Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 121-140 z 254.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Strategia jest dość kosztowna i zawsze istnieje ryzyko że zobaczysz 'Gwiazda Śmierci 100.000' i 15% zniknie więc nie warto przeginać, moim zdaniem lepiej klikać wyburzanie/ budowanie jak można, a wr+pzm w ostateczności. Ile tam max wychodzi u handlarza?, z tego co udostępniałeś to do 50k anty chyba na redukcję obrony, jak już klikać to flotę, budowanie TYLKO obrony jest dobre jak masz 5min dziennie na grę, ale ogarniam o co Ci chodzi
-
No ja myśle ze z tymi planetami to najlepiej by było zrobić kolejkę budynków z elektrowniami i kluczowymi badaniami i sprawdzić po roku dla której strategii (pozycji planet) na koncie jest więcej punktów oraz jak ma to się do ogólnego wydobycia. Tylko trzeba ogarnąć jak obliczać czas na zbieranie surki, czy przeliczać to na deuter i dzielić przez wydobycie czy brać czas budowy budynku no i od ilu planet zacząć. Model do przedyskutowania, ale o tym nie w tym temacie, ale już nawiązując do anty to…
-
No spoko, ale nie ogarniam bo raz dają za darmo 25k - jak uwzględniłeś, a raz 75k, to drugie przy evencie 50% było. Nie wiem jak, ale trzeba to uwzględnić np pole bonus i do wyboru +25k lub +75k . Btw ładna grafika w arkuszu. No i wydaje mi się, że jak dostajemy te dodatkowe +25k lub +75k to w przypadku promocji np. +50% dodakowe ilości nie powinny byćodliczane. Nie zwracałem na to uwagi ale jestem prawie pewny, że promocja obejmuje tylko warość jaką kupujemy a nie jaką dostajemy w gratisie np. …
-
Cytat od Aurora Borealis: „Ogarnijcie się. ” Nie bardzo wiem do kogo kierowane są te słowa? Umiejętność konstruktywnej wypowiedzi bez niedopowiedzeń to klucz tych rozważań. Waleniem głową tych drzwi się nie otwiera, ale ruszaniem już tak. Kto ma wykazać statystyczne wzrosty skoro są one zaśmiecone masą wydatków związanych z grą? Zwykłe spalanie deuteru przez dt ma znaczący wpływ. Klikanie handlarza, konsorcium handlowe. Moja rada jest taka, żeby brać 15 jak potrzeba deuteru po pół roku rozwijani…
-
No pisałem, że farmy zależą od uni ale z tymi expami to myślałem że się da na 0h ustawić jak się jest odkrywcą dlatego dałem 10min na expa, a 40 na farmę (uni 5x). W takim razie trzeba to łączyć czyli będąc odkrywcą wysyłamy np 6 ekspów i 20 farm. Wtedy rachunek wyjdzie na korzyść odkrywcy. Przy zbieraczu ekspy to strata slotów z moich statystyk z top ridera, ale dla odkrywcy będą podnosić średni zysk. A co z piratkami?
-
A gdzie w równaniu farmy??? Zbieracz już nic nie robi tylko patrzy na wykresy i 'all time high' ??? No tak farmy zależą od uni, jak wieć to policzyć? Zainstalujcie top ridera a sprawdzicie. Więc tak: Expy: 2,25kk (uśredniłem) Farmy: 1,35kk (u mnie) Różnica: 0,9kk więc jak wysyłam powiedzmy 150rw to żeby się zgadało trzeba tyle samo wysłać expów, wydaje mi się że to 25/5=5 razy, a czasowo 5x/(40min-10min)=1,66x trudniejsze. To się trzeba zdecydować czy latać po te 0.9kk więcej tym kosztem. Patrzą…
-
Powiem tak, nie zwróciłem uwagi na to, że temperatury są wzięte nie wiadomo skąd! Do obliczeń deuteru bierze się Max Temperaturę Planety a nie jakąś wyimaginowaną średnią, chyba że to średnia maksymalnych temperatur z wielu prób kolonizacyjnych. Ale tak jak mówię, w przypadku przenoszenia i próby losowej lepiej opierać się na rozkładzie prawdopodobieństwa, lub lepiej odwrotnej dystrybuancie (kwartylach) żeby określić prawdopodobieństwo trafienia zimniejszych planet w zależności od ilości relokac…
-
Nagrody a Osiągnięcia
Qwant-holon - - Gra
PostCytat od ^BrzydaI^: „Wydac 42k zeby zdobyc kilkanascie k anty? Jakos nie widze tu oplacalnosci. ” Ludzie bywają jak kleszcze - uczepiają się fragmentu zdrowego 'ciała pomysłu' i zatruwają weń. Co jest niby nieopłacalne? Sztab? Nie chcesz dodatkowego 2,8k anty lub 2,8kk deuteru z Trytu to nie kupuj, nikt ci nie każe. Chodzi o to by wykorzystać na koniec tryt bo na ten moment jego zbieranie jest bezsensowne, a zastosowań może być wiele. Drążenie fragmentu tematu zamiast zastanowienie się nad ogóln…
-
To informacje poglądowe, poniekąd słusznie, tak zajebiście jak w moim poradniku nie jest to zrobione, ale daje ogląd dla osób, które nie mają pojęcia o bonusach w zależności od pozycji dla metalu kryształu oraz temperatury dla deuteru. Głównie temu miało to służyć, jak widać wymagania polskiego forum są wiele wyższe i jakby kilka jednostek deuteru miało wielkie znaczenie przy prawdziwych okazjach zarobku kkkk. - Proście, a będzie wam dane Co do porównywania temperatur to ja nie brałbym wartości …
-
Najpierw apeluję do wszystkich: Proponuję przeczytać uważnie pierwszy post w temacie by zabrać sensowny głos i zyskać niezbędną wiedzę, co prawda już dość historyczną... Arsey, zgodzę się, że elektrownia fuzyjna to istotny koszt i istotnie, w kalkulatorze który udostępniłem, biorę go pod uwagę jako jeden z elementów kosztów wchodzących w skład obliczeń amortyzacji budowy 15 pozycji względem planety zasilanej satkami. Jedyne co się zmieniło to bonus metalu i kryształu i pełzacze, acz pełzacze sam…
-
Nagrody a Osiągnięcia
Qwant-holon - - Gra
PostZaktualizowałem grafikę, jeśli mówimy o handlarzu to proponuję wszystkie możliwości wymiany tzn. metal, kryształ, deuter, antymateria po odpowiednich przelicznikach. Na evencie do zdobycia jest: Bez sztabu: 14*1.000Tr = 14.000Tr Ze sztabem: 14*1200Tr = 16.800Tr U handlarza można wymienić to na: Antymateria: [1:1] - 14.000 (16.800) anty Metal: [1:3000] - 42kk (50,4kk) mety Kryształ: [1:2000] - 28kk (33,6kk) krychy Deuter: [1:1000] - 14kk (16,8kk) dexu Oczywiście wartości przeliczników na surowce …
-
Nagrody a Osiągnięcia
Qwant-holon - - Gra
PostTak rzuciłem z tym handlarzem, ale to nawet dobrze bo motywowałoby żeby zdobyć więcej niż 3500 anty. Dodanie takiej możliwości mogłoby nastąpić w zamian za oferowanie dodatkowego bonusu 10k anty na jednej z rang przykładowo., ale lepiej by był to niezależny dodatek.
-
Nagrody a Osiągnięcia
Qwant-holon - - Gra
PostJest jeszcze ciekawa opcja związana z Trycjum (Trytu), bo graczom, którzy wykonali już wszystkie zadania nie opłaca się zbierać więcej tego pierwiastka. A co gdyby zebraną ilość można wymienić u handlarza na antymaterię jako dodatkowy bonus, ostateczny (np. 1:1). Wówczas opłacałoby się bardziej trzymać sztab przez cały okres trwania eventu (+20%), a nie włączać pod sam koniec by kliknąć rangi. Na eventach do zgarnięcia jest dużo anty, a więc zoptymalizowanie ostatecznej maksymalnej ilości jaką m…
-
Jeśli ktoś uważnie oglądał filmik, to zauważy że rekord był bity w czasach "9999", co oznacza, max ilość satelit w budowie była ograniczona do małych pakietów, a czas trzeba było skracać detroidami. Przeklikanie wymaganej ich ilości do 7lvl zajęło 2 godziny. Dla 8lvl byłoby to 6h, dla 9lvl 18h, a dla 10lvl 2d 6h. Aktualnie nie ma tego ograniczenia (9999) i można skracać czas połowę i zakańczać ze skutkiem bardziej ekonomicznym, więc proces stałby się realny. Do tego dopałki energii +80% które da…
-
Najlepsze metody (75.000 Antymaterii za darmo) Mianowicie wypadałoby to uwzględnić, choć oczywiście można przy promocji na 0% wpisywać już odliczoną wartość. Proponuję także zabezpieczyć komórki których się nie wypełnia, bowiem łatwiej się wtedy uzupełnia pola. Myślę także, że bardziej użyteczne by było podawanie kapitału, który można przeznaczyć na zakup antymaterii, a na końcu mogłoby wszystkie wydatki przeliczyć na PLN w oparciu o wybraną metodę płatności (także 'debet' gdy anty trzeba dokupi…
-
Tak, ciekawy temat w którym potwierdza się pomimo wprowadzenia boostu dla kryształu w zależności od temperatury intratność 15-poz w surowcach. Nie zauważyłem tam wzmianki o energii, trzeba będzie dodać wzór dla wydobycia kryształu do kalkulatora i wszystko powinno działać poprawnie, a więc istnieje możliwość obliczenia amoryzacji. A nie, zapomniałem o klasach... Bo tutaj pełzacze i energia, może nie być łatwo... Możliwe że wprowadzę prosty model tego zjawiska, tymczasem zamieszczam wnioski, gdyb…
-
Nagrody a Osiągnięcia
Qwant-holon - - Gra
PostAle 1 dowolne badanie dostajemy jako osiągnięcie kumulacyjne, np. Jeśli wykonamy 20 nowych badań w laboratorium otrzymujemy taki bonus (1 badanie - postęp 1/20). Jak widać nawet dostając co 2 tyg darmowe badanie i tak znacznie tego nie przyspieszymy, a żadnej galaktyki nie zabraknie bo szybciej graczy ubywa niż starzy kolonizują,no chyba że przewidujemy "The Great Reverse". Myślę, że w tym przypadku możemy zacząć liczyć od 220-250 badań w górę. Poza tym badania dzielą się na 4 grupy - Podstawowe…