Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 254.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Zgadzam się. Teraz ten poradnik jest dostępny dla każdego szarego gracza. "Szkoda" mi tych, co się pospieszyli i zmarnowali darmowe relokacje, ja czekałem, ale w moim przypadku nic to nie zmienia. Nie będę uaktualniał poradnika pod kątem kolonizacji 3-poz i dalej..., ponieważ dla mnie stare ogame UMARŁO, tu nie chodzi o strategię, tylko kolejny zastrzyk gotówki od zawarcholonych kont chłonących surowce jak czarna dziura, ale nie taka zwykła, super-masywna, jak w centrum galaktyk. To jak otwarcie…
-
Zmiana parametrów relokacji.
Qwant-holon - - Gra
Post0.5% to duża szansa. Co innego mieć 300pól z 6 poziomami terraformera, a co innego 270 z 12lvl terraformera wliczywszy w to +25pól, co staje się ostatnio standardem. Zauważmy, że 50 ekspedycji gwarantuje taką szansę jak na powstanie moona. 100%*(1-0,995^50) = 22%
-
Qwant-holon - - Gra
PostJa przez 3/5 roku zamieniałem zwykłe planety na 15-stki (połowa konta), więc zamiast narzekać na relokację wykup sobie anty za 3 stówy i kolonizuj 3-pozycję przez 150razy/planete, zbieraj na terraformer przez 3/4 miesiąca, itd. Porównaj to sobie z wydaniem tylko 3 stów? Czas jest cenniejszy niż pieniądze w tej grze.
-
Qwant-holon - - Gra
PostMoże lepiej zrobić 10 galę tylko dla permanentnych urlopowiczów, a tym którzy się nie logowali przez ponad pół roku wysłać ostrzeżenie i jak nie zareagują to uczynić ich idlakami, coby można było ich w końcu farmić. Niestety wszyscy mają anty, więc nie można ich wywalić. Jest to alarmujący problem - przykładowo na Q nie ma w ogóle gdzie się ruszyć co z kolei uniemożliwia zakładanie nowych kont. Być może teraz będzie się przejmować te konta jako bonus za start na bardzo starym uni. To jednak nie …
-
Nowy system obronny.
Qwant-holon - - Gra
PostPowiedzmy że jeśli ktoś ma 15lvl fabryki robotów, to jeśli wyburzy całość po uprzednim zbudowaniu nanitów do np. 10lvl, to zyska 4lvl nanitów do tyłu, czyli tak jakby miał 6lvl nanitów przy braku robotów. Cholernie nieopłacalna inwestycja, nie wspominam nawet o amortyzacji rozumianej jako oszczędności czasu w przeliczeniu na koszty w surowcach. Już pierwszy poziom fabryki robotów działa jak nanitów skracając czas o połowę, do tego nic nie kosztuje. 15lvl skraca 16 razy (1+15) co w nanitach rozum…
-
Nowy system obronny.
Qwant-holon - - Gra
PostW istocie "wyssane z palca" te statystyki. Niepotrzebnie podajesz rzeczy które oblicza się ze wzorów np. Punkty strukturalne to metal+kryształ (PS=nmet+nkris), co nie zgada się z przyjętą wartością. Czas budowy też bardzo rozbieżny, mi wychodzi ~3,2dnia na speed x1. t=(nmet+nkris)/(1+Pstcz)82^(-Pnant)*1,44/Vuni. Następnym razem wklep sobie kalkulator np. proxy for ogame" bo jak już coś się pisze to warto pokazać że coś się wie o grze. Ciekawe jak ma zostać odbudowana przeciwrakieta która zlikwid…
-
Jeśli już ruszyliśmy handlarza warto pomyśleć o innych nagrodach z nim związanych: I. Rynek surowców: 1) Zdobądź surowce: Za 3 miesiące aktywnej gry dostajemy możliwość uzupełnienia wszystkimi surowcami swoich magazynów (co miesiąc jeden surowiec). Na dalszym etapie gry ten dział jest pozbawiony sensu - sam mogę uzupełnić tylko o 10mln lub 10% i to za 700-2000k antymaterii. Skoro nikt z tego nie korzysta poza początkową fazą gry, to można by zrobić z tego pożytek dla aktywnych graczy przykładowo…
-
Rozważania na temat badań które nic nie dają nie mają nic wspólnego z nagradzaniem aktywności <=> inny temat. Jak dla mnie nagrodą nie byłoby przyspieszenie budowy kopalń bowiem częściej musiałbym anulować budowę/wyburzanie. Badania są ok, ale myślę, że grawitony powinny skracać czas o kilka % na lvl. Można rozważyć więcej ofert w imporcie/exporcie (2 dzienne oferty) jako nagroda za dwa miesiące bez urlopu, kolejna dodatkowa oferta dzienna po 4 miesiącach, następna po 8 miesiącach, po 16, 32, ..…
-
Tak, rozumiem, trzeba mieć aktywność na koncie, przy czym status online/urlop nie ma znaczenia. Jednym słowem raj dla astro-botów. Wystarczy nagrać makro odświeżania co 15min (klawisz F5). Jeśli mówimy już o ulepszaniu w ten sposób, to lepiej by było dostawać przedmiot pozwalający ulepszyć dowolne badanie tudzież budynek, ale nie ten najdroższy. Mimo to twierdzę, że miałoby to zły wpływ na uni, w szczególności dla ludzi bijących rekordy w danej dziedzinie, bo nie opłacałoby im się zbierać już su…
-
Samo nagradzanie aktywnych dni wydaje się być pomysłem skierowanym w stronę górników i badaczy, zaś nagradzanie astro za aktywny ciąg dni gry bez przerw urlopowych byłoby niekorzystne dla uni. Darmowe miliony punktów co 3 miesiące, a wystarczy klepać obronę nie mając żadnej floty. Pierwszy miesiąc spośród półrocznej darmowej planety to budowa eko do którego wystarczy 5k dt (bez fs), później klepiemy defkę logując się raz w tygodniu. Nie trzeba grać żeby zarobić więcej niż ludzie którzy odkładali…
-
Rozwijanie moona
Qwant-holon - - Gra
PostJak ktoś czytał czerwcowy newsletter to zna planowane "ulepszenia" dla teleportera. Pewnie dodatek +6pól się słabo dotychczas sprzedawał, ale kto nie postawi telepka na np. 5lvl żeby teleportować sobie surkę bez straty dexu? Pozostaje więc kwestia wysokich poziomów fabryki robotów, na to też jest rada - half time/finish! Niech się ktoś w końcu temu sprzeciwi, bo to wykrawa poza granice przyzwoitości - żadnego bezinteresownego ulepszenia nie wprowadzono od lat, a oni chcą ożywić uni. Mój pomysł j…
-
Rozwijanie moona
Qwant-holon - - Gra
PostJak wiadomo, maksymalną ilość pól na księżycu wyznacza się dzieląc jego średnice przez 1000 i podnosząc do kwadratu np. 8944km daje 8.944^2=79,99=80 pól pod zabudowę. "Na księżycu nie ma atmosfery, dlatego przed jego zasiedleniem musi zostać zbudowana stacja księżycowa. Im wyższy jest poziom rozbudowania stacji księżycowej, o tyle większa jest powierzchnia, na której jest utrzymana biosfera. Każdemu poziomowi stacji odpowiadają 3 pola uprawne, przy czym każdy poziom stacji księżycowej również za…
-
Cytat od Mari: „Co do rozwiązania sojuszu to można by było uniknąć kaprysów założyciela i zmienić, że żeby rozwiązać sojusz potrzebne są głosy większości sojuszników. ” To kłopotliwe rozwiązanie, bo co w przypadku gdy większość graczy jest nieaktywna. Poza tym z sojuszami jest tak jak w życiu - na starcie powolutku rosną w siłę zbierając zaufanie, następnie gwałtownie skaczą w statystykach i utrzymują się w topce dopóki gracze nie zaczną mieć statusu (uI) lub (i) lub (g), a o rewitalizację nie z…
-
Chemiczny
Qwant-holon - - Nauka
PostW rzeczy samej, zadawaj.
-
Chemiczny
Qwant-holon - - Nauka
PostOtwieramy wyszukiwarkę np.DuckDuckGo i wyszukujemy frazę w już zamieszczonej podpowiedzi: Cytat od Qwant-holon: „3M™ (???)™ 7100 ” Odpowiedź kryje się pod pytajnikami, a warto to wiedzieć, bo to przyszłościowa technologia.
-
Moim zdaniem projekt rodzi jedynie pytania, a nie udziela na nie żadnych odpowiedzi. Akurat w tym przypadku konieczne jest dopracowanie projektu i przeforsowanie wprowadzenia na uni testowym. Myślę, że jeśli istniałby segment wydobywczy, który dodawałby wydobycie wszystkim sojusznikom to amortyzacja nawet budowy megabunkra by była tam opłacalna. Przyspieszanie badań mogłoby być, ale to już kwestia przeliczenia czasu na antymaterię i następnie surowce, a przy bardzo długich badaniach rachunek jes…
-
Shop - dopalacz energii
Qwant-holon - - Gra
PostPomysł jest adresowany bardziej dla graczy inwestujących w konta deuterowe czyli planety na 15 pozycji. Taki dopalacz pomaga przy tworzeniu takiej planety oraz na dalszym etapie gry. I. 1. Kolonizacja 3-poz. (170-182pola + dodatkowe_pola) i rozbudowa terraformera (wymagane dużo energii - kilka mln). Nie wspominając o graczach, którzy kolonizują od razu 15-poz i tam stawiają terraformer z fuzyjnej i tylko bonus byłby w stanie zwiększyć ilość produkowanej przez nich energii. 2. Jak już mamy przeni…
-
Shop - dopalacz energii
Qwant-holon - - Gra
PostJak wiadomo, wprowadzenie dopalaczy nastąpiło w wersji 4.0, 12 Kwietnia 2012 roku (board.pl.ogame.gameforge.com/i…-Aktualizacja-12-04-2012/). Generalnie w ogame płacimy nie trzema, a czterema surowcami (nie uwzględniam najważniejszej antymaterii) - met/kris/dex/energia. Pomysł polega na dodaniu, jak w tytule, nowego dopalacza - energii występującego w 3 znanych wszystkim wersjach. Ceny myślę, że takie jak zwykłych dopalaczy. i) Aktualnie energii potrzebujemy nie tylko do badania grawitonów, lecz…
-
Chemiczny
Qwant-holon - - Nauka
PostProszę podać "zwyczajową" nazwę związku służącego m.in do chłodzenia zanurzeniowego komputerów (nie chodzi o olej). Jest izolatorem i posiada doskonałe przewodnictwo cieplne. Temp. wrzenia waha się w zakresie 50-80°C, dlatego odparowując z rozgrzanych elementów komputera schładza je (odbiera im ciepło), które następnie przekazuje na chłodzącą wężownicę, na której ponownie się skrapla. Posiada podobne własności do freonów i halonów, lecz nie dezintegruje warstwy ozonowej. Wyprodukowany przez firm…