Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Pampasowiec: „To się pogubiłem, w końcu wysyłać pod maks ładowności czy punktów ekspedycji dla klasy zbieracz? ” Jeśli dobrze rozumiem aktualną mechanikę, to w sytuacji gdy jesteś zbieraczem, nadal spokojnie korzystasz z przytoczonego poradnika. Jedyne co się dla Ciebie zmienia to możliwość dodania do floty pionera, który podwaja łup z ekspedycji.
-
Tucana floty nie powróciły
wampek - - Błędy w grze
PostJa niedawno czekałem 1.5h na powrót. Ogólnie ciekawie to wyglądało... bo zamiast floty na planecie pojawiły się dodatkowe surowce (około 3-krotność wydobycia). Gdzieś po niecałych 2h flota się ostatecznie pojawiła, a nadmiarowe surowce zniknęły... tak jakby doszło do jakiegoś resetu.
-
Cytat od bobro: „Cytat od Qnick: „ale na tyle dużo, żeby osiągnąć maksymalny poziom punktów ekspedycji. ” Aaa, widzisz... właśnie niekoniecznie - według uznania to znaczy, że albo tyle, żeby wpadł max, albo tyle, żeby wpadła połowa maxa (bo zdarza się duuuużo częściej niż max), albo i jeszcze mniej ” Qnick pisał o punktach ekspedycji, a nie o pojemnościach... z tego co wiem one nadal obowiązują, tylko ten kalkulator z jakiegoś powodu ich nie uwzględnia. Edit: jeśli również pisałeś o punktach eks…
-
A co to się stało
PostCytat od edes: „bo jak nie to dzwonie na policje ” Policja też już dawno kupiona
-
Rynek - dyskusje
PostCytat od Muniekk: „Ze tak zapytam - po co ten temat jest otwarty ? Rynku nie ma na ogame. o czym sie tu pisze ? ” Nikt nigdzie nigdy nie napisał, że rynek już nie powróci.
-
Rynek - dyskusje
PostUsunęli rynek bo anty się nie zgadzała. Umiejętnie się nim posługując można było dużo przyoszczędzić na dopalaczach, czy np. na handlarzu złomem.
-
Cytat od Starrk: „Obecnie nie wysyła się max pkt ekspedycji a max pojemność = 110kk. Te MT tyle nie mają... Do tego nie napisałeś, czy jesteś Odkrywcą, czy też nie. Obstawiam, że skrypt daje proporcjonalną wielkość znajdzki do posiadanej ładowności. ” Do obliczenia zysku algorytm nadal bierze się pod uwagę punkty ekspedycji... po prostu dla odkrywcy zysk może być większy niż pojemność 417dt dlatego wysyła się większą flotę. Jednakże gdyby ktoś hipotetycznie posiadałby odpowiedni poziom technolog…
-
Atak na planetę?
Post(s) = słabi, pod ochroną. Widocznie jesteś dla nich za mocny. Poczytaj w FAQ o ochronie słabszych graczy.
-
Jak dla mnie to doku tym razem nie będzie. GF daje ulepszenia niszowych budynków, tak by gracze chcąc jak najwięcej zyskać wywindowali posiadane poziomy do max wartości (oczywiście skracając czas budowy antymaterią). Dok był już dwa razy i każdy zainteresowany już sobie go odpowiednio ulepszył, więc zyski z anty byłyby mniejsze. Pominę już zaburzenie balansu punktowego, który miał ostatnio miejsce... no ale jak będzie przekonamy się za nieco ponad dwie godziny.
-
Komputer do 3,5k
PostCytat od DaNt: „No w dzisiejszych czasach ciężko jest wyczarować coś za 3.5k. Może za pół roku kiedy sytuacja się uspokoi i wszystkie podzespoły będą dostępne w normalnych cenach. ” Zerknij na datę posta
-
A co to się stało
PostCytat od Muniek: „Przeczytałem ten temat i atmosfera jest tutaj taka że chyba będzie trzeba kogoś spalić na stosie. Widły, pochodnie i stos. ” Eee, przesadzasz trochę Typowy normalny dzień na tym forum
-
Nie wiem, jak u innych, ale u mnie ten błąd wynika z niejednakowego sposobu naliczania przez serwer bonusu wynikającego z badania technologii nadprzestrzennej. Ustalając możliwą dostępną ładowność przed wysłaniem floty program zaokrągla bonus. natomiast już wyliczając obciążenie po wybraniu "wyślij" zaokrąglania takowego nie stosuje. Przykład: Mam 1 736 000 sond szpiegowskich, oraz 19 poziom technologii nadprzestrzennej. Przy takim stanie badania bonus wynosi 0.95, czyli pojedyncza sonda ma teor…
-
Cytat od nowynick: „Albo jak bieganie z samym nożem w Counter-Strike'u. ” Ja tam od 8 lat nie wydałem złotówki na anty i jakoś nie czuję się bezbronny w otoczeniu bardziej rozrzutnych kolegów... ale samo porównanie ogólnie dobre. Wybić wszystkich nożem... szacun na dzielni i satysfakcja gwarantowana. Na pewno lepsze jest to osiągnięcie niż wykupienie sobie broni dającej znaczącą przewagę nad resztą. Takich ludzi zazwyczaj mało kto pamięta.