Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 201-220 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

buleon - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od I am back: „Moim zdaniem, przez rynek ludzie nie zmieniaja klas bo moga sobie statki z dowolnej klasy kupic. Sam tym sposobem kupilem kilkadziesiat tys pionierow. Nie bedzie rynku, bedziesz chcial polatam na zbieraczu pionierami lub rozpruwaczami to bedziesz zmuszony wydac anty. Nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kase. ” Hmm... jest taka możliwość, przy czym GF chyba nie liczy, że KAŻDY gracz będzie wydawał po 500k antymaterii na zmianę klasy. Generalnie gry oparte na mikropłatn…

• Wersja 7.x - dyskusja

Wyłączenie Rynku 25.11.2020 o godzinie 11:00 @Art Czy zna ktoś przyczynę takiej, a nie innej decyzji? Czy rynek kiedykolwiek powróci, np. w zmienionej wersji? Wiadomo, że rynek dawał sporo możliwości wzmocnienia kont silniejszych, jednak dawał też graczom nowe możliwości taktyczne - ekonomi sprzedawali deuter i nie byli przywiązani do gry, tylko mogli odebrać zapłatę wtedy, kiedy chcieli. Gracze produkowali statki, np. generałowie rozpruwacze dla odkrywców i na tym zarabiali. Przykłady można mno…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od nowynick: „Z jednej strony może i lepiej że dodawany jest nowy kontent żeby rozruszać trochę grę, ale jednocześnie jak dla mnie jest to trochę sygnał że wszystkie błędy które gracze zgłaszają nie są dla GF priorytetem. Ale w sumie - czy kogoś to dziwi? ” Te zadania dniowe to jest pomysł już stary. Zauważ, że nawet w tym filmiku z saperem się pojawiły.

• A tak z ciekawości - liczył ktoś opłacalność 8 zamiast 15? Czy ten bonus metalu nie przekracza wartością bonusu z deuteru? Względnie jaki ma to wpływ na amortyzację?

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Ruda: „Dzisiaj na serwerach testowych zostanie uruchomiony nowy system eventowy. Informacja z og.en > board.en.ogame.gameforge.com/i…ward-system-event-in-pts/ W poście znajduje się też opis jak ten system działa ” Zawsze coś nowego

• Rekordy Uniwersum Xanthus

buleon - - DiD Xanthus

Cytat od Adanio: „Rojber Sonda szpiegowska: 4.097.316 ” Władca much ma więcej, przynajmniej tak mi się wydaje.

• Nareszcie się ukazało Gratki thomaseq, mówiąc szczerze odpuściłem go w momencie, w którym napisał, że idzie na urlop. Chyba go wbił nieco za późno. Cieszy, że zająłeś się flotką w sposób odpowiedni Przetopu na recyklery. Teraz jest dość, ale po fuzji na pewno będzie mało

• unknown.png Tydzień, tydzień, tydzień, dwa tygodnie i trzy dni, a to tylko ostatnie dwa i pół roku. Nawet nie chcę wnikać za co, bo forum nie jest miejscem do polowania na czarownice i nawet ten mój post może zostać zdjęty z forum. Wolałbym mimo wszystko merytoryczną dyskusję zamiast wyliczanki, kto-za co-ile razy.

• Cytat od Dobrygracz: „Zastanowiłeś się w ogóle nad tym co napisałeś ? Albo przeczytałeś dokładnie cały temat, mam wrażenie że nie. Jak mam polecieć w zielone konto ? ile razy musiałby lecieć kolega ??? a moze powinienem założyć nowe, siąść planetą w układzie, wysłać surke, przez rynek kupić DT/MT i latać w jedna i druga strone? Rozwiązanie było tylko i wyłącznie jedno, poczekać aż to ktoś wyfarmi, zgłosić i delektować się G u delikwenta. A to że w team są "..." to już nie moja wina. Zresztą nie …

• Taki głos sceptyczny wyrażę. Sam miałem dwie podobne sytuacje. Porzucona planeta ponad 200 kk surki na Xanthusie i jakieś 500 kk surki na słabym koncie na Merkurze, dawno dawno temu. Na Merkurze chociaż konto miałem gdzieś tak w top 100, to nawet nie miałem jak tego sfarmić wszystkiego i musiałem poprosić znajomego o pomoc. Na Xanthusie już coś mnie tknęło, bo na mmorpgstat.eu nie mogłem znaleźć właściciela planety i po sfarmieniu wysłałem ticket. Obie sfarmiłem, nawet surowców nie musiałem odsy…

• Dobrym BFS-em ISS nie pogardzi Dawno nie miałem takiego spontana, że skan-lot-bum. Same loty na bunkry, ewentualnie strategicznie zaplanowane akcje. A tutaj proszę, zeskanowałem obrońcę, poleciałem i veni-vidi-vici. Smaczkiem w starciu było to, że to od ostatniego mojego ST na Roninie był trzeci lot. Za każdym razem cisza, czyli godzina nieobecności i login w czasie półgodzinnego lotu + PW o treści: "Serio?" W końcu mogłem odpisać Zanim to zrobiłem, skróciłem sobie lot telepkiem (różnica może 6 …

• Cytat od Kossa88: „Cała ta wasza całonocna akcja praktycznie nie przyniosła wam żadnego zysku. Brawa dla Zemsty za podebranie połowy złomu, przez co straty nie są aż takie wielkie Widzę Buli się rozkręciłeś na belce po tym jak największe floty poszły w piach albo siedzą na wiecznych banach. Ponad dwa lata gram tutaj ale jakoś wcześniej nawet nie słyszałem o tobie Jeszcze zostało wam kilka mniejszych flot do ściągnięcia i zostanie was 20 na tym zdechłym uni czekając na fuzje która nigdy nie nadej…

• O jakim państwie mowa?

buleon - - Nauka

Portugalia. W treści kolejno Kostaryka, Czechosłowacja i Brazylia. Strasznie ułatwiłeś z tą połową kontynentu, ale doceniam złożoność.

• Piękne wyczucie i bardzo dobre użycie narzędzi. Gratuluję. Obrońcy Sz/O, nic do niego nie mam, a Czwórce też gratki moonkillingu, na x1 idzie przysnąć, następnym razem pewnie hukniesz swoje

• Cytat od I am back: „Zgadzam sie ale wiesz jak to jest w praktyce, zawsze znajdzie sie jakis maniak, ktory Ci wyliczy ile tracisz w skali miesiaca a pozniej w skali roku. ” Takiemu maniakowi pokazuje się zazwyczaj wyliczenie z różnicy w wydobyciu deuteru pomiędzy np. 8 a 15 pozycją w ciągu roku, a później sumuje obie kolumny Cytat od I am back: „Wyobraz sobie, ze pomimo wielkich flot jakie dzieki tym ekspedycjom powstaly, nadal sa gracze z milionami statkow latajacy po 1-2kk sury na idlaki. Wiec…

• Rekordy ekspedycyjne

buleon - - DiD Bellatrix

Merchant Deuterium [ISS] odkrywca Pancernik: 338 Sonda szpiegowska: 19567unknown.pngunknown.png

• Rekordy ekspedycyjne

buleon - - DiD Bellatrix

Merchant Deuterium [-] odkrywca Rozpruwacz:85 unknown.png

• Cytat od Apofis: „Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś aktywnie gra zbieraczem a druga aktywnie odkrywcą to odkrywcą można dorobić się dużo więcej. ” Bo zbieracz nie ma bonusów aktywnych, ma same pasywne. Co można zrobić aktywnie tą klasą? Wyfarmię ze 2-3 kkk surki, to mi powiecie: super, ale odkrywcą wyfarmiłbyś 4. Zrobię ST na xxx %, to powiecie mi: super, ale z generała byłby jeszcze zysk z doku w ataku. Jedyne, co zbieracz musi zrobić, żeby grać aktywnie, to nie włączać urlopu. I jeśli chodzi o …

• Powiem szczerze, że myślałem o sytuacji dokładnie odwrotnej, tj. o zmniejszeniu szansy na czarną dziurę. Raz, że miałem ich wyraźnie mniej niż przed nerfem, dwa, że zmiana szansy na piratów/obcych mogła dotyczyć wyłącznie ich, a mogła dotyczyć wszystkich zdarzeń negatywnych (licząc opóźnienia jako neutralne), bo nie wiadomo do końca jaki jest wzór. Zmniejszenie liczby dziur oznaczałoby, że zamiast słać cywilne na pałę, powinienem pogłówkować, czy nie opłaca się słać nadal militarnych w jakimś ko…

• Cytat od Selene: „ps. popatrzyłam na zgłoszenia na innych uniwersach x1 - nigdzie chyba tak nie pajacują jak na u68 ” A widziałaś zgłoszenia Ice'a? Chociaż u niego to jakoś ze smakiem i jajem jest zrobione, tutaj szydera raczej.