Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 257.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Historyczny
PostZgadza się. Zwany także Fibonaccim. Zadajesz.
-
Historyczny
PostZawsze mam problem z wymyśleniem zagadki. Pewien matematyk zajmował się rozmnażaniem królików. Kiedy to było, gdzie i jak nazywał się ten człowiek?
-
Historyczny
PostAttalos III zapisał swe państwo w testamencie Rzymowi. Niezadowolonie z tej decyzji wykorzystał Aristonikos, ogłosił się królem i rozpętał powstanie, które zakończyło się klęską. W 129 roku konsul Manius Aqulius spacyfikował ten kraj i zaczął organizować nową prowincję: Azję.
-
marcik - szefowa szefow;)
sisko - - Archiwum CT
PostCześć, Marcik! Nie wiesz przypadkiem, czemu święta tak szybko mijają? ps ja też edytowałem ;p
-
Historyczny
PostZgadza się. Tym nowym Cyrusem z proroctwa miał być Karol VIII, król Francji, który najechał Włochy w 1494 r, rozpoczynając wojny włoskie.
-
Historyczny
PostNie. Może słowo mnich jest tu trochę mylące. Powinienem był napisać zakonnik. No i było to dużo wcześniej i w innej części Europy.
-
Liga typerów - dyskusje
sisko - - Piłka Nożna
PostRównież gratuluję! Dobra passa mnie opuściła chyba
-
Historyczny
PostPewien mnich prorokował nadejście "nowego Cyrusa", który ukarze rozwiązłość obyczajów. Współcześni uznali, ze przepowiednia się sprawdziła i mnich -na krótko- stał się wielkim autorytetem. O kogo chodzi?
-
Historyczny
PostBitwa pod Ilipą w 206r pne
-
buleon
sisko - - Archiwum CT
PostMirela ma Swój temat w spamie: mirela. Nigdy nie założyłem prezentacji. Za trudne pytania są tu zadawane:) Pracę masz bardzo pożyteczną, bo dzięki Tobie ludziki mogą kupić sobie codzienne śniadanko. Nie wyobrażam sobie dnia bez białego i żółtego sera. Co jadasz zazwyczaj na śniadanie? Masz czasami dosyć Swojej pracy? Czy gdybyś odziedziczył majątek albo wygrał w totka, rzuciłbyś pracę i żył z odsetek, czy otworzył Swoją firmę? Czy wyobrażasz sobie życie bez pracy?