Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-160 z 257.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Johnson - Szampon czy Agent?

sisko - - Archiwum CT

Kinderland? Za stary jestem A gdzie jest ta cudowna kraina? Po drugiej stronie lustra?

• Historyczny

sisko - - Nauka

Być może chodzi o Konradyna von Hohenstaufen,na którym wygasła dynastia. Cytat: „ W listopadzie 1267 został obłożony klątwą przez papieża Klemensa IV, który zwołał przeciwko niemu krucjatę. Konradyn przegrał bitwę pod Tagliacozzo z wojskami Karola Andegaweńskiego. Po bitwie próbował wraz z przyjacielem- Fryderykiem von Baden uciec do Niemiec. Po drodze zatrzymali się u włoskiego pirata i łupieżcy, który skuszony wysoką nagrodą za oddanie młodych książąt do Neapolu, sprzedał ich Karolowi Andegawe…

• Johnson - Szampon czy Agent?

sisko - - Archiwum CT

Johnson? Kopę lat Cię nie widziałem! Wszystkiego najlepszego! Żyj długo i szczęśliwie!

• buleon

sisko - - Archiwum CT

Czeeść, buleon! Stała się rzecz straszna: usunąłem z buddy listy tego kogoś, kto zarejestrował się z mojego reflinka. To było niechcący,przez przypadek.To już chyba wszystko stracone, nie? Pozdrowienia od osła, któremu broda urosła

• B.H. 23 a.k.a Żubrzyk :))

sisko - - Archiwum CT

Dlaczego każdy swój post kończysz zwrotem: "Pozdrawiam Żubrzyk"? Pozdrawiam sisko

• No musiał nakablować, łobuz jeden! A planowałem taki fajny spam-atak. Teraz mnie zdemaskował i moje niecne plany poszły do kosza. Chyba wyślę w nocy gwiazdy śmierci Cytat od elfi: „Odkrywam w sobie niesamowite pokłady cierpliwości i wyrozumiałości ” Zazdroszczę. Czy możesz mnie nauczyć tego?

• buleon

sisko - - Archiwum CT

Martwię się o Ciebie! Grać na tylu uniwersach! Oby to nie skończyło się rozstrojem nerwowym. W każdym razie trzymam kciuki za Twój zapał i projekty. No i klikam w eko z Twojego reflinka.

• kreska...

sisko - - Archiwum CT

Doberek! Wiesz, że widząc Twój avatar i sygnaturę mam ochotę dmuchnąć? Wolę jednak tego nie robić, bo jadłem czosnek W każdym razie obawiałbym się, nosząc taki zestawik, poczuć nieświeże oddechy na sobie

• HypnOS

sisko - - Archiwum CT

Pamiętasz, co powiedział Lem o internecie? Tak więc może nie warto się przejmować. A może właśnie dlatego trzeba się przejmować? Mam nadzieję, że to ślepa uliczka w rozwoju cywilizacji i wrócimy do słowa pisanego. W obrazkach nie ma nic złego, ale szybkość tego medium rozwija bezrefleksyjność i bezmyślność, wydobywa wszystko to z człowieka, co powinien on raczej przeżyć i przetrawić we własnej duszy.W efekcie internet zamienia się w śmietnik i szambo; nie służy do komunikacji, ale do ekshibicjon…

• buleon

sisko - - Archiwum CT

Nawet o tym nie myśl Jakie masz plany na wakacje? Wyjeżdżasz gdzieś? Jak wyglądałaby Twoja wymarzona podróż?

• Co poprawia Ci humor, jeśli masz zły dzień? Masz jakiś wypróbowany sposób? Właściwie to chciałem pokazać Ci tę mordkę: ^^ Prawda, że śliczna?

• Nowe Filmy

sisko - - Muzyka i Film

Proszę już nie kontynuować kłótni, bo zakończy się ona ostrzeżeniami. Upominam Was solidnie. Wolałbym,żebyście pisali własne spostrzeżenia i refleksje po obejrzeniu filmów niż kopiowali recenzje z filmweb, czy informacje z wikipedii. A w ogóle, co to za pomysł,żeby kłócić się tak ostro o definicję filmu sensacyjnego? Lepiej opowiedzcie, co ciekawego obejrzeliście ostatnio?

• Historyczny

sisko - - Nauka

Bardzo dobra odpowiedź. "Wieczorem był królem, a rano nikim" - tak Voltaire skwitował los Fouqueta.

• Historyczny

sisko - - Nauka

Nie. Nie chodzi mi o tego króla. Podpowiedzią niech będzie pałac, który zgubił ministra: klik

• Historyczny

sisko - - Nauka

Pewien minister wybudował piękny pałac.Zatrudnił największych artystów epoki, którzy stworzyli arcydzieło. Nieszczęśnik ten urządził w tym pałacu wystawne przyjęcie na cześć króla. Król jednak był zawistnikiem i postanowił zniszczyć ministra,który za mocno błyszczał. O tym ministrze pewien filozof powiedział potem: "wieczorem był królem, a rano nikim". Resztę życia spędził w więzieniu. O kim mowa?

• Historyczny

sisko - - Nauka

Chyba za dużo podpowiedziałeś, bo to uklada sę już teraz. Chodzi zapewne o HenrykaVIII i jego żonę Annę Boleyn. Filozofem był św Tomasz Morus, autor Utopii. Cytat: „Mimo napisania tego utworu, król kochał się w innej kobiecie, podczas trwania małżeństwa z adresatką tego utworu i wziął ślub z tą drugą kobietą zaledwie kilkanaście dni po śmierci adresatki ” Tą druga kobietą była Jane Seymour, a nieszczęsna Anna, matka Elżbiety I, została ścięta. Niestety nie kojarzę nazwy utworu.

• Niemiecki rząd właśnie niedawno zdecydował o rezygnacji w najbliższej przyszłości z elektrowni atomowych. Jestem ciekawy, czy to tylko zagrywka przedwyborcza, bo społeczeństwo jest zdecydowanie na nie, a awaria w Fukushimie tylko wzmocniła nastroje przeciwko energetyce atomowej. I czy ta decyzja utrzyma się po wyborach? Jakoś trudno wyobrazić sobie, by największa gospodarka Europy zafundowała sobie problemy energetyczne. Musieli to dobrze wyliczyć albo to tylko przedwyborczy pic na wodę.

• marcik - szefowa szefow;)

sisko - - Archiwum CT

Hej, Marcik! Czy irytuje Cię, gdy ktoś pisze Twój nick dużą literą? Masz ulubiony kanał na ircu? Jest jakiś, na który wchodzisz, żeby tylko idlować? Lubisz spać na ircu?

• Wydawało mi się, że masz inne imię, Magiusie. imiona.wieszjak.pl/imie/e/174,Edward.html Św Edward Wyznawca był królem Anglii, który nie pozostawił potomków i koronę przekazał Wilhelmowi Zdobywcy. Najgorszy król Anglii. To był początek zła.Najazd normański.Uwikłanie się w konflikty na terenie Francji itd itp. Nigdy nie lubiłem tej postaci.

• Wszystkiego najlepszego, elfi! Czujesz się dzieckiem? Pielęgnujesz wspomnienia z dzieciństwa? Chciałabyś mieć 5-10-15 lat znowu? Ulubiona zabawka? Budowałaś zamki w piaskownicy? Bawiłaś się kolejką? Jakie imiona nadawałaś lalkom? ( bo ja nadawałem; tak, bawiłem się lalkami i misiami) Wiesz, że na starość dopadnie Cię infantylizm? To jedyna pociecha ze starości. Wraca się. Sorry za głupi post