Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 881-900 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Nowe Zasady Push
PostCytat od gardze wami: „A jak się nagle okaże, że kilka osób z którymi handlowałaś to taki buleon który pozwalał Ci topić obrone przy handlowej niedzieli, aby zapchać Ci konto surą? ” Errata, nie pozwalałem. Sam topiłem obronę zgodnie z ideą dozwolonej (na tamten czas) pomocy i sam handlowałem po minimalu, tak, natomiast działanie na szkodę konta zasiadanego i handel z samym sobą siedząc na obu kontach z korzyścią dla silniejszego konta, to najzwyklejsze obejście zasady multikonta. A multi nie ma…
-
Zależy co rozumiesz przez pożyczkę. Jeśli jednostronny transport surowców, to na zwrot/zapłatę masz 72 godziny. Jeśli pożyczasz komuś surowce, które wynikają z umówionej różnicy w przelicznikach, to zwrot tej "pożyczki" zależy od dobrej woli "pożyczkobiorcy". O plusach i minusach stałego przelicznika handlowego już było. Generalnie obecne zasady i konstrukcja gry pozwalająca na opłacalne wydobywanie deuteru w ilościach większych niż kryształu nie sprzyja stałemu przelicznikowi handlowemu. O stra…
-
To jest kolejne niedookreślenie, ta "manipulacja przelicznikami". Zawsze chodziło o to, żeby w ramach handlu surowce nie były wywożone z kont słabszych na silniejsze. Czyli żeby zaistniała manipulacja, o której mowa w Zasadach Gry, musi zmienić się rodzaj sprzedawanego przez konto słabsze surowca. Najprostszy przykład. Słabszy gracz B sprzedaje silniejszemu A 100 kk deuteru za 150 kk kryształu. Przelicznik 1:1,5 D:K (minimalny za deuter). Następnie B sprzedaje A 150 kk kryształu za 75 kk deuteru…
-
Cytat od priesten: „Cieżko jest dyskutować z administracją gry, przynajmniej tutaj. Niezrozumiałe decyzje, zwroty surowców, modyfikacje regulaminu, a jak 20 osób pisze że Ciapka czituje - to nikt nawet palcem nie kwinie - taka juz wasza moralność. ” Dlatego powinna być transparentność. Nie w przypadkach indywidualnych, ale przynajmniej w kwestii zasad. I dlatego proszę @Art o utworzenie obiecanego tematu do zadawania pytań związanych z Zasadami Gry i wyznaczenie osoby/osób, których wypowiedź w t…
-
Cytat od ciap: „Np. Kwestie oddawania złomu. ” To zadaj testowe pytanie. Cytat od ciap: „Jeszcze nie, dopiero w sobotę zrobiłam astrofizykę i zacznę oddawać pożyczki. Dziękuję wszystkim za pomoc w robieniu astro! ” Mowa o tym weekendzie, podczas którego poprosiłaś o dostęp do konta poprzez kod zasiadania, następnie zburzyłaś resztę zasiek na paliwówce i zaczęłaś handlować sama ze sobą na korzyść głównego konta Cała przyjemność (dopóki nie zaczynasz mnie obrażać, to naprawdę była przyjemność) po …
-
Cytat od ciap: „Nie wszystko idzie w taki prostu sposób "co by było gdyby" ” Wszystko. Zasady tej gry nie są aż tak skomplikowane, żeby nie dało się tego zapisać w ten sposób. Podaj przykład czegoś, czego nie idzie, a udowodnię Ci, że idzie Cytat od ciap: „Art tłumaczył dlaczego decyzja została zmieniona. ” Tłumaczył. Nieporozumienie, błąd itd. Za wszystko zapłacili gracze, głównie ci, którzy zgrzeszyli chciwością i ci, którzy zgłosili siebie sami, bo mimo zmieniających się jak w kalejdoskopie i…
-
Ticketami w czasie handlowej niedzieli można było sobie ... podetrzeć. Miałem i ticket, i rozmowę z kanału support. Tylko ani jednego, ani drugiego nie można było zacytować na forum. Dlatego prosiłbym o temat, gdzie można spytać i otrzymać odpowiedź od osoby kompetentnej. Oczywiście temat z zasadami, żeby nie zrobił się z tego kolejny dział SiO. Widziałbym to tak, że pytanie jest zadawane bez nicków, np. Czy gracz A może wysłać surowce graczowi B w sytuacji C. I wtedy na odpowiedź osoby wyznaczo…
-
Chodziło mi o bardziej wyeksponowany temat, założony przez kogoś, kto może się za Team wypowiadać i dotyczący nie tylko samego pushu, ale właśnie Zasad Gry. Poza tym dział Pomysły i propozycje to nieodpowiedni dział dla tematu związanego ściśle z zadawaniem pytań.
-
Nowe Zasady Push
PostNa ten moment jest to legalne. Mogę rozbić flotę o słabszego gracza i zostawić mu PZ, a punkty liczy się w momencie starcia. Najpierw trzeba by było zdelegalizować taki transfer surowców, by ocena GO sprowadzała się wyłącznie do tego czy dane starcie jest ustawione czy nie jest.
-
Cytat od Art: „Jedyne co mi przychodzi do głowy na chwilę obecną, to stworzenie dedykowanego tematu z pytaniami dotyczącymi interpretacji ZG i zbieraniem wszelkich wątpliwości z nimi związanych. ” Można prosić o stworzenie takiego tematu? @Art
-
Nowe Zasady Push
PostCytat od gardze wami: „Konto mocniejsze stało się słabsze w celu zezłomowania (w tamtym czasie konta słabszego). Na tym pierwszym zygzaku należy oprzeć zwrot surowców po maksymalu od wszystkich kont uczestniczących w takiej "legalnej" ustawce. Powód jest prosty, ponieważ tak jak zauważyłeś... ” Na topieniu floty nie ma sensu niczego opierać, bo dojdziemy do sytuacji, w której konto mocniejsze zamiast stopić 40 kk floty, pochomikuje wszystko w badaniach i budynkach, zapcha ładowność i poczeka aż …
-
Nowe Zasady Push
Post@ciap To jest propozycja zmiany Zasad Gry czy też propozycja jakiegoś FAQ, poradnika czy czegoś w tym stylu? Proszę o wpisanie w tytuł słowa "propozycja", bo jest mylący, a nie każdy gracz zwraca uwagę na dział, gdy widzi rangę teamową. @gardze wami Cytat od gardze wami: „Sytuacja 1. Konto 160 mln pkt we flocie przetapia całą flotę na surowce, a następnie między kontami ogórkami żongluje surowcami aby następnie finalnie handlować deuterem po 2,6:1,6:1 z kontem top, które zyskuje na surowcach poc…
-
Harry Potter
PostZgadza się, Twoja kolej na nabicie posta @Ruda
-
Harry Potter
PostJak nazywa się najpotężniejszy eliksir miłosny?
-
Harry Potter
PostMiłosnemu, przynajmniej tak to sobie wyobrażał Dumbledore.
-
Cytat od Truck driver: „A jak oblecisz dookola wszystko sondami i nic nie zostanie dla innych to szybko znajda sie chetni by Cie ubic chocbys mial miliardowe bunkry na planetach ” Cytat od Truck driver: „Jesli farmie to rzadko w nocy a najczesciej w ciagu dnia. Gdy wiekszosc jest w pracy, szkole itp. Oczywiscie farmie kiedy mam czas a nie, ze musze koniecznie. Na x7 eko i przy 8 galaktykach nie ma szans wyfarmic wszystkiego z calego uni ale ze 100us wokol siebie to i owszem i wlasnie to mialem n…
-
Cytat od Truck driver: „Jest mozliwosc obleciec wszystko. Tylko trzeba sobie wyznaczyc granice. ” Wewnętrzna sprzeczność. Jeśli nie masz 1 kk, który sobie wyznaczyłeś, na danej planecie, to znaczy, że ktoś to już wyfarmił, więc nie oblecisz wszystkiego sam. W praktyce wygląda to tak, że gdy Ty farmisz jedną galaktykę, ktoś inny farmi drugą, jeszcze kto inny trzecią. Jasne, że można wejść o północy i posiedzieć trochę samemu. Z tym, że wtedy niewiele jest na idlakach, bo wieczorem ktoś je już prz…
-
Cytat od edes: „Fakt faktem sondami można się nachapać z mld sury na dzień na martwym unii ale można na głowe dostać ” Można Ale też można szybko nadrobić stratę lub na coś nazbierać Cytat od Truck driver: „A jak oblecisz dookola wszystko sondami i nic nie zostanie dla innych to szybko znajda sie chetni by Cie ubic chocbys mial miliardowe bunkry na planetach ” Nie ma fizycznej możliwości, żebyś obleciał wszystko. Latasz powiedzmy 24 slotami, więcej niż 10 ataków na minutę nie zrobisz, a musisz t…