Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 161-180 z 793.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Licytator - kto głupszy ten wygrywa

I am back - - Gra

Cytat od Apofis: „Tu też tak powinno być. Na tym polega gra strategiczna a nie na ucieczce surowca bez DT. ” Pol biedy kiedy masz sure na planecie. Bo jeszcze przeklikasz czesciowo lub z odrobina szczescia nawet calosc w obrone i problem ucieczki surowca masz z glowy. Ale pomysl sam o sobie, jak bys sie zachowal w sytuacji, kiedy spozniles sie z odbiorem fs-a lub przysnales, flota strzelajaca juz swoje zrobila ale leca jeszcze dofarmy by zgarnac reszte surowcow? Nie probowal bys przeszkodzic w t…

• Błąd import/export

I am back - - Błędy w grze

Raczej na pewno jest to wynik aktualizacji. Naprawili blad z aktywnosciami i teraz jest taka sytuacja. Kosmetyczna zmiana i tyle.

I am back - - Gra

Cytat od Apofis: „Komuś nie zależy na surowcu jak tak licytuje. Dla mnie bezsensu i tyle. ” Dokladnie. Komus nie zalezy na surowcu, chce sie pozbyc wiec ma ku temu okazje. Tak samo jak widzi sie czasem, jak ktos kupuje inna, malo wartosciowa dopalke za kilkaset milionow. Mial atak, na szybko musial sure wydac wiec puscil na aukcje. Proste jak budowa cepa. No ale ekonomisci, liczacy kazdy grosz zawsze beda sie czepiac. Tylko kiedy sami znajda sie w sytuacji, ze zostanie im kilkanascie sekund na z…

• Błąd import/export

I am back - - Błędy w grze

Tez to zauwazylem. Ale u mnie to nie jest blad tylko pokazuje dokladnie tyle surowcow ile jest potrzebne do zakupu przedmiotu z zakladki import/eksport. Daj moze screena jak to u Ciebie wyglada? imgur.com/YUPh2x9

I am back - - Gra

Cytat od john malkowitz007: „Jezeli nie mozna naprawic Licytatora to moja propozycja jest taka ZLIKWIDOWAC LICYTATORA !!! i bedzie OK ” Przeciez wszystko dziala poprawnie. Tylko marudom, co sie nie chce pilnowac tych licytacji albo zaplacic wiecej niz kilkaset tysiecy na aukcji zawsze cos nie pasuje i beda szukali alpejskich kombinacji byle tylko sobie ulatwic. Jak juz pisalem, gra na licytacjach jest porownywalna do gry flota. Jak pilnujesz i sie starasz to taki masz efekt koncowy.

I am back - - Gra

Cytat od Qwant-holon: „Jak jest 2kk-2,5kk sury to lecę. ” Gram na Librze. Latac trzeba nawet i na 1,5kk bo jakas ciamajda czy inny Starrk wyfarmi jak nie ze swojego prawilnego konta to z pomocniczego. Wystarczy 3-4h polatac po okolicy i juz sepy sie zleca do padliny jaka zostaje. Cytat od Qwant-holon: „Ale i tak licytuję bo czemu nie - chcę wincyj. ” Dzis na idlakach zarobilem kolo 150kk, odliczajac spalony dex na krotkie fs-y. Poszalalem z tym krisem 30% za 150kk wiec jestem w plecy. Ale nie ma…

I am back - - Gra

Cytat od Qwant-holon: „Ja przeliczam te dopałki na farmy w celu porównania poświęconego czasu licytacja/atak: ” Porownywanie do farm zalezy od intensywnosci farmingu po tych farmach. Ja, kierowca, w trasie rzadko mam kiedy poskanowac idlaki i puscic farming. Jak pofarmie 2-3 dni w tygodniu to jestem zadowolony. Wiec swoje obliczenia opieram jedynie o wydobycie. Tych farmingow po idlakach czy aktywnych nie licze bo to przetrace na licytacjach wiec wyjdzie mi na zero badz jakis niewielki plus.

I am back - - Gra

@Qwant-holon policz sobie krok po kroku. Wydobycie metalu, bonus z pelzaczy i klasy zbieracza (to mam za darmo bo wybralem klase zbieracza od poczatku a pelzacze sa "statkami" klasowymi wiec bonus z klasy i z pelzaczy tez wliczam w rachube). Do tego bonus z tech. plazmowej. Sumujac to wszystko wychodzi wydobycie na godzine. Doba ma 24h wiec wynik mnozymy x24. Nastepnie otrzymany wynik mnozymy x7 (7 dni ma tydzien i tyle samo jest aktywna dopalka). Otrzymany wynik 224,608,606 dodaje 10% jakie bed…

I am back - - Gra

Cytat od Aurora Borealis: „Jednak mimo wszystko, nikomu nie zaszkodziłoby jakoś to unormować, żeby każdy miał szansę codziennie coś wygrać. Podkreślę - każdy. ” Aby wygrac, musisz siedziec i pilnowac. Podobnie jak gra flota. Siedzisz, pilnujesz, upolujesz to masz. A nie, ze cos Ci latwo i niemal za darmo przyjdzie.

I am back - - Gra

Cytat od Apofis: „Nie, jeśli kupisz. A jeśli ktoś cię przelicytuje tracisz surę i nie zyskujesz nic. ” Prawda. Ale zapytaj tych co na Librze graja. Rzadko kiedy przegrywam. Cytat od Apofis: „A drugie co z graczami którym opłacalność jest na dużo mniejszym poziomie? Czy taki gracz jest zawsze na straconej pozycji bo nigdy nie wygra. Czy tu jest w tym sens? ” Podejmuje ryzyko tak samo jak i ja. Jest ryzyko, jest zabawa. Pobaw sie w licytacje na jakims allegro czy czyms podobnym i idz do sadu kiedy…

I am back - - Gra

Cytat od ^BrzydaI^: „10-100k bo kazdy sie zgodzi kto umie liczyc ze dopalka nawet 10% przez tydzien przy eko x7 ktore jest prawie wszedzie daje kilka dobrych kk surki wiec przebijanie o1k to zydostwo. ” Przy kopalni metalu 45, na zbieraczu bez dodatkow sztabu i dopalek mam zysk tygodniowy 224,608,606 metalu z jednej planety. Wiec dopalka 10% metalu jest dla mnie oplacalna do 20kk na licytacji. Ale tegie glowy, ekpserci matematyczni powiedza, ze przeplacilem. imgur.com/u7NQ00b

I am back - - Gra

Cytat od litek.: „Niech ma i co Wam do tego. Jak ktoś ma ochotę wydawać to nie powinno to nikogo interesować. Pisałem o tym na 1 stronie. ” Sam ze soba nie licytowalem wiec lepiej postawic pytanie co mial w glowie drugi gracz...

• Cytat od nowynick: „Myśli nad odpowiedzią blondlady-1.jpg ” Trzeba sobie ego przedluzyc i pokazac sie "mam flote, potrafie gornikowi dac w kosc"

I am back - - Gra

Cytat od Apofis: „Cytat od litek.: „tobie może nie mieścić się w głowie jak ktoś wydaje coś co i tak samo się produkuje bez niczyjej ingerenc ” @litek. Nie zrozumiałeś chyba o czym napisałem. Ja mówię o korzyści ekonomicznej wydobycia. Po co płacić tyle surowca na dopalacz jeśli się nie zwróci. Lepiej wyjdziemy na tym nie licytując. Nie piszemy tu o kupowaniu anty to nie ten temat, pomyliło ci się. Ja też uważam, że kupowanie anty jest nie potrzebne bo to nie nasza gra na własność jest. Ale nie …

I am back - - Gra

Cytat od Virus: „Zapoznajcie się całościowo z postem @Qwant-holon bo widać, że nie doczytaliście bądź przejrzeliście pobieżnie. ” Zeby brac na powaznie wszystko to co napisal, to trzeba zaczac od problemu jakim sa zielone konta gdzie skladana jest sura tylko i wylacznie do licytowania. Albo ledwo rozwiniete konta bez noob protection.

I am back - - Gra

Cytat od litek.: „A jeżeli musisz wydać wszystko co masz bo atak za pół minuty to dlaczego byś nie mógł tego zrobić? ” O wlasnie, o tym kazdy zapomnial w tym temacie.

I am back - - Gra

Cytat od Qwant-holon: „brąz: 100k srebro: 200k złoto: 400k (albo 300k) platyna: 800k (albo 400k) ” Z tym mozna sie zgodzic. Ale nie zupelnie. Bo bedzie schematycznie, do przewidzenia ile ktos moze dac.

I am back - - Gra

Cytat od Qwant-holon: „jedynie stały zakres cenowy podbitki. ” Kwestia mocno dyskusyjna bo zalezna od stopnia rozwoju kazdego jednego konta. Dla jednych 1kk za mete 10% bedzie za duzo a dla topowego gornika to beda grosze.

• Cytat od Torquemada: „5. Minimalny próg raportów liczących się do wojny: 200% ” No na te floty co macie to conajmniej 20k % prog byc powinien mega flociarze z gornikami wojuja Fajnie bedzie podbserwowac ten watek

I am back - - Gra

Cytat od Aurora Borealis: „Tutaj większe szanse są na polemikę - na rozpatrzenie pomysłów jednak jest miejsce na forum głównym. ” I jedyne co mi sie podoba w tym temacie to pomysl na to, by zakazac przebijanie wlasnych ofert. Zadnych 5 sekundowych limitow czy stawek surowcowych. Zwyczajna blokada przebitki wlasnej oferty i luz. Podbiles raz i czekaj. Ale niestety, jest tez drugie dno. Kiedy trafi sie lag podczas licytacji, to przebicie oferty skutkuje tylko komunikatem "oferta zostala przyjeta" …