Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 21-40 z 118.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Strasznie narzekacie. Co z tego, że najpierw zostały przeniesione konta z urlopem? Mimo tego, następnego dnia jak mnie przenosiło to dostałem identyczne kordy poza dwoma planetami w 1g, które przesunęło o 3 i o 4 układy w bok. Jak ktoś wybierał uni po kilku tygodniach to nic dziwnego, że powywalało gdzieś daleko. Niektóre osoby, co wybrały uni później przeniosło z 1g do 5g. A pamiętam, że jeszcze następnego dnia cały czas było zajętych max 500 miejsc na uniach

• Art nie uginaj się przed tymi cwaniaczkami. Ci co zdjęli urlopy i jedyne co robili to coś tam pofarmili czy zrobili FSy to może być darowane, ewentualnie załątwione w sposób ugodowy jeśli coś zmieniło stan rzeczy na uni docelowym. Ale jeśli ktoś zdjął urlop, i dał się sfarmić / zezłomować czy coś tam jeszcze koledze to takie zagranie śmierdzi na 100% próbą pushu. Właściwie nawet przewiezienie surowców w inne miejsce powinno skończyć się tym samym. Normalnie nikt by tego nie zrobił gdyby nie zais…

• lesnik, jasno było napisane że na exodusie najpierw załączane są urlopy i potem jest migracja. Wczoraj tak się nie stało więc jest to bug. I wszyscy dobrze o tym wiedzą.

• A co zaskoczony że UF od dzisiaj?

• Lord Sith nie gorączkuj się tak. Przenosiny mogą potrwać do 4 dni i wszystko zgodnie z regulaminem

• Cytat od lesnik: „A czy wykorzystywanie możliwości gry tez jest bugusingiem? Jak odróżnić błąd od świadomego działania?” Bugi to do siebie mają że nie są znane dopóki ktoś ich nie odkryje. Administracja nie zrobi przecież newsa o tym, że pojawi się nowa funkcja w grze która jest bugiem i nie należy jej używać. Widzę że cwaniacy już mają pełne gacie, bo pewnie coś zmajstrowali w związku z "nowymi możliwościami gry".

• Mniej więcej takiej odpowiedzi oczekiwałem od administracji. Jednakże kwestia częściowego rozpoczęcia migracji i to nie według kolejności wybierania uni tylko najpierw urlopowiczów (często tych wiecznych) jest trochę nie fair w stosunku do tych grających aktywnie. No zobaczymy, jak ten cały bałagan zostanie ogarnięty.

• Za bugusing też są bany. A ta przedwczesna migracja jest chyba bugiem

• Cytat od JTR: „A ja proponuję żeby konta już przeniesione, na starym uni nie mogły już zdjąć urlopu i tyle.” Tak powinno być od początku, ale teraz to już chyba za późno

• Ja proponuję następującą procedurę. Skasować konta które zostały przeniesione zbyt wcześnie (zdublowane) i jutro rozpocząć proces migracji od początku. Jeśli ktoś postanowił wspomóc sojusznika swoim zdublowanym kontem - no cóż... Będzie miał solidną nauczkę.

• Wywala też przy przeglądaniu raportów szpiegowskich. Może jest to powiązane. Ja ostatnio robiłem testy tylko przy przeglądaniu galaktyki. To wcale nie musi być szybkie przeglądanie. Czasami dzieje się to już przy pierwszym otwarciu galaktyki. Może to coś wniesie do tematu - ja praktycznie zawsze mam otwartych kilka zakładek z ogame, jedna np. z podglądem gdzie sprawdzam raporty, a druga z galaktyką gdzie ją przeglądam. Dziuba, czy mam zrobić filmik z prezentacją problemu? Edit: Właśnie przed chw…

• Nie rozumiem co ma do tego dostawca usług internetowych. To wina jakiegoś błędu na serwerze, bo to on przechowuje sesje. Ale ok. W domu: Neostrada 20 Mb, sprawdzane również na necie mobilnym - to samo W pracy: również Neostrada 20 Mb U mnie dzieje się to na trzech różnych kompach, ale trzeba zaznaczyć że w telefonie nigdy się to nie zdarzyło. Ale w telefonie nie klika się aż tak szybko co na kompie. W moim przypadku przeglądarką jest zawsze Chrome. Sprawdzałem z dodatkami jak i bez dodatków, naw…

• Przepiękne starcie. Ładnie zaplanowane i ładnie zrealizowane. Teraz obrońcy będą mieli niezłe wyzwanie logistyczne, żeby rozesłać ten cały złom

• Wiem, że temat był już wałkowany, ale team albo nie chce odpowiadać na to pytanie albo nie wie o co chodzi. Masa ludzi już to zgłaszała, ale co mi tam napiszę raz jeszcze. Może tym razem nie zostaniemy olani i otrzymamy odpowiedź. Bardzo proszę o szczegółowe wyjasnienie (najlepiej techniczne) z jakiego powodu ogame gubi sesję użytkownika. Ciągle rozłącza i trzeba logować się jeszcze raz. Najczęściej zdarza się to przy przeglądaniu galaktyki, kasowaniu wiadomości, ale również trochę rzadziej przy…

• Na obu było równo po 2700 wolnych miejsc

• Skopali to, bo skrypt migracji leci bez SSL i jest blokowany Wystarczy zmienić https ns http i wtedy spróbować. Zadziała

• Cytat od Bresia (L): „Pytanie, czy jak konto z u1 przechodzi na u2(teoretycznie) i te konto na u1 na pręgierzu ma kary, to te kary się resetują czy przechodzą na u2?” Z tego co wiem, to historia pręgierzowa przenosi się wraz z UF. Jedynie zmiana właściciela konta (przez GO) resetuje kary

• No nie wiem czy takie oczywiste, bo masa ludzi pytała o to w tym temacie, a Art ani razu się nie odniósł do tych pytań. Dla mnie to wygląda na celowe uchylanie się odpowiedzi. Niczym klauzula w umowie zapisana drobnym druczkiem. Jakby Art napisał, że nie będzie żadnych relokacji darmowych, to wydaje mi się że połowa graczy nie popierałaby pomysłu łączenia razem tylu uniwersów. @Art, czekamy zatem na sprostowanie. Czy będą darmowe relokacje, tak jak bywało to w poprzednich UF?

• No co wygadacie? Przecież w tym UF nie będzie żadnych relokacji. Nie ma o tym żadnego info? Mam rację @Art? Popraw mnie jeśli się mylę. Teraz u68 i N będą tak zapchane, że z gal 1-3 powyrzuca nas gdzieś do 5-7 i żadnej relokacji za to nie dostaniemy.

• Cytat od Art: „Grupa 1: Exodus: 1,66,67,69,101,110 Target: 68,114” @Art chyba cię pogięło... Brawo, łączysz najstarsze cyferkowe unie z najmłodszymi. Następnym razem może w ogóle nie otwierajcie nowych serwerów. Wyjdzie na to samo! Taki podział jest kompletnie nie fair, bo unie 1, 67, 68 przewyższają pozostałe kilkakrotnie. Cytat od Art: „Przypominam, że to wciąż tylko plan/sygnał ze strony społeczności.” Przeglądając ten temat praktycznie wszystkie głosy ludzi z u66, 69, A były przeciwne. To ni…