Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 801-820 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Mati

Mati - - Archiwum CT

Siemaneczko Supcio o/ Oczywiście, że nic nie piłem O zlocie już mi ktoś powiedział Póki co żadnych konkretów przy żadnym ze zlotów, więc ciężko mówić o konkurencji Pjona \o

• Toadie

Mati - - Członkowie Teamu

No to typuj gałganie! Podobnie jak w zeszłym roku: Kto wg Ciebie: a) spadnie z Ekstraklasy? b) zostanie królem strzelców Ekstraklasy? c) zostanie królem strzelców Bundesligi? d) zostanie nowym trenerem Barcelony? e) zastąpi Wengera w Arsenalu? A może Arsen zostanie? Jak wg Ciebie: f) będą wyglądały półfinały LM? g) będą wyglądały półfinały LE? h) poradzi sobie reprezentacja w czerwcowych meczach? i) zakończy się finał Pucharu Polski (zapewne zagrają Lech i Arka)? j) będzie wyglądał finał Ligi Mł…

• Mati

Mati - - Archiwum CT

Cytat od Toadie: „Zbliżają się najważniejsze rozstrzygnięcia w piłce, więc mały typer. Zobaczymy jaki % trafisz. Luzy rajtuzy, typujemy! Polska: Kto zostanie mistrzem Polski w piłce nożnej? Lech Poznań. Kto zajmie drugie miejsce? Legia Warszawa. Czy Wisła awansuje do najlepszej ósemki? Tak. Czy Wisła zakwalifikuje się do europejskich pucharów? Nie. Kto wygra 1 ligę? Zagłębie Sosnowiec. Czy Kiko Ramirez zakończy sezon jako trener Wisły? Tak. Czy Cracovia utrzyma się w lidze? Tak. Europejskie Puch…

• Mati

Mati - - Archiwum CT

Dokładnie to samo co codziennie. Codziennie dostaje nic i nie narzeka Przynajmniej ja nie słyszę żadnych narzekań

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Bingo!

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Były polityk, kandydat na prezydenta. Znalazł się na okładce pisma mającego niemal 130-letnią historię. Co ciekawe - przez ponad połowę tego czas na okładce tego miesięcznika nie umieszczano w ogóle zdjęć, jedynie tekst. Osoba ta urodziła się tego samego dnia, kiedy w kraju o kilkunastu językach urzędowych obchodzi się Dzień Pojednania.

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Jan Mauritz Boklöv

• Mati

Mati - - Archiwum CT

Cytat od kruszynka: „Niedługo luty.. A potem marzec, kwiecień i będzie znośnie, ciepło i fajnie ^^ Lubisz Walentynki? Jaki masz stosunek do tego "święta"? Hmm... Nie obchodzę w sumie Więc po prostu stosunek obojętny :P Zrobiłeś kiedyś własnoręcznie jakąś walentynkę dla kogoś? Tak... W V klasie podstawówki jako typowe wredne dzieci przygotowaliśmy dla pewnej koleżanki kilkaset walentynek Polegliśmy jednak na tym, że się okazało, że każdą można wysłać potem tylko w kopercie Ówczesne nasze możliwoś…

• Mati

Mati - - Archiwum CT

Cytat od Ruda: „Myślisz, że @Cezarcfc idealnie nadaje się jako sekretarka w FC Cebuli? Jaki prezent kupiłbyś Ogrowi na urodziny? ” Myślę, że cez byłby słabą sekretarką, czyli idealnie by się nadawał Kupiłem mu kiedyś prezent na święta, ale od tej pory się brzydko zachowywał i zapewne na urodziny nic nie dostanie :c A to już niedługo!

• FC Cebulowego Ogra :>

Mati - - Spam

Toadie preferuje takie drinki jak te poniżej: DSC_4994.JPG Czasem tylko cytrynę cebulą zastępuje.

• FC Cebulowego Ogra :>

Mati - - Spam

Że ja to dopiero teraz zobaczyłem! Starzeję się! Ale w zamian mogę Wam pokazać moje wspólne zdjęcie z naszym bohaterem! gummibears_unto01.JPG

• Sportowy

Mati - - Sport

Jako podpowiedź dodam, że trzeba myśleć jakby się miało cebulę w głowie - chodzi o Jorge Sampaoli. Nie wiem więc czy ja zgadłem czy ten pan ze szczurem w avku powyżej Proszę o rozstrzygnięcie autora zagadki

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Za czwartym strzałem się udało! A zazwyczaj mamy trzy próby

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Węgry całkiem dobrze się rozwijają, więc nie za bardzo wiem dlaczego miałyby spadać w rankingach? Poza tym nie kojarzę wojny domowej na tym terytorium w XX wieku, a i w Budapeszcie z całą pewność mieszka dużo większy udział ludności tegoż pięknego kraju Polecam mnie strzelania, więc łączenia faktów

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Cały czas kontynent się zgadza, ale myślałem o czymś innym. Uściślę więc: jest to kraj, który znajdował się wśród tzw. krajów rozwiniętych. Tak, dokładnie - znajdował się. Jest krajem, który jako pierwszy w historii spadł w tejże hierarchii.

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Nie słyszałem o wojnie domowej w Czechach. Poza tym w Pradze mieszka ok. 12% Czechów. Hiszpania nawet pasuje, nie o niej myślałem. Jeśli znajdziesz jakieś info o tej telewizji i poprawce do konstytucji - uznam

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Wyciąg z wydarzeń, mających miejsce w XX wieku w tym państwie: - odbyła się tam wojna domowa (wspierana przez zewnętrzne mocarstwa), - kraj ten był republiką oraz monarchią, - uchwalono konstytucję i raz, po 11 latach wprowadzono w niej poprawkę, - wprowadzono telewizję czarno-białą jako jedną z ostatnich na kontynencie. W stolicy mieszka około 6-7% mieszkańców tego kraju.

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Cytat od Vincent Valentine: „Państwo śródlądowe w Europie Północnej , Ustrój Polityczny -Republika , Ostatnia okupacja miała miejsce podczas 2 wojny światowej , jedno z najmniejszych państw Europy .Najwyższy szczyt wysokość 749 m n.p.m. o jakim państwie mowa? ” Chyba masz globus do góry nogami postawiony, bo San Marino to raczej w południowej Europie się znajduje Reszta się zgadza.

• Sportowy

Mati - - Sport

Gratuluję!

• Sportowy

Mati - - Sport

Przeżył niemal 80 lat i całkiem nieźle spożytkował ten czas. 4 razy został mistrzem europy, zawsze gdy był na igrzyskach olimpijskich przywoził medal. Co więcej, w czasie między pierwszym, a ostatnim startem olimpijskim udało mu się podnieść swoje wykształcenie. Nie zdobył nigdy olimpijskiego złota. Najbliżej był, gdy przegrał z pewnym 18 latkiem, który dopiero stawał się legendą swojego sportu (który, nota bene zmarł w 2016 roku po ciężkiej chorobie). Po zakończeniu kariery, bohater naszej zaga…