widzą i po chwili masz 0 pozycję w rankingu. Zamiast gadać o niczym odnieście się lepiej do obydwu pomysłów - zwiększanie moona z marnowanego złomu.
-
Qwant-holon - - Gra
PostTo złomuj codziennie taką pushówkę, ciekawe ile razy się uda? Legor co wybaczy, team ci wybaczy, ale ludzie ci nie wybaczą. Projekt jest skierowany głównie dla uni z dużym złomem, gdzie w doku renomuje się do 15% floty co stanowi jej malutką część. Byłbym nawet za tym, aby stracone jednostki przeciwnika także wliczały się do pola wrakowego, agresor musiałby wówczas rozważniej dobierać oręż.
-
Qwant-holon - - Gra
PostPrzerwawszy pracę w matlabie zajrzałem na swoje konto i zobaczyłem niewielką ikonkę koło jednej z planet. Ta ikonka czasami przez kilka godzin towarzyszy mojemu wiernemu moonowi i planecie. Tak pomyślałem, że można by wprowadzić pewne dwa udogodnienia. Mianowicie oświecę, że aby odzyskać w doku 100% pozostałego złomu z floty (przy złomie na uni =70% jest to pozostałe 30%) należało by ten dok rozbudować do poziomu 612 498! (wykrzyknik na szczęście nie oznacza silni!) Jak wiadomo, postawienie 10lv…
-
Teraz nie ma ograniczenia kolonizacji 3-pozycji. To nieopisane ułatwienie bo skolonizowanie właściwej 3-ójki to częstokroć przeszło 100prób nieudanych po których przychodzi coś koło 200pól. Tak więc aktualnie dostępne są wszystkie pozycje więc najlepiej trafić planetkę 220-250pól i ją porządnie rozbudować. Na początku gry bonus deuterowy wiele Ci nie da bo masz niskie lvl ekstraktora dexu i potrzebujesz głównie metalu i krychy a na 15-poz wymagana jest znaczna energia (którą masz z fuzyjnej). Od…